Moureaux, de peetvader van de jihad?

Moureaux, tijdbomDe Belgische ex-burgemeester: een Godfather van de Jihad?

  • “In plaats van Raqqah te bombarderen,” zegt de Franse journalist Eric Zemmour, “moet Frankrijk Molenbeek bombarderen.” — Eric Zemmour, Franse journalist.
  • Niemand, ten minste buiten België, heeft het over Molenbeek’s antisemitische burgemeester en zijn alliantie met radicale islamisten, waaraan hij zijn mandaat ontleende.
  • De meerderheid van de terroristen die in Europa verschijnen komen voort uit een enkele wijk van zes vierkante kilometer. Een ongekende concentratie.
  • Er zijn hier meer gesluierde vrouwen dan in Casablanca. — Bewoner Molenbeek, geïnterviewd door onderzoeksjournalist Gilles Gaetner
  • De vele joodse winkels die in 2008 ineens verdwenen na intimidatie door lokale “jongeren”. Hoe reageerde burgemeester Moureaux hier precies op? Door Belgische joden ervan te beschuldigen moslims hun “recht op diversiteit” te ontzeggen.
  • Is het soms Israëls schuld wanneer Belgische Arabieren — met name die in Molenbeek — een slechte reputatie hebben? Dit soort antisemitische afgunst is helaas niet alleen typerend voor Moureaux, maar voor zijn hele partij.

De wijk Molenbeek in Brussel wordt beschouwd als Europa’s “terroristenfabriek”. Ten minste drie van de daders van de terreuraanslagen in november in Parijs kwamen daar vandaan: Ibrahim Abdeslam, Abdelhamid Abaaoud en de andere voortvluchtige Salah Abdeslam. De lijst is echter nog niet compleet. Het Weense dagblad “Die Presse” schrijft:

“Molenbeek haalde de krantenkoppen voor de eerste keer al in 2001: Abdessatar Dahmane, de moordenaar van de Afghaanse oorlogshelden en de horror van de Taliban, Ahmed Schah Massoud, kwam ook regelmatig in het islamitisch centrum aan de Rue du Manchester 18, dat bekend staat om zijn radicale inzichten. Verder ook Hassan El Haski, die vermoedelijk achter de aanslagen in Casablanca zat (41 doden in 2003) en in Madrid (200 slachtoffers in 2004). De wapens die gebruikt werden bij de aanvallen op de Franse satirische krant “Charlie Hebdo” in januari 2015 kwamen ook uit Molenbeek. De Franse jihadist Mehdi Nemouche, die vorig jaar een bloedbad in het Brussels Joods Museum veroorzaakte, woonde ook hier. In augustus 2015 begon Ayoub El Khazzani vanaf daar zijn poging om een trein van Amsterdam naar Parijs te overvallen.”

Lees dit opiniestuk van Stefan Frank verder bij Gatestone Institute