Zeg niet te gauw ” ‘t is weer een vrouw”!

Het “meisje” in het rood is een Iraanse voetbalster

Iraans nationaal vrouwenvoetbalteam bestaat hoofdzakelijk uit mannen!

Ook het herontdekte Prachtland Iran, het vroegere Perzië, waar de Perzische Golf naar vernoemd was, is niet gevrijwaard van een voetbalschandaal.
Geen omkoping, geen gefoefel met transfers. Het schandaal gaat om het geslacht, het vrouwelijke geslacht dat niet zo vrouwelijk blijkt te zijn.

Hoewel de nationale voetbalbond de samenstelling der ploegen sinds verleden jaar controleert, spelen in de nationale vrouwenploeg 8 (acht) mannen.  Men vermoedt dat het verbod op homoseksualiteit er iets mee te maken heeft.  Of met mannen die zich willen uiten door een typische vrouwelijke bezigheid: voetbal. Als excuus geven ze aan dat ze al vrouw zijn, binnenin, en dat ze op een operatie wachten om dat aan de buitenwereld kenbaar te maken.

Woensdag greep de overheid in en eiste een test van alle actieve nationale en de beste Ligaspeelsters van Iran.
Verleden jaar betrapte de voetbalbond vier voetbalspeelsters, die in werkelijkheid mannen of interseksuelen waren.  Dit jaar zijn het er dubbel zo veel.
Homoseksuelen worden zwaar bestraft.  Transseksuelen worden geduld.  Dit sinds een decreet van de toenmalige religieuze leider Ayatollah Ruhollah Khomeini.  Volgens inofficiële schattingen zouden er in Iran 150.000 transseksuelen rondlopen, meer dan in enig ander land.

De kosten van de operatie – 5000 / 8000 euro – worden voor de helft door de staatsmutualiteit gedragen.  Het proces duurt 2 jaar, te beginnen met een hormonentherapie.  De meeste van de betrapte voetballers (m/tr/homo…) zou zich in dit stadium kunnen bevinden.
Wat u al wist: in Iran mogen vrouwen voetbal spelen, gekleed met een truitje met lange mouwen, een lange broek en een hijab-hoofddoek.  Maar ze mogen niet gaan kijken naar mannenvoetbal. Hoeven ze ook niet: ze hebben er zelf acht in hun ploeg.

Focus

6 gedachten over “Zeg niet te gauw ” ‘t is weer een vrouw”!

 1. Inderdaad, het is weer een vrouw!! (t.a.v. Frans).
  Zie bruggetje met ook de commentaren :
  http://www.prisonplanet.com/lesbian-swedish-bishop-wants-christian-crosses-removed-from-church-to-please-muslims.html
  Een citaat :
  “With hundreds of thousands more migrants set to pour into Sweden, a Bishop in Stockholm has proposed removing crosses from a Christian church and replacing them with Islamic symbols in order to cater for Muslims.
  Bishop Eva Brunne wants to remove Christian symbols from the Seamen’s Church to make the building “more inviting” for Muslims, reports SVT, Sweden’s national public TV broadcaster.”(=einde citaat).

  • Om ook joden, boedhisten en hindoes te lokken, kan ze dan ook hun symbolen op het dak van haar kerk plaatsen, te weten de joodse kandelaar en de swastika.

 2. Indien de be. voetbalbond voor vrouwen de spelers zouden verplichten geheel lichaamsbedekt te spelen zoals bij onze Iraanse en aanverwante broeders broeders . Onze reactie zou een tsunami worden van lachwekkend ongeloof , scheldwoorden , hoeisdatmogelijk enz !
  Nochtans , het volk dat dergelijke hoog zedelijke maatregelen normaal vindt , ter bestrijding van geile beeldvorming en dergelijke stoute onreine gedachten, …worden met fanfare en veel spandoeken verwelkomt .Hart tegen Hard laten hun tranen de vrije loop van geluk en ontroering , zoveeeel menschen , dat hadden ze nooit durven hopen ! ……In feite onze zedelijke broeders , hebben een beetje gelijk . Het beeld van blote benen “in beweging” doet mij hunkeren naar “meer”……Moet er ergens nog zand zijn ?

 3. Hafid Bouazza: steun de moslima’s.
  Hafid BouazzaHafid Bouazza spreekt zich in (zijn boek) De akker en de mantel uit over de benarde positie van de westerse moslima. Het boek is een schorre kreet tegen onrecht en gruwelpraktijken.
  Citaat: “De gematigde moslim is net zo’n westerse uitvinding als de nobele wilde.” De Amsterdamse schrijver van Marokkaanse afkomst Hafid Bouazza gooit de knuppel in het hoenderhok. In zijn pamflet De akker en de mantel spreekt hij zich scherp uit over de belabberde positie van de vrouw in de wereld van de islam.
  “De kern van mijn betoog is dat de islam een hardvochtige leer is die vrouwen onderdrukt. Dat illustreer ik aan de hand van historische en actuele voorbeelden. Ik leg uit dat de islam niet deugt, omdat die een agressief patriarchaat voorstaat.”
  Nog ‘n citaat: (Vraag:) De jongste generatie moslima’s lijkt anders heel dapper en zelfstandig?
  “Maar wat voor strijd voeren die? Als je een hoofddoekje draagt, ben je niet dapper maar traditioneel. ‘Uit vrije wil’ een hoofddoek dragen omdat het ‘moet’ van Allah? Je kunt toch niet iets uit vrije wil dragen omdat het moet? Ze erkennen dat de islam iets is om je vrij van te vechten. Tegelijk bevestigen en verdedigen ze de islam. Ik kan mij geen andere houding voorstellen dan een tegengeluid. Feministen zeggen dat zij er te weinig van afweten. Je hoeft niks van de islam te weten om het op te nemen voor vrouwen die onderdrukt worden. Zeggen dat er een verschil is tussen de westerse vrouw en de moslima is geen gelijkheid. Dat is apartheid.”
  Bron: http://www.mugweb.nl/cultuur/hafid-bouazza-emancipatie-vraagt-om-afvalligheid/

  • Geen steun voor moslima’s. Die voelen zich kiplekker in de islam en zijn soms nog radicaler dan de mannen. Als ze weg willen kunnen ze nog altijd met iemand van ons trouwen, maar…dat vertikken ze.

Reacties zijn gesloten.