Waarom bestaat islamofobie wel en christofobie niet?

View image on Twitter

Eindelijk groeit het besef: geweld en islam liggen vlak bij elkaar

Waarom bestaat islamofobie wel en christofobie niet? Omdat je op alle religies kritiek mag hebben, behalve op de islam. Maar er lijkt eindelijk een kentering gaande.

Moord is moord, maar soms ontketent één moord meer dan duizenden andere. De brute onthoofding van James Foley, een onschuldige (Nvdr: “linkse“) journalist die louter op zoek was naar waarheid (Nvdr. “zijn waarheid”), leidde tot massale verontwaardiging.

Lees hier het opiniestuk van Afshin Ellian

Intussen wordt zelfs de identiteit van de ongelukkige in twijfel getrokken.  Gaat het wel om James Foley?  Is hij in werkelijkheid al lang afgeslacht of omgekomen bij explosies?

Islamofobie-register

FT

15 gedachten over “Waarom bestaat islamofobie wel en christofobie niet?

 1. Pas nu onder ogen gekregen.
  Op 9 mei 2014 werd er in Nederland, in aanwezigheid van prinses Beatrix, een concert gegeven. De dirigent, die een notoir moslim was, vond het nodig voor het begin van de uitvoering in een toespraak de lof en grootheid van de Islam te bezingen. Gevolg : de muzikanten van het orkest verlieten de zaal en de dirigent werd de microfoon afgenomen. Hopelijk heeft hij ook moeten opdraaien voor de kosten en de aanwezigen hun ticket moeten terug betalen.
  http://www.safeshare.tv/w/cqjiY/htiXs

   • ontoerekeningsvatbaar zoals de meeste fanatieke moslims, als ze die allemaal moeten afvoeren! Dan worden moslims terug een bezienswaardigheid zoals 50 jaar geleden

 2. Het neologisme islamofobie is een term die wijst op een “”””ongefundeerde””””, irrationele angst voor de islam en moslims. Vaak wordt dit gelinkt aan vooroordelen of discriminatie van moslims.
  dat woordje ONGEFUNDEERDE wordt stilaan maar zeker vervangen door GEFUNDEERDE. Hier en daar gaan de ogen open , schieten ze wakker uit hun natte droom . De groenen en de rode ridders hinken achterop maar uiteindelijk zullen ze hun mening moeten herzien . De Islam staat voor alles , behalve menselijkheid en beschaving . Het is spijtig dat ik op mijn ouderdom nog heb leren “haten” , zelfs bij het zien van een “onschuldige” maar met kopvod . Zij vertegenwoordigt daarmee een symbool van al het negatieve , een godsdienst van afbraak en vernieling van mens en geest.

 3. Voor 99% zekerheid dat het wel degelijk James Foley betreft. Vroeger werden tijdens de persoonsbeschrijvingen van verdachten veel details over de oren weergegeven, daar deze zoals bij vingerafdrukken bijna uniek zijn. In dit geval zie ik bij beide beelden , bijna identieke oren.

  • We hebben ook naar zijn oren gekeken. Maar ook naar zijn gezicht. Naar zijn kaakstructuur. Die is inderdaad anders.

 4. Heb de film goed bekeken. Ik durf hier te stellen dat de echte James Foley nog in leven is, en niet alleen omdat duidelijke verschillen zichtbaar zijn.
  De pigmentvlek(of donkere vetbult) links van zijn neus viel me ook op.
  Blonde Mevrouw over islamofobie(wat trouwens niet bestaat):
  http://tinyurl.com/cjw7aj4

 5. Wij hadden een Vlaamse atleet, Jules Bosmans, een loper.. Hij deed mee aan de Olympische spelen van 1936 in Berlijn. Hij kwam als vierde, op nauwelijks enkele centimeter van de derde; over de streep. De foto, waarop hij het op de lijn moest afleggen, werd in alle kranten vertoond. België had een topatleet. Tot na 1945. Jules Bosmans had namelijk gecollaboreerd. Toen verdween hij als topatleet.Op de foto werd hij weg geknipt. Als men al kon sjoemelen in 1945, waarom zou men het vandaag niet meer kunnen?

 6. Volgens het hierna bijgevoegde bruggetje werd Foley gevangen genomen door de troepen van Assad!!!
  http://aanirfan.blogspot.be/2014/08/james-foley-was-anti-assad.html
  Een ander bruggetje geeft een kijk achter de schermen van wat er zich afspeelt in het Midden-Oosten:
  http://aanirfan.blogspot.be/2014/08/john-mccain-organiser-of-regime-change.html
  Een andere tekst gaat dieper in op het verband tussen ISIS -Syrië en Rusland.
  http://www.activistpost.com/2014/08/nato-using-foley-and-isis-as-pretext.html
  We worden hier dan ook eens te meer geconfronteerd met een psychologische oorlogsvoering waarbij iedereen belogen en bedrogen wordt.

 7. Islamaanhangers en alles wat er bij aanleunt onder welke naam of paraplu dan ook zijn niet, nooit, te betrouwen want zijn steeds tegen alle anderen gekant. Voor mijn part mag Israel het ganse midden-oosten innemen. Dan zou de situatie daar veel mooier en vrediger zijn. Het begint mij ook tegen de borst te stuiten om telkens weer die aanvallen tegen Israël en de Joden hier te lezen die gebaseerd zouden zijn op dokumenten die men niet kan lezen en blogs die een overtuiging van de blogger weergeven zonder te weten of die overtuigingen op waarheid rusten.

 8. “Het begint mij ook tegen de borst te stuiten om telkens weer die aanvallen tegen Israël en de Joden te lezen die gebaseerd zouden zijn op documenten die men niet kan lezen en blogs die de overtuiging van de blogger weergeven zonder te weten of die overtuigingen op waarheid berusten”.

  Het is een feit dat niet ieder blog betrouwbaar is en ons de waarheid vertelt.
  Tevens is het een feit dat de meer dan overgrote meerderheid van mensen de oorspronkelijke Hebreeuwse of Jiddische teksten niet kan lezen. Jiddisch zou men nog kunnen begrijpen als het in ons schrift geschreven was.
  Wat ook een feit is dat er priesters, kloosterlingen en nog enige anderen het Hebreeuws en het schrift wel beheersten. Bewijs daarvoor is dat bij het ontstaan van de drukkunst, Plantijn de bijbel in het Latijn, Grieks, Hebreeuws, Chaldeeuws en Oud-Syrisch drukte.
  Bijgevolg zijn er altijd mensen geweest die het Hebreeuws konden omzetten naar onze talen. Vertalingen van de Talmud en Thora, vertalingen van de met regelmaat gehouden Joodse congressen in Europa. Vertalingen van de geschriften van het Institutum Judaicum in Berlijn. Daarbovenop heb je nog boeken van joodse schrijvers die het gedachten goed van hun geloofsgenoten in vraag stelden en ons een blik achter de schermen gunden.
  Toen van 12 t.e.m 19 juni 1844 in Braunschweig-Duitsland een joods congres gehouden werd, drongen enkele Duitse joden erop aan om de Kol Nidre, het jaarlijkse gebed op de feestdag van Yom Kipoer niet meer uit te spreken. Een gebed dat door alle joden ter wereld wordt uitgesproken. Wel, er brak bijna een opstand onder de aanwezigen uit en het gebed werd gehandhaafd tot op de dag van vandaag. Op 14 oktober is het Yom Kipoer en je kan je ervan vergewissen in iedere synagoog van Brussel, Edegem, Antwerpen, Knokke e.a.
  Het minste wat je daarbij kan doen is je wenkbrauwen fronsen. Ik geef je de Engelse en de door mij naar het Nederlands omgezette tekst, zodat je mijn eventuele fouten zelf kunt rechtzetten.
  “All vows, obligations, oaths and anathemas, whether called ‘konam’ ‘konas’ or by any other name, which we may vow, or swear, or pledge, or whereby we may be bound, from this day of Atonement until the next, we do repent. May they be deemed absolved, forgiven, anulled, and void, and made of no effect, they shall not bind us nor have power over us. The vows shall not be reckoned vows. The obligations shall not’ be obligatory; nor the oaths be oaths.”

  (Alle geloften, verplichtingen, eden en vervloekingen of ze nu ‘konam’ konas’ of bij een andere naam genoemd worden, die we kunnen beloven of zweren, of waarbij we gebonden kunnen zijn, berouwen we op deze Verzoendag.
  Moge ze als ontheven worden geacht, vergeven, vernietigd en ledig en teniet gedaan; zij zullen ons niet binden noch macht hebben over ons. De geloften worden niet beschouwd als geloften, de verplichtingen zullen geen verplichtingen zijn, noch de eed een eed).

  Dat gebed geldt tegenover goÿm. Kan je, je voorstellen dat heel de Christenheid op een kerkelijke hoogdag een dergelijk gebed zou uitspreken tegenover alle niet katholieken?

Reacties zijn gesloten.