Gebakken peren

Gebakken peren

Verontwaardiging alom.  Hoe durft Poetin?
Huichelaars.  Sinds weken is de opruiende taal tegen Rusland niet uit de media te slaan.  Poetin, de baarlijke duivel.  Weken, neen maandenlang, lopen de EU-potentaten, de regeringen van de individuele lidstaten, de woordvoerders, de media,… het stof uit hun schoenen om de VSA ter wille te zijn.  Een nieuwe – oude – boeman wordt gecreëerd.  Als de Amerikanen per se oorlog willen voeren, dat ze dan de kalifaataanhangers de les gaan lezen.

Oekraïne was de lont.  Wij – zie b.g. opsomming  – hebben op verzoek van Uncle Sam, wiens wapenindustrie moet blijven draaien, de lucifer aangestoken.  Wie kan het Poetin kwalijk nemen dat hij in zijn voortuin geen NAVO-basis(sen) wil hebben?

Ziende blind zijn ze.  Rusland heeft een groot deel van de Europese energievoorziening in de hand.  En nu treft hij, moe getreiterd, enkele beperkende invoermaatregelen. Tot 1 augustus was er nog de ontkenningsfase.  De FAZ – in navolging van het Witte Huis – jammert en beklaagt de arme Russen, die waarschijnlijk ‘weer’ honger zullen moeten lijden zoals ten tijde van het Sovjetregime. Komedianten. Alsof Poetin zo dom is zijn eigen bevolking voor het hoofd te stoten. De Russen zullen wel elders hun  vlees kopen.  En Limburgse peren?  Het fruitassortiment is groot genoeg voor een dagelijks stukje gezond.

Volgens RT staan andere voedingproducerende landen gereed om de Russische afzetmarkt te bevoorraden.  Brazilië o.a. kan er wel bij varen.  Importlicenties voor meer dan 90 leveranciers werden uitgereikt.  En andere Zuid-Amerikaanse landen met meer realiteitszin dan de EU staan in de rij te wachten.

Het goede nieuws is dat de prijzen voor de westerse consument – waarschijnlijk – zullen dalen.  Moeten dalen, willen ze van hun overproductie af geraken.  Een andere oplossing kan eventueel door humanitaire hulp, lees voeding, te bezorgen aan de oorlogszuchtige Prachtlanden.  Euh… wel stelt zich een probleem bij het varkensvlees.  Zou dat niet op te lossen zijn met een marinade?

FT

Lees ook: Moet de EU (wij dus) betalen voor de verliezen van de voedingssector (voor de domme politieke beslissingen van de EU)?

17 gedachten over “Gebakken peren

 1. Wij Europeanen worden blijkbaar met de dag dommer. Eerst menen we, gans politiek correct, dat alle mensen gelijk zijn en dat rassen dus niet bestaan, en verplichten we miljoenen russen om onder de linkse eu-knoet te leven. Dat er mensen zijn die liever sterven dan dat te moeten ondergaan, slaat onze elite, zoals altijd, met verstomming.
  Vervolgens breekt er burgeroorlog uit, waarbij tot op 6 km hoogte vijandige vliegtuigen uit de lucht worden geschoten, maar bij de EU is men zich, zoals altijd, van geen kwaad bewust, en blijft men blijgezind oorlogsgebied overvliegen (vele passagiers hadden een KLM-ticket). Waar blijft trouwens het resultaat van het onderzoek van de zwarte dozen? Zoiets moet toch op één dag bekend zijn? Iets niet pluis?

  • Zwarte dozen, die eigenlijk rood zijn. Zoals zoveel (zucht). Twee dozen. De ene met de geluidsopnames: daar zijn de gegevens inderdaad zeer snel bekend. Als de verkeersleiders van Oekraïne met hun geluidsband geknoeid hebben, kan dit vergeleken worden. Tweede met alle technische vluchtgegevens. Die moeten gesynchroniseerd met elkaar vergeleken worden en dat zou naar verluidt héél omvangrijk zijn.

  • Hehe… geef de zwarte dozen aan vriend Raymond en op één dag (of misschien zelfs minder) kennen wij het resultaat van de analyse. Zo eenvoudig is dat… 🙂 🙂

   • Als in de garage de zwarte doos van mijn auto gecontroleerd wordt, weten ze na 2 min al wat er het jaar vooraf allemaal fout is gelopen.

     • Nog niet, maar hij is veel moeilijker te besturen als een vliegtuig. Die zetten ze op automatische piloot en de piloten zelf doen een dutje.

   • Een heel duidelijke uitleg gekregen voor een leek, van een Nederlander, op Terzake over zwarte dozen. Aan de spullen valt niet te prutsen en om de gesprekken in de cockpit te vervalsen moet je acteurs inhuren om die gesprekken na te bootsen, en dan ontdekt men het verschil.

    • De stemrecorder van de Air Algérievlucht blijkt in ieder geval defect geweest te zijn, zodat er niets op staat!? Zoals ik op dag 1 al zei: een zelfmoordaanslag van de islamitische(?) piloten.
     Dat kan dus niet alleen met een belgische bus vol kinderen blijkbaar.

 2. De situatie is niet helemaal dezelfde maar wat zou er gebeuren indien een Amerikaanse staat de onafhankelijkheid zou uitroepen en een deel van de bevolking bij de USA wil blijven. Gaat de Euro en eventueel Poetin dan ook ..enz enz

 3. “De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen om ons heen.”
  Er zijn 20.000 Russische soldaten gestationeerd langs de Oekraïense grens en de slimme Eurocraten en de altijd oorlogszuchtige Yankees van Wallstreet (de wapenbusiness hé met als devies: “Als het maar ergens knettert, vallen we altijd in de dollarprijzen!”) vaardigen een economische boycot uit tegen Poetin…
  Tot voor enkele dagen voerden zeker 20.000 joodse soldaten krijg te land, vanop de zee en in de lucht in de “Gazastrook”… Van boycot is geen sprake, integendeel er gaan stemmen op voor de Nobelprijs voor de Vrede voor de fijnbesnaarde heer Netanyahu!

  • Dat laatste in uw reactie , beste Zeger ” fijnbesnaarde Netanyahu ” is mij wel in het verkeerde keelgat geschoten . De enigste verantwoordelijke voor al die gruwel is “Hamas” Als ge lijken als trofee met een brommer door de straten sleept , dan kun je moeilijk spreken over een beschavingsgraad met wie ge kunt onderhandelen over “vrede”. Als ge raketten opstelt op de speelplaats van een kleutertuin en daarna de resultaten gebruikt om jodenhaat aan te wakkeren, dan ben je geen krijger meer maar een lafaard van de ergste soort . Van mij mogen ze gerust Netanyahu de nobelprijs van de vrede toekennen , want dat is tenslotte wat die man wil voor zijn volk “Vrede” . De grootmacht die het durft opnemen tegen dat Isis krapuul mag de vredesprijs delen met Netanyahu. Het enige dat die USA en Euro breedsmoelkikkers , met hun strijd voor democratie en rechtvaardigheid hebben bereikt is dat ze hun peren niet meer verkocht krijgen, terwijl dat Isis krapuul iedere dag meer slachtoffers maakt

 4. Toevoeging:
  Min of meer 20.000 Kalifaat-soldaten moorden, branden, verkrachten, plegen een regelrechte genocide op “andersgelovigen” in Syrië en grote delen van Irak. Waar blijven de globaal verontwaardigde reacties?

  • “ook een toevoeging” ! Verontwaardiging ? integendeel in bepaalde Europese landen zwaaien ze met een ISIS vlag of hangen ze die “vod” aan hun venster .( Het doet me plezier…. wij hebben toch enkele raakpunten)

 5. De CD&V zit ook met gebakken peren. Komt ervan als je volksvreemden in uw partij opneemt. Die interesseren zich alleen voor de belangen van het eigen- en stamverwante volk. Beke neemt afstand van zijn partijgenoot en De Witte gaat de handen vol krijgen. ‘Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij (Hitler) de joden aan het uitroeien was.” Hassan Aarab is er me eentje.

  • Als men van uitroeien gaat spreken, in het heden, het verleden of de toekomst dan is er een andere groep die dat lot had moeten ondergaan en niet de Joden of de Israëliers. De wereld zou dan een groot probleem minder hebben.

 6. Wij snappen dat , mijn kleinkinderen snappen dat , VB snapt ook wat voor modderfiguur die hassan aarab is (geen hoofdletters uit minachting) Het is nochtans een vertegenwoordiger van de Christelijke Volkspartij die de standpunten en de ideologie van die partij moet uitdragen en verdedigen. Ik moet toegeven , hij is goe bezig ! den onnozelaar !

Reacties zijn gesloten.