Snik.

Haal je zakdoek maar al boven.

“Een goede jongen.  Zeer vlijtig.  Hardwerkend.  Geen idee wat hem bezielde.”

Wolf-in-SheepTussen twee snikken door: “hij had het nooit over politiek, alleen over voetbal en vissen.”
Sinds hij in 2012 terugkeerde naar het ouderlijk huis na een turbulente tijd in Madrid had zoonlief hash opgegeven en veranderde in een kalm lammetje.

Vader, een soortement oud-ijzer-ophaler in Algeciras, slaagde erin zich tien jaar geleden te laten legaliseren in Spanje en bracht heel zijn familie over in 2007.  Zoonlief werd weliswaar twee keer gearresteerd voor drugsverkoop in 2009 maar “het was maar een klein beetje, nietwaar, en hij was nog zo jong.”

De ware schuldige:  “een Franse telecommunicatie firma.  Zes jongeren uit Algeciras kregen een 6 maanden werkcontract in Frankrijk.  Maar na een maand werden ze buiten gegooid.  Zomaar.  Wat moest zoonlief doen?  Wat moest hij eten?
De ware criminelen zitten in dat bedrijf.”

Vader Mohamed El-Khazzani, exclusief in The Telegraph, heeft het over zijn verwarde zoon, die eigenlijk niets misdeed.  Een klein roofovervalletje in een trein vol rijke westerse stinkerds – bovendien ongelovigen – wat is daar nu mis mee?

En hij legt de vinger op de wonde. Opgeklopte hysterie.  Islamofobie.  Xenofobie.  Baardfobie.  AK-47-fobie. Migrantenfobie.

De jongen heeft hulp nodig.  Kansen.  Begrip. Reintegratie.  Zet hem voor de klas, Liesbeth!

FVE

6 gedachten over “Snik.

  1. Dergelijk artikeltje laat mij als mens niet onberoerd . De tranen rolden niet over mijn wangen maar kreeg toch een krop in mijn keel . Ge moet maar durven , een zes maandelijks kontrakt aanbieden en na een maand terug de straat op ,ondanks je inzet en werklust , ge zou voor minder wanhopig worden en op de dool geraken . Niemand heeft interesse voor jou , je loopt maar wat rond zonder doel , geen vooruitzichten niets , ondanks je een brave begrijpende ziel bent , die nog geen mug zou doodslaan ! Dan plots slaat het noodlot toe , in een park , een achtergelaten zak ! wat zou daar in zitten , een oorlogswapen met een hoop laders en munitie. Heeft hij geschoten , heeft hij iemand bedreigd , helemaal niet , waarom houden ze hem feitelijk vast , dat is onrechtvaardig , dat wil hij op uitnodiging van madam Homans voor een klas van toekomstige pubers uitleggen en die gaan hem allemaal geloven , maar ik vrees dat het de enigen zullen zijn

      • En, beste Rene, als U àlle Courths-Mahler uitgelezen heeft, dan zijn er nog deze van haar dochters: Friede Birkner & Margarethe Elzer.

  2. Er bestaat een engelse uitdrukking die op dat stuk onbenul – en eigenlijk op elke islamiet – van toepassing is: “He is a waste of space” (een verspilling van ruimte).

  3. in principe kan IEDERE moslim radicaliseren, in korte tijd en voor de meest onwaarschijnlijke reden, bv dood van moeder of job kwijt door wangedrag. In 1492 werden de meeste moslims uit Spanje verdreven na 8 eeuwen aanwezigheid; zij die zich bekeerden mochten blijven. 100 jaar later hebben ze echter ook die overschot het land moeten uitjagen.

Reacties zijn gesloten.