De bedreigde vrede

lovenaarA2De bedreigde vrede

In 1983 verscheen het laatste boek  van  Carl Friedrich von Weizsäcker: “Der bedrohte Frieden – heute” (Buch von 1983). Hij overleed in 2007.
“Der Bedrohte Frieden” was zijn laatste boek. Het werd wereldwijd doodgezwegen. In dit boek voorspelde hij al de val van het communisme, waarmee hij werd uitgelachen.

Hij stelde bij het verschijnen van zijn boek dat de bevolking het zeker niet ging begrijpen en alles zomaar op zijn beloop ging laten. Dit zien we dan ook elke dag!

In dit boek doet von Weizsäcker voorspellingen over de toekomst van onze maatschappij.
Deze voorspellingen zijn samen gebundeld in 12  punten.
Na ruim 30 jaar na publicatie van dit boek loont het de moeite om enkele belangrijke punten ervan te toetsen aan de actuele toestand.

Ik geeft een overzicht van enkele relevante  punten:
1. De werkloosheid zal over de ganse wereld ongekende hoogten bereiken:
Dit is inderdaad het geval. In het ene land wel meer of minder maar er is een stijgende trend.
2. De sociale zekerheid zal door het bankroet van de staten ineen storten. Dit wordt veroorzaakt door een economische crisis op wereldniveau uitgelokt door speculanten:
De economische en financiële crisis is er al  en tal van landen gaan gebukt onder enorme schuldbergen, die onmogelijk kunnen worden terugbetaald.
De kosten van de vergrijzing swingen uit de pan. Het is dus enkel nog wachten op de totale ineenstorting.
3.Het gevaar voor burgeroorlogen neemt toe:
Het volstaat te kijken naar het Midden- en Verre Oosten, Afrika maar ook naar Centraal Europa, ter bevestiging.
4.De heersende elites worden gedwongen hun eigen privé legers op te richten om zich te beschermen:
De   beveiliging  wordt meer en meer geprivatiseerd en men doet ook beroep op bendes allerhande voor  het voeren van oorlogen (zie het Midden Oosten en Afrika).
5. Om de controle te behouden zullen de elites  verplicht zijn een  “big-brother” maatschappij  te verwezenlijken en dit samen met een dictatuur op wereldniveau:
Deze big-brother is in volle uitvoering  via massale afluisteroperaties (zie NSA) en de NWO is dit ook via de UNO, EUSSR, NATO en andere supranationale instellingen (zie 1984 van George Orwel!).
6.Met het oog op deze NWO met een totale controle is een depopulatie noodzakelijk. Men zal hierbij gebruiken maken van  kunstmatig uitgelokte  ziekten en epidemieën die dienen als dekmantel voor biologische wapens.
Tevens worden hongersnoden uitgelokt en oorlogen om deze depopulatie  mede te veroorzaken:
Met ebola zitten we er volop in. In Afrika  zijn er dan de klassiek  weerkerende hongersnoden.
7. Het laatste te vermelden punt, en tevens het belangrijkste,   geef ik in het Duits om verkeerde interpretaties te voorkomen:

“Die Menschheit wird nach dem Niedergang des Kommunismus, das skrupelloseste und menschenverachtendste System erleben, wie es die Menschheit noch niemals zuvor erlebt hat, ihr Armageddon („Endkampf“). Das System, welches für diese Verbrechen verantwortliche ist, heißt “unkontrollierter Kapitalismus”.

Dit laatste heeft dan  m.i. ook betrekking op de nakende 3de wereldoorlog.

In zijn besluit zegt von Weizsäcke , ik citeer ook in het Duits:
“Denn Fakt ist, die kleine Clique, der diese Welt schon jetzt gehört, herrscht nach dem einfachen aber klaren Motto:
‘Eine Welt, in der wir nicht das alleinige Sagen haben, die braucht es auch in Zukunft nicht mehr zu geben'”

Ik kan dan ook stellen dat de voorspellingen van von Weizsäcker grotendeels uitgekomen zijn, met hier en daar kleinere afwijkingen.
De titel van had het boek had dan beter  “Onze Bedreigde Toekomst” geweest, want het is daar dat het in feite om gaat.
Het is dan ook meer dan begrijpelijk dat dit boek werd doodgezwegen, zoals zovele andere werken, die handelen over de voormelde materie.


Lovenaar

3 gedachten over “De bedreigde vrede

  1. Een gelijklopend verhaal betreft het boek “le camp des saints”: wat baten kaars en bril, als de uil niet zien en wil…..blijft actueel.

    • Eddy,
      Frank Vanhecke wijdde er in 2011 nog een boekbespreking aan, hij was erg onder de indruk van het boek dat hij via Karel Dillen had leren kennen en vaak met hem besprak. Helaas heeft het boek de uil zonder bril niet kunnen redden, hij liep als een Don Quichote zijn luchtspiegeling achter na.

      Kan je overigens het boek ‘La corde pour les pendre’ ook sterk aanbevelen, mocht je het nog niet gelezen of niet in je bezit hebben.

Reacties zijn gesloten.