Reden te meer om het land b snel te spitsen

Reden te meer om het land b snel te splitsen

In verhouding tot het bevolkingsaantal stuurt geen enkel land méér jihadstrijders naar Syrië.

Inwoners-met-een-vreemde-achtergrond voelen zich hier niet thuis.  Ze kunnen hier geen liefde voor het nieuwe vaderland ontwikkelen want de inwoners voelen die zelf niet. Zoekend naar een verklaring waarom een klein land als het land b relatief zoveel moslim jihadisten voortbrengt:

AlDe’emeh:

“We leven in een verdeeld land. Vele jonge moslims hebben geen identiteit, ze voelen zich geen belg omdat belgië als land eigenlijk niet bestaat.  Vlamingen, Walen en een Duitstalige minderheid leven naast elkaar, opgedeeld in regio’s en taalgemeenschappen.  

De duidelijke structuur van een islamitische theocratie is dus zeer aantrekkelijk voor velen.
Komt erbij dat ze zich politiek niet vertegenwoordigd voelen.  Ze stemden vroeger voor de SPa tot de regering het dragen van de boerka of de niqab in het openbaar verbood.”

AlDe’emeh (26), geboren uit Palestijnse ouders in een Jordaans vluchtelingenkamp, groeide op in Molenbeek.  Hij heeft een master in islam en werkt nu aan zijn doctorsthesis “Westerse strijders in de context van internationaal jihadisme”.

Hij bezocht in juni 2013 , via een bemiddelaar een groep belgische jihadisten van het al-Nusra Front in Aleppo, Syrië.  De jihadisten woonden daar in een villa van gevluchte Syriërs.   Binnen het al-Nusra Front bestaan strikte hiërarchische structuren, die de jihadisten aanspreken.
Een groepslid, Younes (Michael) Delefortrie* (26), geboren in belgië, beklemtoonde dat hij niemand gedood had en dat hij Sharia4Belgium vervoegd had omdat hij niet geïnteresseerd was in een islam die zijn eigen regels niet ernstig nam.  Hij voelde zich gediscrimineerd in belgië omdat hij niet mocht bidden op zijn werk en omdat er teveel regeltjes de bouw van moskeeën in de weg staan. (Spiegel on Line) Knack

*Michael Delefortrie staat nu terecht bij het Sharia4Belgium-proces.  Rits-student Sam Geyskens volgde voor zijn reportage ‘Thuisfront‘ Syriëstrijder Michael ‘Younes’ Delefortrie een tijdlang tijdens het strafproces tegen Sharia4Belgium.  Meer info en reportage hier.  Een portret van een lieverdje dat zijn dochtertje naar Osama genoemd heeft.
FVE