Zeg niet lichtvaardig ‘GAS’: er zit een ingrijpende filosofie achter

Samen met de verkoop van de week- en maandbladen daalde het cijfer van het aantal GAS-boetes in Vlaanderen.  Al moet u niet zoeken naar een oorzakelijk verband.  Dat is er niet.  Hoewel… wat ons betreft mag iedereen die Humo of iets dergelijks koopt een GAS-boete aan zijn been krijgen.  Vlaanderen zou een pak netter zijn zonder die rommel.

Terug naar de GAS (…let op het gebruikte lidwoord).  Volgens HLN verheugde Vlaanderen zich in 2013 over 42.624 boetes, 20% minder dan in 2012.  U kan zelf vaststellen hoe GAS-bewust uw gemeente het beleid in de hand houdt.
In het Koninkrijk van Vandela houden ze het record met 11 boetes per 100 inwoners.  Ook De Panne en Kokzijde doen het goed.  Waarschijnlijk heeft het iets met de gezonde zeelucht te maken. Word je ijl van in je hoofd… zoals van het gas (…let op het gebruikte lidwoord).

Ontdek hier hoeveel boetes er in uw gemeente werden uitgeschreven in vergelijking met het aantal inwoners.  Antwerpen staat op 6 met 2.7 boetes, al zal daar snel verandering in komen want binnenkort worden er brievenbuscontrolleurs op pad gestuurd die moeten vaststellen of uw brievenbus wel voorschriftsmatig leeggemaakt wordt.  Knap van het stadsbestuur om de bevolking een geheugensteuntje te geven bij het plichtmatig betalen van de rekeningen.  Zo riskeert u geen bijkomende intrestboete voor een laattijdige betaling.  Een ontradingsbeleid, noemt men dat.  Dank u.

Nu vrezen we dat de abonnementen van de gazetten, de boekskes en andere nuttige papieren informatiebronnen nog meer zullen afnemen.  Wie kan het nog riskeren een gelijktijdig abonnement op de Frut, de Knack, Humo, Libelle en… ‘t Pallieterke te nemen?  Al zullen er weinig Antwerpenaars rondlopen met zo’n brede interessesfeer.

Zo komen we bij onze winkel.  Misschien kan er iemand Bart DW voorstellen Golfbrekers een subsidie te geven zodat we een paar langbenige secretaressen kunnen aanwerven.  Kwestie van de vervrouwelijking – naar goed voorbeeld van de EU-leiding – op een aanvaardbaar peil naar ongekende hoogtes te brengen en om onze redacteurs op tijd en stond een taske koffie te serveren.  Kunnen we die papieren gazetten ineens helemaal afschaffen.  De groenen moeten dit toejuichen: hoeveel bomen worden er gespaard?  Hoe zuiver zal de lucht dan wel kunnen worden?  Moeten we die niet meer gaan kopen in niemandsland en de noordpool kan dan rustig verder toevriezen tot IJsland en Lapland. Kunnen we langlaufen van Zuid-Zweden tot bij de Eskimo’s.  Op eigen kracht.  Zetten we meteen de oliebaronnen en dito sjeiks een hak.

Hierbij een kort overzicht van zware feiten waarop GAS-boetes van toepassing zijn:

FVE

2 gedachten over “Zeg niet lichtvaardig ‘GAS’: er zit een ingrijpende filosofie achter

  1. Och we Mogen nog niet klagen . In bepaalde regio’s worden mensen nog gefolterd en gekruisigd gewoon omdat ze Christenen zijn . Daar zijn de GAS boetes nog niet doorgedrongen . Als ge zo een Gasboeteschrijver een pak rammel geeft moogt ge na verhoor onmiddellijk beschikken op voorwaarde dat het geweld bepaalde normen niet heeft overschreden . Bewusteloos blijven liggen bv is geen reden tot aanhouding. De maatschappij is ziek . De overlast wordt niet veroorzaakt door de burgers maar door de overheid. Ge moogt niet meer dit of dat. Volle brievenbussen mag niet ,spelende kinderen mag niet enz enz . Vraag is wat mag nog wel , hoe moeten we verder leven . Hoe moeten we ons gedragen, wat mogen we nog zeggen en wat niet . Mogen we nog fluiten op straat als we de lotto gewonnen hebben , welke toonhoogte wordt strafbaar met GAS. De gewone onnozele brave burger zal steeds het slachtoffer zijn . Bepaalde hoog gecultiveerde verrijkers uit onze samenleving mogen doen wat ze willen , daar hebben ze een beetje schrik van , wie wil er nu moeilijkheden ?

  2. Hopelijk wordt er niet NOG-STRENGER gewerkt met hun GAS-boetes door de overtreders daadwerkelijk te veroordelen tot… de …(gecensureerd omwille van Feind hört mit-doctrine)

Reacties zijn gesloten.