Verboden opiniestuk

mediamanipulatieEen verboden artikel door Pamela Hemelrijk, een Nederlands journaliste en columniste. Tot 2002 schreef zij artikelen en columns voor het Algemeen Dagblad. (°1947 – +2009)
Het opiniestuk dateert van 2005, maakt echter het één en ander duidelijk.

Oil for Immigration
Pamela Hemelrijk             18 december 2005

Op gevaar af dat u uw buik inmiddels boordevol heeft van gezeik over de multiculturele samenleving, wil ik u toch iets vertellen wat u nog niet weet. Namelijk dat de massale moslim-immigratie naar West-Europa niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd.

Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.

In juni 1975 rolde daar een convenant uit, waarvan wij nu met z’n allen nog steeds de zure vruchten plukken: 200 zaakgelastigden namen in Straatsburg, met algemene stemmen, een resolutie aan. Uit naam van de hele toenmalige Europese gemeenschap. Het was een tijd van moordende consensus: in heel West-Europa waren toen sociaal-democraten aan de macht, en van oppositie was nauwelijks sprake. De geestelijke vader van de tekst, de Belg Tijl De Declercq, mocht dan een christen-democraat zijn, hij was ook zo links als een deur, en een warm voorstander van totalitarisme. Hij ijverde bijvoorbeeld ook driftig voor innige vriendschapsbanden met de Sovjet-Unie. Het is deze Resolutie van Straatsburg (onthoud die naam!) waarvoor Pim en Theo met hun leven hebben geboet, zou je kunnen zeggen.

In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven. De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, Islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.

Verrek, nou begrijp ik ineens waarom Wouter Bos van mening is dat er “meer moskeeën bijgebouwd moeten worden”! Geen wonder dat Samir A. steeds wordt vrijgelaten: als er iemand bezig is de Arabische way of life te exporteren is hij het wel, geef toe, en wij hebben zwart op wit beloofd daaraan de hoogste prioriteit te geven! Het verklaart ook waarom zelfs Berberkindertjes hier – voor het eerst van hun leven – Arabische les kregen, bij wijze van “onderwijs in eigen taal”. Andere smaken hadden we namelijk niet.

Het verklaart ook waarom er hier te lande al tien jaar een literatuurprijs bestaat, waarvoor uitsluitend auteurs met een Marokkaanse of Arabische achtergrond in aanmerking komen. De “El-Hizra-prijs” heet dat ding, en hij wordt gefinancierd door het Rijk. Als je hem wint wordt je manuscript op staatskosten uitgegeven, en je krijgt een geldbedrag. Alles is welkom, ook song- en rapteksten, mits het maar door Marokkanen of Arabieren is vervaardigd. Zelfs als je Nederlands niet machtig bent is dat geen bezwaar: dan lever je je proza gewoon in het Arabisch of Tamazight in. Sinds 1992 zijn er zo 70 auteurs bekroond. Het is dit “steuntje in de rug”, zoals de El Hizra website het uitdrukt, waaraan schrijvers als Abdelkader Benali, Khalid Boudou en Mohammed Benzakour hun carrière danken. Met name Benzakour bleek al spoedig een kat in een zak te zijn: medio 2001 werd hij er bij de Volkskrant als columnist uitgegooid wegens plagiaat. Maar sindsdien heeft hij er zowaar alweer twee nieuwe prijzen bijgekregen: de Zilveren Zebra 2001“wegens zijn opvallende, in enkele jaren opgebouwde oeuvre” (zeer opvallend, zegt u dat wel) – en de Journalisten Vredesprijs 2005. Plagiaat of niet, de verbreiding van het Arabisch cultuurgoed krijgt hier inderdaad de hoogste prioriteit, dat is een ding wat zeker is. Nederland is nou eenmaal altijd het braafste jongetje van de klas geweest als het op Europese richtlijnen aankwam.

Jarenlang heb ik me afgevraagd hoe het mogelijk was dat onze autoriteiten, zonder uitzondering, allemaal letterlijk dezelfde zoetsappige cliché’s bezigden als het over moslim-immigratie ging. Niet alleen hier, maar in heel West-Europa! Nooit eerder, zelfs niet toen half Suriname naar de Bijlmer verkaste, had ik er eentje horen lullen over “onderwijs met behoud van eigen taal en cultuur”, of “verrijking van de samenleving”. En nu deden ze het ineens allemáál! Ze leken wel gehypnotiseerd!

Maar nu begrijp ik het: ze voeren al 30 jaar gehoorzaam de Resolutie van Straatsburg uit! Het is Europees beleid! Oil voor Immigration, als het ware! Voor zover ik nog niet Islamofoob was, ben ik het nu. Eurofoob was ik al lang, en terecht, dat blijkt maar weer. Heer ontferm u over ons, en over de zelfmoordmaniakken in ons Europarlement.

(Voor wie geïnteresseerd is in bronnen: lees “Eurabia, The Euro-Arab Axis” van de schrijfster Bat Ye’or (Uitg. Associated University Presses, Cranbury, New Jersey, ISBN 0-8386-4077). Het is zo goed gedocumenteerd met registers en voetnoten dat het voor de leek bijna onleesbaar is. Verder heeft Oriana Fallaci erover geschreven (in “De Kracht van de Rede”, als ik me niet vergis), en wie op Google “Tijl Declercq” intikt, kan ook zijn hart ophalen.)

Pamela Hemelrijk

Pamela Hemelrijk (1947 – 2009) heeft twaalf jaar voor het ANP gewerkt als algemeen verslaggeefster, en tien jaar voor het Algemeen Dagblad, als feature-reporter en columniste. Steeds meer conflicten met de hoofdredactie wegens het buiten hangen van de vuile was, en censuur op columns. Kreeg in 1995 een verbod om nog langer columns te schrijven over Srebrenica. (Hoofdredacteur: “Jij altijd met je gezeur over de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid; wij moeten hier een krant maken ja? Wij hebben hier te maken met de orde van de dag.”)

Pamela Hemelrijk over Pim Fortuyn    –     Video   –    Andere artikels van P. Hemelrijk

 

9 gedachten over “Verboden opiniestuk

 1. Tja, ik heb er ook een tijdje in geloofd, in dat verhaal over die Tijl Declercq, maar toen bleek dat zelfs het VB er nooit van had gehoord, heb ik het geklasseerd bij de goedbedoelde verzinsels. Want hoe is het in godsnaam mogelijk dat een totaal onbekend politicus, een belg dan nog wel, de loop van een gans continent tot in alle eeuwigheid kan veranderen? Dat heeft tot nu toe slechts één man gekund, en dat was Mohammed, de Profeet. En zelfs al werd er ooit een ‘Olie voor immigratie’ contract getekend, contracten zijn er om verbroken te worden.

 2. Gisteren had Erdogan een onderhoud met de top van de EU. Over het resultaat van deze besprekingen horen we niet veel in onze media, of vergis ik mij?
  De Deutsche Wirtschafs Nachrichten schijnt hierover meer te weten: Erdogan weigert de aangeboden miljarden om de ‘vluchtelingen’ in Turkije te houden als de EU hem niet wil steunen in zijn oorlog tegen de Koerden.

  “Die EU hat am Montag in Brüssel mit dem türkischen Präsidenten Recep Tayyip Erdogan erfolglos verhandelt, den Flüchtlingsstrom in Richtung Europa bereits in der Türkei zu stoppen. Dazu wollte die EU künftig mit Ankara enger zusammenarbeiten. Die EU hat Milliarden-Zahlungen aus europäischen Steuergeldern angeboten, damit die Türkei die Flüchtlinge nicht in die EU-Staaten schickt. Eine Überprüfung, was mit dem Geld geschieht, wird wie beim Ukraine-Abenteuer nicht möglich sein. Es ist nicht zu erwarten, dass die Türkei das Geld dazu verwenden wird, die Lebensbedingungen der Flüchtlinge zu verbessern.
  Doch Erdogan will ohnehin mehr als nur Geld: Er fordert die Zustimmung der EU zu seinem Militäreinsatz gegen die Kurden.”
  Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/10/06/fluechtlinge-erdogan-nimmt-eu-gelder-erst-wenn-die-eu-seinem-krieg-zustimmt/

 3. Ook over de bootvluchtelingen horen we niet veel meer en Lampedusa is helemaal uit het nieuws verdwenen.
  Ergens gelezen dat de Italiaanse kustwacht gisteren weer 1803 ‘vluchtelingen’ uit de zee heeft opgepikt?

 4. Daarom alleen al moet de strijd “tegen” die EU misdaadorganisatie opgevoerd worden, wij burgers “eisen” een definitieve stop aan importmoslims/islamieten want hun denkpatroon over ‘respect’ is desastreus, zij beschouwen vrouwen en kinderen als gebruiksvoorwerpen, als eigendom, als handelswaar.
  Zowel die EU als die moslims/islamieten moeten de EXIT aangewezen worden want wij hebben totaal geen behoefte aan laffe verraders en barbaarse verkrachters resp. moordenaars.

  • Ja, en dat is nog maar de helft van het verhaal.
   Totdat in november 2001 de Zwitserse autoriteiten een belangrijke ontdekking deden.
   Ze vonden nl. geheime documenten.
   Dat en meer via deze webpagina’s:
   http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4476
   Om pagina 2 te kunnen lezen hoeft alleen maar de 6 in een 5
   te veranderen.
   Nederlandse vertaling: http://tinyurl.com/ov43avh
   Arabische PDF-versie: http://tinyurl.com/po9jhjo
   Onze landsgrenzen worden op dit moment NIET platgelopen door
   door asielzoekers/vluchtelingen/migranten, maar door
   INFILTRANTEN en die doen dat op basis van
   HET PROJECT.!!
   Ik vind het tijd worden dat iedere niet-moslim in de EU daarvan op de hoogte raakt.

   • @redactie
    Waar is mijn langere comment gebleven waarin ik beschreef
    wat de directe aanleiding van de oliecrisis was.???

    @Frans: wat lul je nou man? Wat heeft Kuifje met
    HET PROJECT te maken?

  • Ik zie het verband niet. Kuifje heeft nooit bestaan, zijn uitvinder Hergé echter wel degelijk.

 5. Nog iets over de media…
  Volgend fictief verhaaltje kreeg ik vandaag per e-post toegestuurd.

  Een ex-paracommando wandelt met zijn kinderen in de Antwerpse zoo als hij ineens een klein meisje ziet dat een beetje te dicht bij een kooi met daarin een grote Afrikaanse leeuw is geraakt.
  Plotseling grijpt de leeuw het jurkje van het meisje beet en trekt haar naar zijn kooi met de duidelijke bedoeling er een extra maaltijd van te maken.
  Dit alles voor de ogen van de ouders van het kindje die het uitschreeuwen van angst en wanhoop. Zonder ook maar even te aarzelen springt de ex-para naar de leeuw en geeft deze een geweldige slag op zijn snuit.
  Het beest verschiet, laat het meisje vallen en wijkt een stapje achteruit, waarop de para het kind vastneemt en het naar haar ouders terugbrengt. Deze wenen van geluk en houden niet op de kerel te bedanken.

  Een journalist die daar ook rondliep heeft alles gezien, loopt naar de ex-para en zegt hem: “Mijnheer, U bent uitzonderlijk moedig geweest, in de 40 jaar dat ik mijn beroep uitoefen heb ik nog nooit een man een dergelijke daad zien doen.”
  De ex-para antwoordt:
  “Maar mijnheer ik heb eigenlijk niets bijzonders gedaan! De leeuw zat in zijn kooi, ik zag het gevaar waarin het meisje verkeerde, ben er naar toe gesprongen, en …”
  De journalist antwoordt:
  Mijnheer ik garandeer U dat dit niet onopgemerkt zal voorbijgaan, ik ben reporter en morgen staat U op de frontpagina. Kom, geef me wat extra gegevens voor mijn verhaal … hoe oud bent U, waar komt U vandaan, bent U soms lid van SP-A, PVDA of Groen?
  De ex-paracommando antwoordt hem:
  Ik ben Vlaams-Nationalist.
  De journalist loopt verder …

  ’s Anderendaags gaat de para naar zijn krantenwinkel om te lezen of zijn daad al of niet op de frontpagina vermeld wordt …
  De krantenkoppen van “De Morgen” en “De Standaard” luiden:
  “Vlaamse neo-nazi slaat Afrikaanse asielzoeker in mekaar en steelt diens eten!”

Reacties zijn gesloten.