Als Oprah de passie preekt…

…blanken let op uw zaak

Oprah Winfrey, nu al een legende in de VSA, een buitengewoon kapitaalkrachtige en invloedrijke vrouw, die nog maar net een medaille, de “Presidential Medal Of Freedom”, gekregen heeft van vriend Obama wegens “haar onbaatzuchtigheid, haar constante boodschap van ‘you can’ en haar doorzettingsvermogen” mag van ons in therapie gaan wegens racisme-paranoia.

Laten we wel wezen, ze werd gewoon beloond als paradepaardje en trouwe VIP-militante van de zwarte president.  Jawel, “zwarte” president, want daar gaat het in se om.  Zij verwijt het de blanken dat haar president het slachtoffer is van racisme.  Racisten, dat kunnen volgens La Winfrey toch slechts blanken zijn.  En die moeten van de aardbodem verdwijnen.  Neen, dat zegt ze niet letterlijk in het interview met de BBC, maar ze impliceert dat wel.

Deze zomer nog kreeg ze internationale aandacht van de pers toen ze een Zwitserse winkel beschuldigde van racisme.

Meer bij Xander

3 gedachten over “Als Oprah de passie preekt…

 1. Door een uitgebreid TV aanbod kom ik al eens uit op een zender waar regelmatig stand up grapjassen te zien zijn. Wat mij altijd opvalt (gisteren nog) is dat types van het negroïde ras er ALTIJD te pas en te onpas racisme bij sleuren.
  Het is als het ware hun handelsmerk, en garantie op succes.

 2. As ek haar reg begryp het, impliseer sy dat, om van rassisme ontslae te kan raak, alle blankes in Suid-Afrika – veral diegene wat voor 1994 gebore is – vermoor moet word. En dan herhaal sy nog die woord “skin color” (huidskleur). So asof die kleur van die vel die verskil maak!!!
  As ek myself swart (of donker-bruin) skilder, gaan ek nie oornag in ‘n Xhosa of Zoeloe verander nie. Ek sal steeds myself wees. En, as Jacob Zuma homself wit skilder, gaan hy beslis nie môre ‘n Afrikaner, of ‘n Duitser, of ‘n Hollander, wees nie. Nee, hy gaan steeds Zuma wees, en hy gaan steeds belastingbetalers se geld steel, en hy gaan steeds 5 of 6 vroue, en 30 kinders hê, en hy gaan steeds probeer om sy rykdom te vergroot en die blankes van rassisme beskuldig!
  Waarom kom 90% van die VSA se misdadigers uit die swart gemeenskap, wat slegs 10% van die bevolking uitmaak? Waarom kom 90% van Wes-Europa se gevangenisbevolking uit die 10% swart inwoners? Waarom is 98% van Suid-Afrika se gevangenisbevolking swart, terwyl die blankes slegs 9% van die bevolking uitmaak, en terwyl die meeste lede van die polisie, justisie en gevangenisdiens ook swart is? Dit gaan nie oor huidskleur (alleen) nie, maar dit gaan veral oor die betrokkenes se kultuur, en hul IQ.

 3. Heeft deze extreem opgetutte dame ooit stil gestaan bij het feit dat de Arabieren veruit de eerste slavenhandelaars waren; dat deze groep de zwarten steeds als minderwaardig heeft beschouwd en dat dit nog steeds zo is.
  Als die allemaal eerst moeten verdwijnen, dan…Hey, dat is misschien niet zo slecht als het klinkt.

Reacties zijn gesloten.