Vasten verboden

Of China écht bezorgd is om de gezondheid van de Oeigoeren kan men betwijfelen.  Feit is dat sinds woensdag een verbod staat op het vasten tijdens de ramadan.  Dit verbod geldt niet voor de dikke madammen die deze zomer in een streepje bikini willen pronken.  Die doen maar. Hoewel… het zullen er niet veel zijn.  Maar wel voor de moslim ambtenaren, leraars, studenten en partijleden in de provincie Xinjiang, waar een groot deel van de bevolking de islam belijdt. Afstammelingen van Oeigoeren.

Officieel heet het dat de overheid zekerheid wil hebben over de gezondheid van de staatsambtenaren.  Ze doen daar geen half werk: er worden overdag gratis maaltijden verstrekt – die de moslim ambtenaren liefst vrijwillig in ontvangst moeten nemen.  Er zouden zelfs hier en daar huiszoekingen georganiseerd zijn om vast te stellen dat er inderdaad niet gevast wordt.  Dilxat Raxit, woordvoerder van het “World Uyghur Congress” reageerde zo: “De Chinese dwangmaatregelen, die het geloof van de Oeigoeren verhinderen, zullen tot verdere conflicten leiden.”

Welke conflicten heeft hij er niet bij gezegd. Met wat fantasie kan men zich daar iets bij voorstellen. (1) (2)

Voor ons part mogen ze vasten.  24/24.  7/7.  365/365. De oplossing voor heel wat problemen.
FT

Arabiya news

3 gedachten over “Vasten verboden

  1. De enige manier om godsdienstverslaafde moslims te verplichten om overdag te eten is om ze ‘s nachts op te sluiten in een cel zonder eten.

  2. Daar ik geen rascist ben, wens ik China veel succes in hun streven. Het verdient waardering dat ze de gezondheid van de Oeigoeren voor ogen hebben. Over andere, door China beoefdende methoden, heb ik nog mijn twijfels maar deze heeft alvast mijn volle steun.

  3. Hoe ze dat gaan controleren weet ik niet , volgens mij is dit niet te controleren

Reacties zijn gesloten.