Men zegge het voort

Aankondiging FreddySteeds meer nieuws over EBOLA!

Vorige week schreven we een bijdrage over deze nieuwe en vrijwel onbekende virus waartegen nog geen enkele remedie blijkt te bestaan. We vergeleken de toestand van vorige week met een gelijkaardige toestand die we meer dan dertig jaar geleden meemaakten bij de aanvang van de AIDS epidemie. Inmiddels stellen we vast dat deze ziekte op enkele dagen tijd wereldnieuws is geworden. Zo levert enerzijds  Saoedi-Arabië tot nader bericht geen inreisvisa meer af aan inwoners van Liberia, Sierra Leone of Guinea en schrapt anderzijds British Airways voorlopig alle vluchten naar deze landen. Onze bijdrage van vorige week bleek dus blijkbaar niet ongegrond te zijn.

We begrijpen dan ook niet dat een wereldvermaarde instelling als het Tropisch Instituut in Antwerpen geen initiatieven neemt in dit verband. Ook horen we niets van onze overheid in verband met de talrijke Afrikaanse verbindingen van Brussels Airlines. Voorkomen is steeds beter dan genezen en we zien niet in waarom onze overheid blijkbaar zit te wachten op de eerste besmette persoon in ons land vooraleer noodzakelijke maatregelen te treffen.
Nadat sommige Afrikaanse landen reeds scholen hebben gesloten en ambtenaren voor weken naar huis hebben gestuurd is het duidelijk dat men hier met een uiterst ernstige crisis te maken heeft.

Indien wij iets zouden te zeggen hebben zouden we met onmiddellijke ingang alle vluchten, door welke maatschappij ook, naar of van landen waar het virus is opgedoken tijdelijk verbieden. Ook zouden we iedere inwoner van een van de betrokken landen die ons land binnenkomt willen verplichten zich onmiddellijk bij het Tropisch Instituut aan te melden voor een degelijk onderzoek waarna men aan die persoon een bewijs ter beschikking stelt dat hij niet door het virus is aangetast. Men kan in dergelijke omstandigheden nooit te voorzichtig  zijn en alles moet in het werk gesteld worden om ons land van een mogelijke ramp op dit gebied te vrijwaren.

Ofwel geraakt dit probleem relatief snel onder controle ofwel zijn we vertrokken voor een immense ramp. We hopen het eerste maar vrezen toch dat het laatste scenario niet helemaal onmogelijk is. We volgen dit EBOLA-probleem op de voet en zullen indien nodig nogmaals op dit gebeuren terugkomen. In afwachting raden we iedereen aan niet te reizen naar Guinea, Sierra Leone, Liberia of Nigeria en enkele weken te wachten op de eventuele evolutie van deze vreselijke, en tot nu toe, ongeneeslijke ziekte.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr: Toen Filip Dewinter bij het bekend raken van de omvang pleitte om onmiddellijk alle vluchten uit de betrokken Afrikaanse landen te verbieden, werd hij weer eens door de politiek-correcte meute aan de schandpaal genageld.  Intussen hebben meerdere landen die maatregel genomen.

De Brussels Airlines vliegtuigbemanningen die ‘moeten’ overnachten in Siera Leone zijn ongerust over het besmettingsgevaar.

Reuters

 

5 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Het Ebola virus is inderdaad vernietigend voor het lichaam en moet met alle middelen bestreden worden , zoals mestkevers . Erger nog is het Islamobola virus die tasten vooral de geest aan bij zwakkere lichtgelovige mensen zoals we dat bij tal van correcte politiekers kunnen vaststellen . De enige remedie om Islamobola te bestrijden en te vernietigen is een kleine hoeveelheid gezond verstand maar dat kunt ge in de apotheek niet krijgen , noch in pillekens noch in suppo’s.

    • Het islamovirus mag (moet) als enige Europa binnen, alhoewel er geen medicijn voor bestaat.

  2. Het is dikwijls zo dat Filip de goede beslissingen uitdenkt en de landen ze veel later toepassen

  3. Komt naar hier, zoals vroeger de builenpest werd meegebracht uit het M.O.
    door de ratten op de schepen. Onze streken kenden wel pestilenties maar geen builenpest.
    Ratten zijn hoogst gevaarlijk, zowel in dieren- als in mensengedaante.

  4. Allez allez circulez. Het besmettingsgevaar en het leven van de autochtone belg is immers ondergeschikt aan het wollig rozige spook van de multicultivriendelijkheid en gastvrijheid. Dat jullie dat nu niet weten.

Reacties zijn gesloten.