De Pieterang

“Als de HEMA stopt met de verkoop van snoepgoed met Zwarte Piet erop, dan moet dat gewoon kunnen. Als de HEMA denkt dat ze daarmee een handjevol klanten tevreden stelt, dan is dat hun goed recht.

Maar dat betekent wel dat ik, en vele anderen met mij, geen stap meer zetten in de HEMA en geen cent uitgeven aan Sinterklaas-producten bij de HEMA.

Wij halen onze Sinterklaas- en Zwarte Piet-producten elders. Dat is de keerzijde van de medaille.”

De politieke correctheid van de HEMA werkt als een boemerang.

Gisteren zagen we de kracht van social media: toen bekend werd dat de HEMA buigt voor de lobby van politiek-correct Nederland en Zwarte Piet boycot door alle Sinterklaas-verpakkingen aan te passen, kwam de rest van Nederland in actie op Twitter (hashtag: #boycotHEMA) en Facebook. Als HEMA Zwarte Piet in de ban doet, dan doen wij de HEMA in de ban, zo klonk het.  Lees verder…

FT

5 gedachten over “De Pieterang

  1. In onze gemeente is een filiaal van Het Kruidvat, daar staat ook een madam met hoofddoek achter de kassa. ‘t Is er dan nog wel eentje van bij ons. Kruidvat, mij niet meer gezien.

    • Ik kan akkoord gaan met een kassierster met hoofddoek op voorwaarde dat zij zich kleedt met een doorkijkbloes

      • Da’s volgens onze bescheiden mening een impulsieve gevaarlijke reactie. Stel je een Maggie De Block-vrouwmens voor aan de kassa!

Reacties zijn gesloten.