Over djihadstudenten en hun studietoelagen

Studiefinanciering voor jihadstrijders

Een deel van de Nederlandse jihadstrijders in Syrië ontvangt studiefinanciering. Signalen daarover bereiken de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), die onderzoekt hoe groot de groep ’jihadstudenten’ is en wat ertegen te doen valt. Het stopzetten van de studiefinanciering blijkt in de praktijk echter erg lastig.

Lees verder…

2 gedachten over “Over djihadstudenten en hun studietoelagen

  1. Quote: ” Het stopzetten van studiefinanciering blijkt in de praktijk echter erg lastig”…. Hoezo lastig (?)… wie X-aantal dagen niet aanwezig is op de diverse cursae, geeft toch blijk dat studeren hen NIET INTERESSEERT, en, ipso-facto géén leergeld vereist is.

  2. Uiteraard is dat lastig ! Ik heb vernomen uit totaal onbetrouwbare bron dat onze Jodelahitie strijders in Syrie na wat vechten en schieten , avondschool volgen . Na het avondgebed om Allah te bedanken voor al zijn goedheid , ruilen zij hun schietgeweren voor een kazakske vol met lesboekjes en een paar boterhammekes voor het leren van een vak , zoals loodgieter , schilder , beenhouwer , bakker enz . Dat kost natuurlijk geld ! Als ze dat afpakken zijn ze voor niks meer goed, dan rest enkel nog “leefloner” .

Reacties zijn gesloten.