Volzet!

Er kan geen enkele boot meer bij.

Nochtans werd er plaats gemaakt voor een zwerfjongeren- en een vluchtelingenboot.  Niet in Lampedusa.  In Amsterdam tijdens de jaarlijkse Grachtenstoet (… Canal Parade): er wordt geloot voor deelname van de boten.  134 organisaties hebben zich ingeschreven; 80 is echter het maximum.  Twee boten kregen een joker omdat ze al eens ‘uit de boot vallen’: een voor zwerfjongeren en een voor vluchtelingen.   Zouden die helemaal vanuit Libië naar Amsterdam varen?

Het thema van 2015 is ‘delen‘ (… share).  Delen met Joden en Marokkanen.  Tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers.  Is dat dan niet in tegenspraak met het thema?

Zwerfjongeren en vluchtelingen op Gay Pride

Meer info hier.

FT

7 gedachten over “Volzet!

 1. Homo’s zijn net vrouwen: die willen ook altijd zoveel mogelijk laten zien…

  • Aan zijn “broekvulling” te zien moet die centrale figuur toch wel een serieuse concurrent zijn van onze Golfbrekersvriend Rene. 😉

   • Best Vic , ik heb begrip voor uw tikkeltje jalousie .De natuur heeft niet iedereen bedacht met een mooi accent ! Maar geen nood beste Vic . In de betere en meer gespecialiseerde Homo winkels kunt ge een vulling kopen .

 2. Het lijkt wel een iets bravere foto uit het blad ‘Mir sajnen do’ van Yachad Deutschland. Een blad voor joodse homo’s, lesbiennes en bi – seksuelen.
  Bij de naam van het blad moest ik toch even de wenkbrauwen fronsen, want laat die zin nu juist verbonden zijn met het joodse holocaust verleden, het was hun overlevingslied. Het verwondert me dan ook
  dat ik geen enkel protest tegen de naamgeving las of hoorde, temeer omdat ik de gevoelige, lange tenen ken wanneer iemand een woord uit dat de holocaust in diskrediet kan brengen.
  Hier het Jiddische lied waaruit de titel stamt en vermits het Jiddisch veel Duitse woorden heeft opgenomen, begrijp ik het voor het grootste deel :
  Mir lebn eibig
  wij leven eeuwig
  ess brennt a welt
  er brandt een wereld
  Mir lebn eibig
  on a Groschen geld
  zonder een groschen geld
  Mir lebn eibig
  un off zu pikeness di alle ssonim
  (deze zin begrijp ik niet)
  woss wein un forsch unser ponim
  (deze evenmin)
  mir wiln lebn un derlebn
  wij willen leven en overleven
  schlechte zejtn derlebn
  slechte tijden overleven
  mir lebn eibig
  mir sajnen do.
  wij zijn daar.
  Of er discriminatie bestaat bij Yachad weet ik niet, kan je dus niet mededelen of een Vlaamse gojim kan toetreden tot de vereniging. Mocht dit niet zo zijn is er voor het centrum van gelijke kansen werk aan de winkel.

 3. 1. Vroeger was het nog veel erger.. de laatste jaren zijn er toch al enige beperkingen. zie citaat :
  “De tijdgeest eist dat homoseksuelen zich ook ‘normaal’ gaan gedragen. De Canal Parade in Amsterdam mag nog wel, maar het moet wel netjes blijven. Organisator Siep de Haan heeft daarover gezegd dat de Canal Parade met meer bloot ‘sensueler’ moet zijn dan vorig jaar. In VN van deze week schrijft Malou van Hintum in een reactie dat openbare seks een inbreuk is op het openbare fatsoen. Een slecht geïnformeerd stuk, want de regels van de Canal Parade verbieden het tonen van geslachtsdelen en copuleren.(einde citaat)
  Bron :http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/tolerantie-voor-homos-blijkt-schijn~a725479/
  2.Tel Aviv : zie bruggetje :http://www.haaretz.com/travel-in-israel/tel-aviv-declared-world-s-best-gay-travel-destination-1.406699
  Amsterdam heeft er dus een concurrent bij!!
  3. T.a.v. van Anna : Ken je Holocaust porno in Israël. Ik voeg geen bruggetje bij!!!

Reacties zijn gesloten.