Twee maten, twee gewichten?

Twee maten, twee gewichten, mijnheer de burgemeester?

Pegida Vlaanderen kreeg geen toestemming.  Idem dito tegenmanifestatie.  Kon moeilijk anders. Wij meenden begrepen te hebben dat manifestaties in Antwerpen niet mogen doorgaan omdat er te weinig politie kan ingezet worden tijdens fase 3 van het terreuralarm.  Tot onze verbazing werd ons onderstaande aankondiging gesignaleerd.

Let wel, het gaat hier niet om een statische samenkomst, zoals voor Pegida op het Conscienceplein gepland was, maar wel om een betoging vanaf het Zuid, aan het Gerechtshof, tot in het noorden van Antwerpen, de Seefhoek, het multiculturele Sint Jansplein.  M.a.w. de inrichters zijn van plan heel Antwerpen te doorkruisen.  Niet dat er voor het illustere gezelschap enig gevaar dreigt vanuit de moslimhoek.  Alleen zouden wij – we zijn geen veiligheidsexperten – toch willen aanraden elders te gaan parkeren. Ze houden nogal van vreugdevuurtjes.

Hierbij de aankondiging:

“Zondag 25/01 organiseert Antwerp for Palestine een manifestatie voor verdraagzaamheid en vrede. De manifestatie zal starten op de Bolivarplaats in Antwerpen om 14 uur. Organisaties zoals Intal, Movement X, Vrede VZW,  Kras, Vredesactie, Palestina Solidariteit, PAJ en Kif Kif ondersteunen de manifestatie en lopen zondag mee. Dit is een oproep om samen massaal aanwezig te zijn en onze stem te laten horen en samenhorigheid te laten zien.  Lees verder…

Wie zei er nu weer iets over provocatie? Benieuwd wat er hieromtrent beslist wordt op het Schoon Verdiep.  Het is niet ondenkbaar dat dit de proloog wordt van een ‘hete winter’ in Antwerpen.

Intussen zit Abou Jah Jah niet stil.  Op zijn facebookprofiel plaatste hij een fragment uit zijn boek “De Stad is van Ons”, begeleid van deze tekst (wij copiëren).  Vooral de laatste zin trok onze aandacht.

Wake up call:
Het jaar 2035. Antwerpen heeft een allochtone meerderheid en een allochtone Burgemeester. De Stad is arm, discriminaties zijn diepgaander geworden. Problemen zijn erger geworden. De facto apartheid is een realiteit. Arme wijken worden Favelas. Waanhoop groeit en dus extremisme ook… En de boel ontploft. Ik vrees dat het ook sneller kan gaan zo te zien. #DeStadIsVanOns #Scenario1 #StadalsDumping #SneakPreview

Kif Kif grijpt vlammenwerper

Abou Jah Jah Hezbollah

FVE

 

5 gedachten over “Twee maten, twee gewichten?

 1. Bij heel de Pegida saga in Duitsland en hier, moet ik denken aan de uitspraken van de bisschoppen Genn, Schick, Marx die meer opkomen voor de moslims dan voor het eigen geloof en volk.
  Nochtans hadden ze ooit een paus die begin 1937 een encycliek in het Duits schreef, mit brennender Sorge, toen door de volgelingen van AH geen enkel ‘Attentat’ hadden gepleegd -wat je van hun tegenstrevers niet kon zeggen- maar het ging Pius XI om de ideologie.
  Hij sprak daarin over onze God, de enige, oneindige, volmaakte.
  Hij vond dat slechts oppervlakkige geesten tot de dwaalleer kunnen vervallen.
  Dat de openbaring van Jezus Christus definitief en verplichtend is, de alleen ware God.
  Wie het woord van de Heiland over de ergernis gevers kent weet hoe ieder individu te oordelen heeft, gaf hij ons nog mee.
  Ja, Pius, in Münster werd een priester spreekverbod opgelegd omdat hij het woord van die ergernis gevers kende en weigerde dat hun leer de ‘alleen ware’ zou vervangen.
  Het is nu wachten op de encycliek van Franciskus voor het volk dat hij ‘mit brennender Sorge’ ziet kweken als konijnen, waarin hij de kwekers de vrije keuze laat.

 2. De Pegida demonstratie mocht niet doorgaan , ook om reden van een tegendemonstratie ! Wat zou de reactiie zijn van onze bezorgde burgervader als een toestemming zou gevraagd worden voor een tegenbetoging met mensen die op hun borst “Ik ben Israel” dragen . Het verwonderde mij een beetje dat “kif kif ” nog bestaat . Ik dacht dat die peutertuin van rechtswege al een tijdje was opgedoekt , wegens collaboratie , haatzaaierij , de ene opzetten tegen een andere , demoniseren van een Vlaamse partij , het verkrachten van eigen cultuur , het verspreiden van leugens enz . Soms krijg ik een schaamtegevoel als ik zie , hoor en lees tot wat rasechte Vlamingen in staat zijn zoals bv Kif Kif

 3. Het is raar en stemt tot nadenken , dat minder correcte politiekers dag in dag uit bescherming krijgen . Deze bekleders van de hoogwaardigheid , vrezen voor aanslagen . BDW hoort bij de club van doelwitten. Ik heb echter nog nooit gehoord of gelezen dat een socialist of een groene breedsmoelkikker bescherming nodig heeft . In de tijd van onze vaders moesten de sympathisanten van de Nazi’s , collaborateurs , , Jodenverklikkers en dergelijke zwakkelingen ook geen angst hebben van terreur …. als je begrijpt wat ik bedoel ! Ze voelen zich enorm sterk onze “freres exotic” Iedereen kan een mailtje sturen of een dreigbrief sturen… Hoort dat allemaal bij de verrijking madame Onckelinckx

Reacties zijn gesloten.