18 gedachten over “Leugenpers

 1. 40% der kuisvrouwen zou allochtoon zijn? Dit is geen afspiegeling van de maatschappij, ik eis een quotum voor 90% autochtonen. Gelijke kansen voor iedereen.

 2. 85% is realistischer Frans! Maar die moeten dan nog willen poetsen…
  En waarom kuisvrouwen en geen kuismannen?
  Gelijke kansen voor iedereen!!

  • Dit werd terloops bij heel de discriminatieshow gesleurd. De kuisman als excuustruus. Alsof er mannen geïnteresseerd zijn in poetswerk, tenzij met industriële machines in fabrieken e.d. … Blanke mannen niet en multicolor mannen al helemaal niet wegens ‘geen uiting van respect’, m.a.w. ze kijken erop neer. Even ernstig: in een contract met een dienstenchequebedrijf, dat de klant verondersteld wordt te ondertekenen vooraleer hij / zij van de diensten kan gebruik maken, staat er in de discriminatieclausule wel degelijk ook de vermelding ‘geslacht’. Stel een gepensioneerde dame wil hulp in huis. Zal zij zich dan ‘veilig’ voelen met een potige vent in haar nabijheid? Of een gezin met kleine kindjes? Men kan toch van de veronderstelling uitgaan dat degene die gaat poetsen niet bepaald over een dikke bankrekening beschikt, noch over een masterdiploma kernenergie. Je kan nu wel stellen dat dit een subjectief onveiligheidsgevoel is, want niet iedereen die het niet breed heeft zal stelen. Klopt inderdaad. Een al dan niet potige poetsvrouw kan evenzeer een veiligheidsprobleem stellen, maar – bij uitbreiding – op straat zal dezelfde gepensioneerde dame toch ook eerder de straat oversteken als haar potige kerels of jongeren tegemoetkomen dan als vrouwen haar pad kruisen?
   Tenslotte gaat het in heel deze discussie er slechts om dat wij als poppen aan een touwtje moeten springen zoals de poco politiek ons deze opdringt.

  • Het is nu eenmaal kuisvrouw en werkman. In de bouw kom je ook geen vrouwen tegen. Bijna alle dodelijke arbeidsongevallen, en dat zijn er ca 100 per jaar, zijn mannen.

   • Inderdaad: een vrouw werkt niet en een man kuist niet! Grapje!

    • Maar…Geachte Redactie, men MAG zelfs NIET vragen aan een kuisvrouw om… een kapotte lamp te vervangen (!) dààrvoor moet men een klusjesman aanvragen; stom nietwaar, maar zo is het wel in het kuisreglement. 🙁

     • Niet alleen dat. De kuispersoon mag geen javel of ammoniak gebruiken, niet op een ladder staan, niet in de buurt van een brandende kachel of open haard komen, geen patatten schillen of een knop aannaaien. Men moet rekening houden met verplichte rusttijden (zoals als bij de buschauffeurs), men moet een drankje aanbieden, dieren uit de buurt houden en een verlofschema opstellen. Vul maar aan. Meer kunnen wij ons niet herinneren vermits wij dat ding ongetekend teruggegeven hebben.

  • Een krantenwinkel in de Nieuwdreef te Merksem heeft sinds enkele weken een handgeschreven advertentietje hangen:
   “Huisman, ordelijk, stipt en proper, zoekt werk als kuisman”.

  • Kan zijn, maar we hebben er nog nooit eentje op een werf gezien.

   • Ag waarde redactie, ‘n mens kan niet alles zien, nietwaar?
    Vorige maand was er nog eentje in mijn straat bij de dakwerkers die een plat dak hernieuwden…
    Maar toegegeven, zij zijn nog ‘n zeer kleine minderheid.
    Net zoals er ook mannen zijn die poetswerk verrichten.

   • Mijn buurvrouw heeft het tot werfleidster gebracht, je ziet haar dan ook meer klussen aan haar huis dan manlief die bankbediende is.

  • Op een buroke als secretaresse van de aannemer of architect werken noem ik niet op de bouw werken. Het lijkt me trouwens gevaarlijk ook met zo’n bever op je rug.

 3. Waar het hier werkelijk om gaat is de aantasting van de rechten van de betrokken partijen om contracten af te sluiten cfr. het burgerlijk wetboek.
  Dit wil ook zeggen om een contract af te sluiten met wie men wil.. voor wat men wil, rekening gehouden met de geldigheidsvoorwaarden cfr. het burgerlijk wetboek.
  De racisme en discriminatiewetgevingen tasten dit fundamenteel recht cfr het B.W. aan.
  Hierbij komt ook nog dat de grondwettelijke rechten inzake de vrijheden van vergadering en vereniging worden aangetast. Men kan desgevallend wel verhinderd worden om met iemand om te gaan maar nooit verplicht worden om te gaan en te handelen met een persoon waarmee men niet wil omgaan of handelen.
  Dit wil ook zeggen dat men bv kan verhinderd worden om een illegaal aan te verwerven maar nooit om deze wel aan te werven.
  Het is een fundamenteel recht van iedereen om aan te werven, te verhuren.. te verkopen .. aan te kopen ..enz.. van wie men wil, uitgezonderd bepaalde contractuele verplichtingen.
  (vb in het kader van een franchise overeenkomst).
  De klant is koning, het is immers de klant die betaalt.
  Als autochtoon heeft men hier dan ook van niemand lessen, laat staan, bevelen te krijgen. Als autochtoon heeft men de vrije keuze, en hiervoor moet er op geen enkele verantwoording worden afgelegd, aan wie dan ook.
  (cfr het principe : baas in eigen land).
  Deze vrije keuze vindt zijn oorsprong in de grondwettelijke rechten en vrijheden, waar onze voorouders voor gevochten hebben, en hun levens hebben gelaten.
  Het probleem & gevaar wordt dan ook gevormd door diegenen die deze rechten en vrijheden inperken en dus niet door diegenen die deze rechten verdedigen.
  Met deze racisme- en discriminatie wetgevingen komen we in feite terecht bij een mafieus systeem (zoals in Italië) waar het de mafia is, die beslist wie men aanwerft, aan wie men verhuurt en met wie men zaken moet doen ..!!
  De verborgen agenda achter deze ganse heisa over de discriminatie gaat echter nog veel verder. Het is de bedoeling de autochtonen in hun eigen land te vernederen waarbij deze autochtonen dan verplicht worden te kruipen voor het geïmporteerde kiesvee dat zich dan ook gedraagt als de overwinnaar in het bezette gebied, met behulp dan van de verraders.

 4. Goede Vrienden,

  Hoewel er veel te melden valt wil ik me beperken tot een oproep aan
  onze eigen Vlaamse journalisten en vooral onze meest bekende
  oorlogsverslaggever, die na vier jaar nog steeds de westerse
  oorlogspropaganda onverminderd blijft voeden. Wat zou het een
  verademing zijn indien hij eens van kamp zou veranderen en aan de kant
  van de slachtoffers komen staan in plaats van aan de kant van de
  moordenaars.
  Zo begint een lange brief van priester Daniel Maes uit Syrië, brief waarin hij Rudi Vranckx behoorlijk de mantel uitveegt..
  Wie interesse heeft: https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2015/03/01/priester-daniel-maes-een-byzantijnse-vasten-met-veel-afwisseling/

 5. Als ge een kopvod in huis haalt voor te kuisen moogt ge niet , dit of dat , zus of zo , ook een zeker respect tonen , hun op tijd en stond iets aanbieden , als er dan nog tijd overschiet kan ze misschien wat kuisen . Het verschil met Saoudi Arabie is nogal groot . Onlangs zag ik in een Golfbreker You-Tuubeke , een vrouwelijk lid van het huispersoneel opgehangen aan de voeten , terwijl een paar van haar vermoedelijke werkgevers er vreugdevol duchtig op los sloegen . Hoeveel zijn er niet zwanger gemaakt door hun “meester” en daarna nog werden gestraft . De ene cultuur is blijkbaar de andere niet . Ik verkies onze cultuur , respect voor de mens , maar dat is eenrichtingsverkeer geworden , ze lachen ons vierkant uit en voelen zich superieur

Reacties zijn gesloten.