Roze vleugel

De politie is de laatste weken kop van jut in de VSA.  Maar ook de gevangenissen zijn een geliefkoosd thema van de poco pers.  Gevangenissen met  harde levensomstandigheden, zelfs met martelpraktijken, drugsbendes die het voor het zeggen hebben, geweld, verkrachting en moord.  Corrupte cipiers en binnengesmokkelde wapens, gsm’s en drugs.

Voor homo’s en alle andere seksuele tussenvormen geen pretje.  Niet zo in Los Angeles: daar werd een roze afdeling opgericht.  Blijkbaar een gat in de hechtenismarkt, want zelfs hetero’s willen liever daar hun straf uitzitten en liegen over hun seksuele voorkeur.

Om te vermijden dat hetero’s onterecht in de roze vleugel belanden wordt er gebruik gemaakt van de Gaydar Test.  Op radio 1 werd er twee jaar geleden een programma aan gewijd: Test jouw gaydarVolg dit bruggetje naar de test. En dit voor de herkenning van de lesbiennes

feature1-1_11-20-14.jpgEen zegsman van het Fort Worth gevangenissysteem meent dat de bajesklanten van L.A. zo talrijk zijn dat men zelfs een vleugel voor “linkshandige frisbee spelers van Albanië” zou kunnen creëren.  Andere gevangenissen zijn te klein om speciale groepen in onder te brengen.  De enigste locatie die een beetje in de buurt komt is de Old Wayne County Jail in Detroit, waar een klein aantal afsluitbare cellen voorbehouden wordt voor homo’s en co.

Nog even ter herinnering: zelfverklaarde homo’s die gebruik willen maken van de EU-asielmogelijkheden mogen volgens een arrest van het Europees Hof niet getest worden of ze de waarheid spreken over hun geaardheid wegens “onwaardig“.

Enkele cijfers uit een onderzoek van 2013 van Vluchtelingenwerk Vlaanderen: het aantal neemt zienderogen toe: 188 in 2007, 823 in 2011, 1059 in 2012. Van de 1059 aanvragers werden er 222 effectief erkend als vluchteling, ongeveer 1 op 5.

Als er zelfs bij de open-deuren-instanties 80% der zgn. vluchtelinghomo’s door de heteromand vallen, hoeveel zijn het er dan in werkelijkheid?

FT

L.A. Weekly

.

 

4 gedachten over “Roze vleugel

  1. Ik begin toch te twijfelen aan wat ik vroeger leerde in de Catechismusles dat alle mensen ….. kinderen en schepsels zijn van God en wij moeten die nog liefhebben Ook …Ja saluu , dag Jan ! Ik zal zelf wel oordelen wie ik liefheb en wie niet !

      • discriminator ? ikke ? hoogstens een lichte criticus vooral als ge bedenkt dat God de mens schiep naar zijn “beeltenis” dan vraag ik me af …………

Reacties zijn gesloten.