Selectieve terreurdreiging

Bart De Wever redder BSelectieve terreurdreiging:

stadhuis ter beschikking van groot publiek, maar Pegida mag niet betogen.

Het Antwerpse stadhuis bestaat 450 jaar en dat moet gevierd worden. Terecht natuurlijk, maar toch wat vreemd dat dat überhaupt kan, net nu er een terreurdreiging niveau 3 van kracht is. Moet je dan net niet uw meest gevoelige plaats van de stad extra beschermen in plaats van het open te stellen voor het grote publiek?

Niet dus. Vrijdag werd het feestjaar op gang getrokken. De Wever en andere hoogwaardigheidsbekleders aten hapjes, dronken een glaasje en zongen ongetwijfeld een Antwaarps lieke. Allemaal heel schoon, maar weinig consequent. “Vanaf zaterdag kunnen bezoekers overigens in het bekendste huis van ’t stad ook op café gaan. Op zondag starten de rondleidingen ‘450 jaar stadhuis.“

Foto genomen op de Grote Markt 1.03.2015

Hallo? Het stadhuis staat momenteel ter beschikking van de man in de straat, dus voor iedereen met slechte en evenzeer met minder slechte bedoelingen. Open deur, weet je wel? En dat terwijl De Wever diezelfde man in de straat wijsmaakt dat het te gevaarlijk is om een vreedzame Pegida-manifestatie te houden op amper 100 meter van datzelfde stadhuis. Een kaarske branden en naar een toespraak of twee luisteren, meer niet. (klik hier voor meer info)

dhimmie soepjurkZo zie je maar waar de werkelijke reden van het verbieden van de Pegida-manifestatie gezocht moet worden: kritische stemmen de kiem in smoren. De mooie praatjes van de N-VA-burgemeester zouden weleens verstoord kunnen worden en dat kan uiteraard niet! Want wanneer er een terreurdreiging niveau 3 van kracht is en daarvoor een vreedzame bijeenkomst niet kan plaatsvinden, dan open je niet de deuren van het gebouw dat symbool staat voor het hart van de Stad Antwerpen.

Er zijn vreemde zaken aan de gang in de grootste stad van Vlaanderen, zoveel is zeker! Maar erg democratisch kan je het niet noemen.

Bert Deckers – Geleend bij Rechts Actueel

Lees ook: Twee maten, twee gewichten?

4 gedachten over “Selectieve terreurdreiging

  1. Dus …onze zogezegde Vlaams Antwerpse burgervader , verbiedt een manifestatie voor het behoud van onze Vlaamse cultuur en de invloed van de Islam . Wij hebben geen nood aan baardapen , kopvodden en een middeleeuwse cultuur . Vreemde gelukzoekers , profiteurs , niksnutten , keer terug naar uw prachtlanden waar het zoveel beter is en probeer daar een “beschaving ” op te bouwen zoals wij die kennen , met leeflonen , gratis dit en dat , ge moet er wel iets voor doen , zoals onze voorvaderen . Met vallen en opstaan hebben wij iets kunnen bereiken , waar jullie met volle teugen van profiteren . Dan heb je de onbeschaamdheid nog , om met een grote smoel te “eisen” . Jullie kunnen niet met ons samenleven want wij zijn ongelovigen , varkens en apen . In onze ogen zijn jullie ” een groot probleem” dat om een oplossing vraagt , die komt er , wees gerust . Behalve de gatlikkers ,collaborateurs of correcten zijn er nog genoeg Vlamingen en Europeanen die heel uw circus zo beu zijn als koude pap . Pegida is nog maar een begin

  2. N-VA is net als de andere partijen pro islam en elke kritiek daarop moet ten alle prijze beknot worden.

  3. Pegida manifestatie : uw verslaggeefster ter plaatse.
    Om 19.45 uur kwam ik op het Concience plein. Daar waren een 300tal aanwezig. Ze scandeerden : wij zijn het volk. Hadden leeuwenvlaggen bij zich en spandoeken tegen de islamisering. Er werden liederen gezongen. Sommigen hadden kaarsen aangestoken. Theelichtjes stonden op de grond.
    Toen nam L.V een man op zijn schouder die de aanwezigen bedankte voor hun komst en hen zegde even vredevol naar huis te gaan als ze gekomen waren. Dat was buiten de politie van Bart De Wever gerekend, die om 20 uur plots opdoken langs de verschillende toegangsstraatjes naar het plein . Wie het plein nog op wilde werd de toegang versperd. Ze waren in gevechtskledij met getrokken matrakken. Niemand kon het plein nog af. Nadien verschenen opgeleide agenten in burger die enkelen vastgrepen en meenamen. Enige tijd later gebeurde hetzelfde met een jongen uit het VNJ die rustig stond te praten. Het aantal politiemannen bedroeg circa 80 mannen, degene die in burger waren niet meegerekend. Je kon het plein niet meer af als je je identiteitskaart niet toonde, die ijverig genoteerd werd. In de wolstraat stonden 16 overvalwagens. Boven het plein circuleerde een helikopter. Antwerpen was een belegerde stad op maandag 2 maart 2015.

    • Dank Anna. Heb jouw verslag verwerkt in een artikel met beeldmateriaal.

Reacties zijn gesloten.