Taxlift en politiestaat

Johan Van Overtveldt lijkt wel een socialist te worden. Wat een gedaanteverwisseling heeft die man ondergaan in het afgelopen jaar!

Van talentvol journalist/hoofdredacteur, keynote-speaker en professor macro-economie… naar een onpopulaire minister van financiën.

Van Overtveldt heeft de jongste maanden al kritiek gekregen op de speculatietaks. Ook de begroting voor de komende jaren is een soep. De kosten voor de taxshift vallen hoger uit waardoor er een gat is van wel 3 miljard euro (ook al ontkent het kabinet van de minister dit).
Nu heeft Van Overtveldt beslist zijn lage populariteit op te krikken door de fiscus nog meer armslag te geven. Proficiat!
De Minister van Financiën komt nu met een ‘nieuw misdrijf’. Wie de inval van belastingcontroleurs in directielokalen probeert te verhinderen, begaat vanaf nu ‘een belemmering van het fiscaal toezicht’, zo lezen we in De Tijd en Trends.  Lees verder…

De politiestaat, ze komt stukje bij beetje dichterbij. Voor zover ze er nog niet is. En de belastingdruk zelf? Die staat nog altijd op een hallucinante, eenzame hoogte.

Klik hier voor video.

België schrijft nieuw fiscaal misdrijf in strafwet in

 

2 gedachten over “Taxlift en politiestaat

  1. Hij is de evenknie van zovelen die hem vooraf gegaan zijn ; zoals men vroeger over de priesters zei, hij heeft zijn kazak gekeerd of de kap over de haag geworpen. Bah niets anders of hoon is hem ten deel

  2. Juist wat Maurice schrijft. Volgens mij hebben meerdere (om niet te zeggen alle) N-VA’ers hun kap over de haag gegooid. Enkel en alleen maar om de macht en aan de belgische vetpotten te kunnen zitten. Daarom nog eens, N-VA is een ordinaire doordeweekse belgische regimepartij. Niet meer, niet minder.

Reacties zijn gesloten.