Armeense Genocide

Paus persona non grata bij de Kalief

Which Genocide?

ARMEENS-KATHOLIEKE PATRIARCH: ‘TURKIJE VERGALOPPEERT ZICH’

De Armeens-katholieke patriarch Nerses Bedros XIX neemt de verdediging op zich van paus Franciscus en zegt dat de Turkse regering zich ernstig heeft vergaloppeerd met haar zware kritiek op de paus. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan stelde zich dinsdag iets gematigder op. Hij vroeg de paus om dezelfde fout niet nogmaals te herhalen.

Patriarch Nerses Bedros schrijft de grote Turkse zenuwachtigheid toe aan de geplande wereldwijde herdenkingen voor de Armeense genocide op 24 april. Onder meer ook de Europese Unie en Israël willen zich naar aanleiding daarvan uitspreken over de gebeurtenissen van toen. Turkije wil ten alle koste vermijden dat bij de herdenkingen het woord genocide wordt gebruikt. Patriarch Bedros “Daarom is Turkije zo zenuwachtig en grijpt het zo snel naar omvattende diplomatieke maatregelen.” Hij herinnert eraan dat paus Franciscus altijd al, in het bijzonder tijdens zijn bezoek aan het land, hulde bracht aan de belangrijke Turkse rol als bruggenbouwer tussen Europa en het Oosten.
Nog volgens de patriarch verlieten de Turkse journalisten zondag de Sint-Pietersbasiliek om daarover te berichten, toen de paus over een volkerenmoord sprak. Al kort daarna volgde een eerste reactie van Ankara. “Het is absoluut onjuist dat de paus vijandig staat tegenover Turkije of de islamitische wereld. Hij wijst niemand af. Tijdens zijn reis in november loofde hij de Turkse bijdrage tot de dialoog en de verzoening, als brug tussen Europa en het Oosten. Wij moeten slechts de uitdrukkingen bestuderen die de paus gebruikt voor de uitroeiing van het nazisme en stalinisme en nauwkeurig kijken naar recente gebeurtenissen in Europa, Afrika of Azië. Hij kijkt naar de hele wereld en is de stem van het geweten van de mensheid bij conflict en geweld. De herdenking en veroordeling van de verschrikkingen uit het verleden kunnen verhinderen dat dergelijke dingen opnieuw plaatsvinden, zoals dat vandaag in verschillende delen in de wereld, beginnend met het Midden-Oosten, het geval is.”

Geleend bij Kerknetbe

Turkije roept ambassadeur terug

De EU-praatbarak wil dat Turkije de Armeense Genocide erkent.  Werd gisteren gestemd…

… maar de Kalief veegt er dik zijn Ottomaanse voeten aan:

FT

16 gedachten over “Armeense Genocide

 1. Een land met 99% moslims, je moet er aan werken, iedere dag. Gelukkig hebben ze de Joden en de Grieken iets zachtmoediger aangepakt.

 2. Hoe? Werden die ook vermoord dan? Ik dacht dat de Grieken uitgewisseld werden met in GR levende Turken? En een genocide op de Joden? Daar hadden we dan sinds toen wel iedere week aan herinnerd geweest.

  • Met alle Chinezen, maar niet met den deze! Schrijft eens naar de Gazet Van Antwerpen of naar De Morgen!

 3. Natuurlijk was “de Armeense kwestie” een pure volkerenmoord in een tijd waarin volkerenmoorden schering & inslag waren, denk maar eens aan de jaren ’14-’18 in Westeuropa èn dezelfde periode in Oosteuropa.
  De Turken hadden het grootste aandeel in éérstgenoemde slachtpartijen, maar… men mag NIET VERGETEN dat bijna de helft van het Turkse officierenkorps bestond uit… Duitsers (die toén zich ook NIET als “Herrenvolk” zich gedroegen èn volop deelnamen aan massale verkrachting van de mooie Armeense meisjes…) —> eens zij rotverkracht waren, werden zij uitgeleverd aan het canaille van het Turkse leger die hen dan gruwelijk vermoordden door hen over paarden te leggen waarbij de ruiter, in volle galop, hen op omgekeerde, half-ingegraven sabels, te laten spiesen.

  • Kan je, je bron vermelden in verband met de deelname van het zich misdragende Herrenvolk aan de verkrachtingen en genocide? Met Courths Mahler moet je niet komen aanzetten want die neem ik niet au serieux.

    • Zoals ik al vroeger schreef zijn de Duitsers ‘Weltmeister’ in het beoefenen van schuldgevoelens. Nu hebben ze Armenië ontdekt waar ze om de volgende redenen ‘toch iets van zouden moeten geweten hebben, zonder in te grijpen’.
     Eerste reden : Johannes Lepsius heeft in 1916 een dossier over de gebeurtenissen in Armenië samengesteld en dit aan het hoofd van de evangelische kerk gestuurd.
     Tweede reden, die het hart raakt van onze linkse broeders die dit schuldgevoel op gang hebben gebracht : Karl Liebknecht heeft getracht over Armenië een debat te houden in de Reichstag maar dat werd afgewezen.
     Derde reden : in 1917 zijn er een paar pogingen geweest om Armenië tot thema te maken maar dat leidde tot geen noemenswaardige resultaten.

     Vermits Armenië in de kijker staat laten de Duitsers zich hun zondekruistocht niet afpakken met op hun banier : Viele Deutsche hätten genau gewusst was dort vor sich ging.

     Hun volgende kruistocht zal vermoedelijk Cambodja zijn waarover ze genau gewusst hätten en de Rode Khmer toch hun gangen lieten gaan.

     • En wat met de verplaatsing van de Sinksenfoor naar Borgerhout? Hadden ze dat niet kunnen verhinderen? Of de opwarming van de aarde? Het zijn toch zo’n slimmeriken… en ze laten maar betijen!

   • Ik heb een stijve nek gekregen door tèveel met het hoofd te schudden bij het mij afvragen hoé het mogelijk is dat zo een “belezen” Golfbrekersfan als Anna, nog niet “Verkochte zielen” gelezen heeft (een boek dat verschenen is… van voor WO II, en NIET van Remarque, noch van Courths Mahler (en evenmin van haar dochters: Margaretha Elser en Friede Birckner) maar van een +- 20jarig Armeens meisje dat… (gelukkig voor haar & haar medeslavinnen) bevrijd geweest is door middel van een “raid” dat uitgevoerd werd door Russische Kozakken).
    “Verkochte zielen” was de titel van de Nederlandse vertaling van hààr lotgevallen, plus verscheidene rapporten van Russische oorsprong.
    In de “dertiger jaren” is zij ge-emigreerd naar de USA.
    Helaas ben ik de naam van dat meisje reeds làng vergeten. “Blame it to Doc Alzheimer, please” 🙁

    • Haar naam is Aurora Mardiganian. Ze werd door de Turken in een Harem gestoken. Toen ze ontsnapte zag ze een hele rij, levend gekruisigde meisjes en gespieste mannen. Haar boek werd na WOI verfilmd. In het middelbaar onderwijs kregen wij deze stomme film te zien. Nergens werden bij al die gebeurtenissen Duitse gruweldaden vernoemd.
     Die Duitse gruweldaden worden ook niet vernoemd in het boek van Armin Wegner : Die Austreibung des armenischen Volkes in die Wüste – Wallstein Verlag 2011. In dit boek worden wel de getuigenissen opgeschreven van Dr. Johannes Lepsius een grote vriend van de Armeniërs, Dr Hermann Christ en Dr. Jakob Künstler. Twee Duitse en een Zwitserse arts die in Ufra een kliniek hadden opgezet om de gefolterde, misbruikte, stervende en gewonde Armeniërs te verzorgen.
     Mochten uw beweringen over de verkrachtingen door Duitse Herren waar zijn, hadden hoger vermelde dokters dit in het openbaar gebracht en zouden bedoelde Herren zonder enige twijfel voor de krijgsraad zijn gebracht en terecht gesteld.

    • @ Victor. Ik hoop dat je stijve nek intussen aan de beterhand is, maar die stijve nek had je kunnen vermijden door mij eenvoudig te vragen of ik Aurora Mardiganian en haar verhaal kende voor je, je je voorbarige conclusies trok. Verder zou ik, als ik u was, een tijd document bewaren in mijn bibliotheek zodat het je kan bewaren van foute informatie.

     @ redactie. Tot mijn verrassing staat momenteel de film uit 1919, die ik ooit zag in de godsdienstles, op YouTube onder de titel : Ravished Armenia, the Original movie 1919 also known as Auction of souls.
     Misschien kan je die brengen in heel deze discussie of kunnen de lezers hem zelf aanklikken.

 4. Blijkbaar durft het geen enkele betrokken partij aan, te verduidelijken wie er bij deze “Armeense genocide” een belangrijke rol heeft gespeeld.!!!!

 5. Redactie,
  Ik bedoelde de inhoud van de hiernavolgende bruggetjes!!!

  http://rense.com/general64/genoc.htm
  http://www.realjewnews.com/?p=77 (= van Brother Nathaniel Kappner, een tot de Russische orthodoxe kerk bekeerde jood, en vurig bewonderaar van Putin, die op deze webstek zich ook mag verheugen in positieve commentaren)
  http://armenianweekly.com/2009/07/20/the-jews-of-turkey-and-the-armenian-genocide/
  Voormelde Armeense bron geeft een kijk op de ingewikkelde toestanden achter de schermen, wat de al of niet erkenning van de Armeense genocide betreft)
  http://www.dailystormer.com/jewish-young-turks-and-the-armenian-genocide/
  https://archive.org/details/BritishAgentMustafaKemalAdmitsHeIsAnEthnicJew
  http://www.strategic-culture.org/pview/2011/10/25/the-doenmeh-the-middle-easts-most-whispered-secret-part-i.html
  Uit de verschillende bruggetjes blijkt ook de belangrijke rol van de vrijmetselarij.
  Wat de rol van Duitsland betreft, heb ik van een Armeniër vernomen dat de Duitse troepen zich afzijdig hebben gehouden, en nadat ze er eerst geruststellende beloftes hadden gedaan.
  Ik veronderstel dat Anna, desgevallend de voormelde bruggetjes op een deskundige manier zal kunnen exploiteren.
  Ik voeg een citaat toe van de webstek Hartgeld rubriek “Welt” van 15.04.2015 wat de uitspraken van de Paus betreft :
  [08:31] Kurier: Papst: Massaker an Armeniern war “Genozid”
  Papst Franziskus hat den Tod von möglicherweise bis zu 1,5 Millionen Armeniern vor 100 Jahren in einer Messe am Sonntag als „ersten Völkermord im 20. Jahrhundert” bezeichnet. Als Reaktion bestellte die Türkei, die es als Rechtsnachfolgerin des osmanischen Imperiums ablehnt, von Genozid zu sprechen, den Vatikan-Botschafter ins Außenministerium in Ankara ein. Kurz darauf beorderte das Ministerium auch den türkischen Botschafter beim Vatikan zu Konsultationen nach Ankara zurück.(=einde citaat)
  Commentaar van moderator :
  Vor wenigen Wochen hat der Past gemeint, dass sein Pontifikat ein sehr Kurzes werden würde – vielelicht wegen seiner Aussagen? Vermutet er, dass man mit sochle Aussagen nicht lange überleben könne – sowohl politisch als auch biologisch? TB (=einde citaat)
  Als de Paus de ware achtergronden niet kent(die door het Vaticaan zeker gekend zijn), heeft men hem hier bij manier van spreken een “pad in de korf” gezet, en kan dit zijn levenseinde bespoedigen.

Reacties zijn gesloten.