Theodore Dalrymple: “Britse jihadisten zijn de wreedste”

“Dat degene die kennelijk James Foley, Steven Sotloff en David Haines heeft vermoord een Zuid-Londens accent heeft, en de wijze van executie, hebben de Britse bevolking geschokt en met afschuw vervuld. Er is niet veel bekend over deze man, zelfs niet tot welke etnische groep hij behoort.

Een derde deel van de bevolking van Londen is in het buitenland geboren, dus zijn er vele mogelijkheden. Het was echter duidelijk dat hij genoot van zijn eigen wreedheid en een sadistische genoegen schiep in het bedrijven van kwaad met als excuus dat het voor een zogenaamd heilige zaak was.”

Het Britse contingent westerse jihadisten is niet alleen het grootste, maar naar de mening van velen ook het wreedste. Dat komt door de aard van de hedendaagse Britse cultuur, betoogt schrijver en psychiater Theodore Dalrymple.

Lees verder….

FT

4 gedachten over “Theodore Dalrymple: “Britse jihadisten zijn de wreedste”

  1. Ben de naam van deze slachter helaas kwijt, maar deze is in Engeland bekend dankzij gedegen onderzoek van een krant aldaar.
    Weet niet meer welke.

  2. De ene al een beetje erger dan de andere, maar het zijn toch allemaal fervente aanhangers van de godsdienst van de vrede en van de liefde

  3. “””” Het was echter duidelijk dat hij genoot van zijn eigen wreedheid en een sadistische genoegen schiep in het bedrijven van kwaad met als excuus dat het voor een zogenaamd heilige zaak was.””””””
    Wij kunnen genieten van een knappe film , een dagje aan zee , een goed restaurant …. “Hij” en zijn gelijkgestemden kunnen genieten door een hoofd af te snijden , mensen folteren en executeren . Dat is nu het verschil tussen hun cultuur en onze cultuur . Tussen hun opvoeding en onze opvoeding . Tussen hun religie en onze godsdienst. Toch blijven de correcten geloven in de goedheid en verrijking van dat volk . Het is uiteraard allemaal geen krapuul ! Maar ik ben ze toch liever kwijt dan rijk. Ik weet samen met mijn mede-senioren hoe het vroeger was toen ” zij ” er nog niet waren en het leven nog eenvoudig was . Toen een steekpartij nog geen dagelijkse kost was , toen wij nog veilig overal konden wandelen enz enz . Het is zoals een erg agressieve kanker die alles kapot vreet .

Reacties zijn gesloten.