Waarom doen Arabische moslimlanden niets tegen de verspreiding van ebola?

Waarom doen Arabische moslimlanden niets tegen de verspreiding van ebola?

Nochtans zijn twee – Guinée en Sierra Leone – van de drie landen met het grootst aantal ebola-besmettingen, landen met een meerderheid van moslims.
Het eigenaardige (…of het voor de hand liggende!) aan deze evolutie is dat de enige gebieden die proberen iets te vinden ter voorkoming of genezing van deze ziekte, dat de enige gebieden die de besmette landen financieel ondersteunen, dat de enige gebieden waaruit vrijwilligers vertrekken om medische ondersteuning te geven, westerse landen zijn.  Vooral Europa en Israël!  Men zou toch kunnen verwachten dat de anderen, die behoorlijk belangrijke belangen in de getroffen landen hebben, ook een bijdrage zouden kunnen leveren.

Welk is het excuus van de meeste moslim en rijke Arabische landen, die honderden miljoenen spenderen aan satellietzenders van verschillende moslim strekkingen met als doel de geesten van de te bereiken volkeren te ‘beïnvloeden’?   Zij hebben geen excuus.
Ze zullen wel een gebed richten tot Allah.  Niet om de zieken te genezen, maar om de onnozelaars die hulp bieden te vernietigen.

Voeg daarbij de islamitische rituele wasceremonie na het overlijden van een moslim.  Familieleden besmetten zichzelf door aanraking – dit alles om Allah te eren. Speciaal opgeleide begraafteams in Sierra Leone worden dikwijls door de moslim bevolking geweigerd.

Lees ook: zeven vragen over ebola

FT

5 gedachten over “Waarom doen Arabische moslimlanden niets tegen de verspreiding van ebola?

  1. Waarom bieden de moslims geen hulp in de strijd tegen Ebola ? Vrij eenvoudig, omdat alles de wil is van Allah . Die redenering is de meest eenvoudige , dan moet ge niets doen . Die houding bewijst de achterlijke onozelheid van de meeste soepjurk dragende struikelbaarden , hoe rijk of arm ze ook moge zijn . Het zegt ook iets over hun egoisme “” Abdelkader , alles voor mij ,niks voor een ander “” Die mentaliteit ondervinden wij met volle teugen , ze zuigen onze sociale voorzieningen leeg , zonder zelfs een glimp van dankbaarheid , integendeel , ze hebben nog een grote smoel . Van dergelijk volk moet ge geen hulp verwachten , dat was zo in het verleden , in het heden en evenzeer in de toekomst . Trouwens waarom zouden ze ! in een leefwereld van correcten , verdraagzamen en begripvollen die zich aanpassen om ze niet kwetsen , want ze zijn zoals klein verwende jong nogal vlug gekwetst . Ze bieden wel hulp want ze doen er alles aan om je te bekeren , om je te redden van eeuwig branden in de hel , maar als je durft zeggen kust mijn g….of kl……dan spelen ze voetbal met je afgehakt hoofd.

    • ‘Ze zuigen onze sociale voorzieningen uit’

      Dat ze die KUNNEN uitzuigen is wel de schuld van ONZE verlichte politici en wetgevers.

  2. Wat mogen we toch blij zijn met al die immigratie die de linkse elite bobo’s ons door het strot hebben geduwd

  3. Zolang de slachtofffers maar moslims zijn zou ik zeggen hoe minder hulp hoe beter maar ook kunnen wij het slachtoffer worden en dan zullen deze rijke oliestaten zeker niet helpen

Reacties zijn gesloten.