Een pyromaan als brandblusser

Wes HardinDe EU en de VSA ‘konden de benoeming niet tegenhouden’.  Of moeten we schrijven: dankzij de EU en de VSA kreeg Iran de leidinggevende functie in de schoot geworpen.  Zouden de onderhandelingen van de VSA en Iran over het kernprogramma er voor iets tussen zitten?

“De keuze om het Iraanse regime UN Woman inzake vrouwenrechten te laten leiden, is zoals het aanstellen van een pyromaan tot brandweercommandant van de stad. Het besluit van de Verenigde Naties is een belediging voor alle vrouwen van Iran en voor alle activisten voor vrouwenrechten in de hele wereld.”

De VN is de organisatie die moet zorgen voor toezicht op tal van zaken over de hele wereld en 193 landen zijn lid van de VN. Om al die taken te kunnen uitoefenen zijn er VN-organisaties met speciale opdrachten zoals bij voorbeeld de UNHCR die speciaal voor de vluchtelingen wereldwijd is. Zo is er ook een organisatie als VN-Women. Deze organisatie houdt zich bezig met vrouwenrechten wereldwijd.

Nu zou je verwachten dat de leden van zo`n gespecialiseerde organisatie zodanig gekozen zijn, dat je mag verwachten dat ze onpartijdig en kundig oordelen. Maar neen, niet bij de VN. Daar zitten landen in organisaties die samen een blok vormen en zo voorkomen dat hun landen gecontroleerd en zeker veroordeeld worden. Ze houden elkaar de hand boven het hoofd. Zo`n bekend blok bestaat uit moslimlanden en ongebonden landen samen. Die vormen steevast de meerderheid.  Lees verder…

Iran kwam in maart met nieuwe wetsvoorstellen, die van vrouwen babyfabriekjes maakt,  in de belangstelling van het Vlaams Parlement.  U ziet de tussenkomst van Anke Van dermeersch:

De Zwarte Kraaien in actie:

De Apartheid in de praktijk: het gaat vooruit, de mannen zitten achteraan in de bus met een vrouwelijke chauffeur!

Lees ook: Nederlandse diplomaat verdient ontslagen te worden.

Wes Hardin

5 gedachten over “Een pyromaan als brandblusser

 1. Als een dergelijke aanduiding zo een probleem is, wat doen de tegenstanders ervan dan nog in de UNO!!! Stap er uit, en blijf er voor eeuwig en altijd weg. Dit geldt ten andere ook voor de mantelorganisaties van de UNO. Stop ook de subsidies. Zeg ook de UNO verdragen op.
  Het zal al een aanzienlijke financiële besparing opleveren.
  Deze UNO is ten andere een instrument in dienst van de NWO.
  Via deze subsidies allerhande, betalen we dan ook de koord waarmee we ons gaan moeten ophangen(dixit Lenin).
  De EUSSR en de Raad van Europa maken ook deel uit van deze samenzwering tegen onze westerse beschaving.
  Dus : ofwel stap je eruit, ofwel zwijg je!!!

  • Zoooo eenvoudig is “uitstappen” niet, beste Lovenaar, er zijn nog véél-te-véél gekende èn ongekende voordelen om “bij de grote groep te horen” (en,.. wié geeft er één rosse eurocent om het lot van mossellimas (?)… er wordt zelfs nog niet genoeg gedaan voor het lot van de Westerse vrouwen-in-het-algemeen.

 2. In tegenstelling tot de Arabieren, waar de huidige islam werd voorafgegaan door andere barbaren, was dit niet het geval met Perzië. Ze hadden tot de verovering van de islam in 650 een hoogstaande religie. Honderd duizenden Perzen vielen onder het kromzwaard en werden gedwongen zich te bekeren. Hoe hoogstaand hun religieuze cultuur was kan je lezen in de nagelaten Pahlavi scriptures en de Avesta van Zarathoestra, Zoroaster in het Grieks. Die cultuur is nog niet helemaal dood in Iran en heeft nog een 60.000 aanhangers die onder de knoet worden gehouden. De laatste sjah, Reza Pahlavi, was een crypto Zoroaster. Persoonlijk denk ik dat het in de geesten van de Iraanse bevolking veel minder erg gesteld is dan in de geesten van andere islam staten.

 3. Er wonen vlg de CIA webstek amper 2% arabieren in Iran, ik snap niet hoe die het land hebben kunnen veroveren, hun islam opdringen en de macht hebben kunnen behouden over de Perzen, tenzij die zelf overtuigd zijn dat de islam het beste is voor hen. Zoals alle islamitische landen denken, want er is nog nooit een land geweest dat zich terug afkeerde van de islam, in tegenstelling tot alle andere godsdiensten.

  • Het afwerpen van het islamitische juk werd reeds gedeeltelijk gerealiseerd door het pact van Saadabad in juli 1937op initiatief van Moestafa Kemal en zijn persoonlijke vriend, de sjah van Perzië, Rhiza Sha Pahlevi. Dat pact verbond 80 miljoen zielen in Turkije, Afghanistan en Perzië en onttrok zich aan de Christelijke en Arabische wereld.
   Toen tijdens WOII Rhiza Pahlevi de neutraliteit uitriep kreeg Perzië de invasie van The British commonwealth die de olievelden en de Trans Iranian Railway veilig wilden stellen. In 1941 stuurden ze Pahlevi in ballingschap naar het eiland Mauritius.
   In 1953 voerden de USA gesteund door de Britten de operatie Ajax uit en zetten de democratisch verkozen eerste minister Mosaddegh aan de kant omdat hij met zijn nationale partij, National Front, het Brits imperialisme in verband met de olievelden wou breken. Op de muren van Teheran en andere steden verscheen ‘Yankee go home’.
   Khomeini, door Frankrijk aan de borst gedrukt, hervormde Iran tot een islamitische republiek. Hoeveel Iraniërs van die islamitische republiek af willen, wordt niet vrij gegeven.

Reacties zijn gesloten.