Waarin een klein land groots kan zijn…

Rekening houdend met aantal inwoners heeft het land b het grootste aantal jihadisten.  Waarin een klein land groots kan zijn…

Permalink voor ingesloten afbeelding

Permalink voor ingesloten afbeelding

“Van San zegt dat radicalisering lang onbesproken bleef in België. Wie radicalisering bespreekbaar wilde maken, werd onmiddellijk weggezet als racist. ‘Dat was ook uit angst het Vlaams Belang in de kaart te spelen. Iedereen had het over de oorzaken, over kansarmen en discriminatie. Terwijl veel jongeren die radicaliseren, studeren of een baan hebben. Ik heb het idee dat ze dat debat pas nu op het scherp van de snede durven voeren.'”

België kent een aantal duidelijke ‘jihadsteden’ vanwaaruit relatief veel jongeren naar Syrië en Irak zijn vertrokken. Daarvoor zijn drie verklaringen.

De boodschap die de Belgische strijder Lucas van Hessche (19) woensdag vanuit het kalifaat naar zijn ‘broeders’ in het thuisland stuurde was dreigend: ‘We zijn een staat die zich aan het uitbreiden is en die uiteindelijk ook in België zal aankomen. Of jullie dit nou willen of niet.’ Zijn stoere taal werd onmiddellijk geliked door vijftig jihadsympathisanten.

In België kregen leden van Shari4Belgium lange tijd ruim baan

In Nederland houden de jihadi’s zich tamelijk koest sinds de aanslagen in Parijs. De Belgen lijken minder terughoudend. Opvallend is ook dat vanuit België, relatief gezien, meer jonge moslims naar het front in Syrië en Irak zijn vertrokken dan vanuit andere Europese landen.

De schattingen over het aantal vertrokken moslims lopen uiteen. De Belgische overheid gaat uit van zeker 300. Syriëkenner Pieter Van Ostaeyen en EU-coördinator terrorismebestrijding Gilles de Kerckhove denken dat 400 een betere schatting is.        Lees verder…

FT

3 gedachten over “Waarin een klein land groots kan zijn…

  1. Gaan de oogjes een beetje open Brice De Ruyver,komt de kop een beetje uit het zand?
    Nu nog het echte probleem(islam,moslims),durven benoemen dan zijn we mss op de goede weg.Maar ik vrees ervoor want de pamperaarspers en politici zijn weer aan het wegkijken!!!

    • De klus is toch geklaard? Ze hebben er twee in Verviers neergelegd en er enkele opgepakt. Alle politiecommissariaten zijn bewaakt. Nu nog het antwoord krijgen waarom ze in Laken de bende jongeren lieten gaan, op 7 december, toen die met molotovcocktails het commissariaat bekogelden en behoorlijk wat schade aanrichtten.

  2. Onze grote bedenker van het cordon, Geysels, ziet zijn geesteskind de grens oversteken. Kreeg net een mail van een vriend in Stockholm en die is heel verwonderd dat in een land als Zweden, met een zo grote democratische traditie, correcte partijen een cordon sanitaire hebben ingevoerd tegen de Zweedse democraten SD. Het gevolg is dat SD in de laatste poll ruim over de 20% stijgt.
    Volgens zijn mail komen meer dan 100.000 vluchtelingen jaarlijks het land binnen. Het afgelopen jaar was die toeloop die goed voor meer dan 110.000 geboorten. Het zullen allemaal katholieken geweest zijn zeker, want zoals we weten kweken die als konijnen.

Reacties zijn gesloten.