Wij eisen een Karel Dillenplein in Marrakech

Eisen wij dat?  Neen, niet echt.  Wij willen hiermee aantonen hoe het aanvoelt als een maatschappij een vreemd symbool opgedrongen krijgt en dit vertaald wil zien in een straat- of pleinnaam.

Men zou nu kunnen stellen dat er bitter weinig Vlamingen in Marrakech wonen.  En zeker geen van het kaliber van de stichter van het Vlaams Blok.  Theoretisch heeft hij echter evenveel recht op een erkenning in het thuisland van zovele nieuwe bewoners van de Scheldestad  als Mohammed Abdelkrim El Khattabi  bij ons.

Karel Dillen was immers ook een vrijheidsstrijder.  Een Vlaams nationalist die het recht op autonomie voor Vlaanderen opeiste.  En da’s een heel ander verhaal dan dat van Khattabi, die de sharia wou invoeren in Marokko.

De nieuwe symboolfiguur voor Borgerocco

Voor wie niet weet waarover wij het hier hebben, plaatsen wij de PM van het VB:

[PERSBERICHT – 28 november 2013]

Vlaams Belang niet te spreken over voorstel Borgerhouts districtsbestuur om Terloplein nieuwe Marokkaanse naam te geven

Filip Dewinter stelt voor om Terloplein te noemen naar Ludo Hannes, de 80-jarige Borgerhoutenaar die in 1990 werd doodgeschopt door jonge allochtonen

Vlaams Belang zal dinsdagvoormiddag 3 december (11u) symbolisch straatnaambord ‘Ludo Hannesplein’ ophangen

Het district Borgerhout is klaarblijkelijk van plan om het Borgerhoutse plein dat grens aan de Terlostraat en de Wijnegemstraat, in de volksmond ‘Terloplein’ genoemd, een naam te geven. Het linkse districtsbestuur wil de buurtbewoners zelf een naam laten kiezen. Uit de inzendingen selecteerde het districtsbestuur alvast drie namen: het “Abdelkrim Al-Khattabiplein”, het “Mohamed Achrakplein”  en het “Mohamed Bouaziziplein”, drie namen die verband houden met de Marokkaanse, islamitische cultuurwereld.  Grootste kanshebber zou het “Abdelkrim Al-Khattabiplein” zijn. Mohammed Abdelkrim El Khattabi  leidde de Riffijnse berberstammen in de antikoloniale ‘Rifoorlog’ tegen de Spanjaarden en de Fransen. El Khattabi wilde in Marokko de sharia installeren. Zijn slagzin was: “Wij willen vrij en onafhankelijk leven, opdat niemand dan Allah ons kan regeren.”
Het Vlaams Belang is niet te spreken over het feit dat het linkse Borgerhoutse districtsbestuur een Marokkaanse naam wil geven aan een Borgerhouts plein. Al-Khattabi kan misschien wil een grote betekenis hebben gehad voor de Marokkaanse berberstammen, met Borgerhout heeft deze man hoegenaamd niets te maken. Het noemen van een Antwerps plein naar een Berberse rebellenleider is een nieuwe stap in de islamisering van onze stad als geheel en de kolonisering van bepaalde wijken door een Marokkaanse minderheid in het bijzonder. Het is niets minder dan de omgekeerde integratie. Voor het Vlaams Belang moet Borgerhout een Vlaams district blijven en mag het niet een of andere Marokkaanse enclave worden. Het Vlaams Belang hoopt dan ook dat de Antwerpse straatnamencommissie het voorstel van het Borgerhoutse districtsbestuur naar de prullenmand zal verwijzen.
Filip Dewinter  heeft een goed alternatief voor een nieuwe naam voor het Terloplein: “Ik stel voor het plein het “Ludo Hannesplein” te noemen. Ludo Hannes was een 80-jarige Borgerhoutenaar die op 21 oktober 1990 door enkele jonge allochtonen een schedelbreuk werd gestampt, waarna hij de dag erop overleed aan zijn verwondingen. Het zou een eerbetoon zijn aan al die Vlaamse Borgerhoutenaren die voorbije decennia het slachtoffer zijn geworden van de vreemdelingeninvasie in hun district en het nefaste lakse immigratiebeleid .”
Het Vlaams Belang kondigt aan dat het dinsdagvoormiddag 3 december om 11 uur op het Terloplein symbolisch een straatnaambord ‘Ludo Hannesplein’ zal ophangen.
Wim Van Osselaer
Persverantwoordelijke

Florent Van Ertborn

 

7 gedachten over “Wij eisen een Karel Dillenplein in Marrakech

 1. Ik hoop dat het verzet hevig wordt, dat is toch niet te geloven en voor verzet moeten we niet rekenen op de NVA, zij keken ernaar en zullen het waarschijnlijk nog goedkeuren ook, daar zij toch de vreemdelingen willen koesteren dixit BDW

 2. Heb het stuk gelezen, en gaan kijken naar de link geplaatst door de redactie. Zucht, zucht, zucht en nogmaals zucht. Dit kan niet meer, verzet nu meer dan ooit. Maar het Vlaams Belang zal weer alleen staan in zijn verzet.

 3. Als je bij een hond slaapt, krijg je zijn vlooien…!!!Als het nu nog niet duidelijk is, dan weet ik het ook niet. De NVA met Bartje de Gever is een schepping van het belgische regime als wapen tegen het Vlaams Blok en uiteindelijk ook tegen Vlaanderen.
  Het belgische regime is blijkbaar in de leer geweest bij Lenin, zie citaat hierna.!!
  “The best way to control the opposition is to lead it ourselves.” – Vladimir Ilyich Lenin –

 4. Dat is geen districtsraad maar een rampenraad ! Wat halen ze nu in hun misvormde rood , groene geest. Een straatnaam geven aan een Rif ambrasmaker een bevrijder van de Spaans en Frans . Het zou bepaalde Borgerhoutse Nievanhiere op het idee kunnen brengen , Borgerhout verder te bevrijden van blanke overheersing en bemoeizucht of de ingeslagen weg verder te bewandelen met straatnamen te veranderen in de Hoofddoekensteeg ,de Sterlingenstraat in Stenigingstraat bv , Turnhoutsebaan in de Allahtsebaan , Boerkaplein enz enz

 5. Onvoorstelbaar !!
  Ik ben benieuwd of het Antwerps stadsbestuur de moslims op hun wenken gaat bedienen.

Reacties zijn gesloten.