Baarden

Al die willen te  kaap’ren varen

U weet hoe het verder gaat.  Wat ons betreft mogen ze dat liedje op de verbodslijst zetten.  Pure opruiing.  Genoeg is genoeg. Jan, Piet, Joris en Corneel werden al lang vervangen door Ali, Mohammed, Rafik en Yussuf. Reclame maken dat ze met een vloot moeten afkomen – dat moet stoppen.  Tenslotte krijgen we er in overvloed aangespoeld via de goedertierenheid van de EU.

Geef ons maar ene Piet Hein.  Ter bestrijding van de baardenvloot.

In de West-Chinese stad Karamay mogen de langbaardigen niet meer in de bus.  Hetzelfde verbod telt voor vrouwen die een niqab of boerka dragen of moslims in kleren met de islamitische halve maan. Het stadsbestuur heeft beslist dat zij voortaan moeten lopen of een taxi moeten nemen. Dat meldt de krant South China Morning Post.

In Xinjiang in het uiterste westen van China woont de islamitische minderheid van de Oeigoeren.  De regering in Peking houdt Oeigoeren verantwoordelijk voor een reeks aanslagen. Lokale besturen namen al eerder maatregelen die tegen de Oeigoeren waren gericht, zoals een verbod om met de ramadan, de islamitische vastenmaand, te vasten.

FT

3 gedachten over “Baarden

  1. Tijd voor China om Xinjang en Tibet af te staan? Chinezen, Turken, en Tibetanen horen nu een maal zo min bij elkaar als walen en Vlamingen.

  2. Alle mannen hebben een baard maar die staat niet op een zichtbare plaats , kan enkel gezien worden door ingewijden of door gelegenheids-personen met een special vergunning .

Reacties zijn gesloten.