Wat denkt de publieke opinie in Vlaanderen?

Het Vlaams Belang wordt steevast met de mening van een marginaal deel van de bevolking vergeleken.  De partij komt nauwelijks aan bod in opiniestukken, wordt niet ernstig genomen bij studies, wordt openlijk gesaboteerd, geridiculiseerd en doodgezwegen.  Om nog te zwijgen over de processen die de partij monddood moesten maken.

Ook als u en ik weten dat jan modaal, met eender welke gekleurde pet op, rood, blauw of groen, in grote mate het eens is met de conclusies die het VB sedert jaren trekt en voorstellen die de partij wil verwezenlijkt zien.

En toch blijft jan modaal voor de partijen stemmen, die ons naar de ondergang voeren.

Het Vlaams Belang nam zelf het heft in handen en liet een wetenschappelijk opinieonderzoek uitvoeren rond 10 essentiële maatschappijvragen, gaande van de kostprijs van de euro over het Vlaams autonomiestreven tot de invloed van de islam op onze samenleving. De resultaten zijn alvast opzienbarend.

Niet minder dan 3.787 respondenten namen deel aan het onderzoek waarbij een onderverdeling werd gemaakt op basis van hun partijpolitieke voorkeur. Met 750 respondenten per provincie en een betrouwbaarheidsgraad van 99 procent mag dit onderzoek zonder meer baanbrekend worden genoemd. Bovendien is het als politieke graadmeter een essentieel instrument voor het aftoetsen van beleidskeuzes.

De Vlaming heeft geen behoefte aan nog meer immigratie.  De Vlaming staat bijzonder kritisch t.o.v. de euro, de EU en de islam.  Het standpunt over de Vlaamse onafhankelijkheid ligt echt niet zovér van het bed van de Vlaming.  Opvallend is dat de leiding van de CD&V, N-VA en Open VLD én de linkse partijen ingaan tegen de mening van hun eigen kiezers.

Sterker: uit het onderzoek blijkt dat het Vlaams Belang over alle partijgrenzen heen de grootste overlapping vertoont met de opinie van álle Vlamingen. Hiermee wordt de mythe als zou het Vlaams Belang futiele minderheidsstandpunten vertolken naar het rijk der fabelen verwezen. Tijdens de persvoorstelling gaf partijvoorzitter Gerolf Annemans de Vlaamse kiezer dan ook het advies goed te luisteren naar wat de politieke partijen zeggen en doen en hiermee rekening te houden in het stemhokje.

Lees meer bij:

Persmap met resultaten en conclusies
Powerpoint met resultaten in diagramvorm
Methodologische fiche

Bekijk hier de Terzake-uitzending met Gerolf Annemans.

Bekijk hier het nieuwsfragment op VTM.

Florent Van Ertborn

Eén gedachte over “Wat denkt de publieke opinie in Vlaanderen?

 1. Dit klink helemaal bekend!
  In Suid-Afrika was die linkses maar nog altyd so. Die regses word soos kinders behandel. Die regses is dom. Die regses is verkramp. Die regses is agterlik. Die regses is rassiste. Die regses is nie in tel nie. Ensovoorts.
  In die jare sewentig, toe die regerende Nasionale Party begin het om links te beweeg, het 4 parlementslede geprotesteer en beswaar aangeteken. Hulle is summier geskors, en helemaal uit die party geskop. Spottekenaars het hulle met donkerbrille (ook sonbrille genoem) geteken. Hulle was dan kwansuis blind, en hulle was bysiende, terwyl die linkses “versiende” was. Twintig jare later, toe Nelson Mandela die regering oorgeneem het, blyk dit toe dat dit juis die regses is wat versiende was, en die linkses wat bysiende (of blind) was.
  Die Eerste Minister – John Vorster – het gespot met die regses wie se openbare vergaderings in chaos uitmekaar gespat het, en van die NP (Nasionale Party) se vergaderings wat dan so “ordelik” was. Maar, dit was ondersteuners van die NP wat vergaderings van die opposisie op barbaarse wyse ontwrig het. Meubels (stoele en tafels) is gebreek; vrot tamaties en eiers is na sprekers gegooi; en ondersteuners van die opposisie is aangerand. Daarteenoor was NP-vergaderings ordelik, omdat die opposisie nie molesmakers was nie.
  Die nuwe opposisieparty, die HNP (Herstigte Nasionale Party), is deur die media verdag gemaak, beledig, belieg, verneder en sleggemaak. Wanneer iets positiefs gebeur het, of deur ‘n lid van die HNP gesê is, het die media dit verswyg.
  Vandag is dit nog presies dieselfde. Die media ondersteun die Marxistiese ANC, en die linkse DA (Demokratiese Alliansie). Alhoewel meer as die helfte van die media in blanke hande is, skryf en praat hulle ten gunste van die swartes, en hulle gaan uit hul pad om die blankes belaglik te maak. Dit is niks anders as verraad nie!
  Een van die hoofredes waarom die Afrikanervolk deur buitelanders as belaglik gesien word, is juis as gevolg van die leuen. Die Afrikanervolk (of Boerevolk) word al vir meer as 100 jaar deur die Engelse bespot, en leuegens oor die volk is aan die orde van die dag. Die eerste Boere-republiek is in 1795 op Swellendam naby Kaapstad gestig. Reeds toe al, het die Engelse die Europeërs in die Kaap gehaat met ‘n passie. Die name “Afrikaners” en “Boere” was toe nog nie algemeen nie, en daar is dikwels van “Vryburgers” gepraat. Met ander woorde, nie Engelse nie, ook nie VOC-amptenare nie, maar Vryburgers. Afstammelinge van immigrante uit Wes-Europa.
  Die Afrikaner het oor die jare heen gewoont geraak daaraan om deur die Engelse beledig te word. Sedert 1948 het die swartes, en ander uitlanders, tot die geledere van die Engelse bygekom. Hulle ondersteun mekaar in hul haat vir die Afrikanervolk. En wat is méér suksesvol om ‘n volk af te breek as om leuens oor hom te vertel! Wanneer die buiteland iets oor die Afrikanervolk wil weet, word daar nie vir die Afrikaner self gevra nie, maar daar word met die swartes, en met Engelssprekende Suid-Afrikaners geheul.
  Daarom is dit vir ons uiters noodsaaklik om van alternatiewe hulpmiddele soos die Internet; Facebook; E-pos; Skype; en Selfone (Mobiletjes); gebruik te maak. In ‘n gedrukte koerant; oor die radio; en oor televisie; sal ons vriende oorsee geen positiewe nuus oor die Afrikaner/Boerevolk kry nie.

Reacties zijn gesloten.