Molenbeek, draaischijf voor jihadisten

In Le Figaro verschijnt vandaag een bondig en onthullend artikel over Molenbeek, de draaischijf voor jihadisten.

“Voor de vierde keer in 18 maanden kwam men bij het onderzoek naar een geslaagde of mislukte aanslag terecht in dit ‘getto van miserie’ op 6 km van het EU hoofdkwartier.

“Opnieuw Molenbeek…” Na een tragische nacht in Parijs is niemand – noch belgen, noch terrorisme-experten – verbaasd over het machtsvertoon van politie en justitie in dit Brusselse district.

Molenbeek,  6 km van de Schumanrotonde en de gebouwen van de EU. Of het nu om moordenaars of sympathisanten van de radicale islam gaat, ze hebben er allemaal contacten gehad, of er zelf verbleven.

 • Mei 2014: De Fransman Mehdi Nemmouche, teruggekeerd uit Syrië, terrorist die de aanval op het joods museum en 4 slachtoffers op zijn geweten heeft.
 • Januari 2015: Het brein van  het Vervierscomplot, nog steeds voortvluchtig, nadat hij twee van zijn handlangers, uitgeschakeld door de politie,  op het voetpad achterliet.
 • Augustus 2015: De Marokkaan Ayoub el-Khazzani, die drie passagiers nog net op tijd konden ontwapenen in de TGV Amsterdam-Parijs.
 • Dit weekeinde: minimum 3 mannen, waarvan 1 Fransman, gearresteerd in het kader van een antiterrorisme onderzoek i.v.m. de slachtpartij in Parijs.

Molenbeek, ooit welvarend.  Vandaag met een bevolking grotendeels van Marokkaanse en Turkse oorsprong, die op zichzelf teruggeplooid is. Zelfs tot in de 2de en 3de generatie.  Op Molenbeeks grondgebied staat 22 moskeeën en vier keer minder kerken.
“Het zou pas een echte verrassing zijn als er geen belgische band was met een aanslag en als deze piste niet in Molenbeek terechtkomt”, stelt expert contra-terrorisme Claude Moniquet.   Men moet nog dieper graven, maar de gelijkenissen met deze in Frankrijk zijn opvallend: salafistennetwerken die bij jongeren – kleine criminelen – ronselen voor de jihad,  gevangenissen als broeihaard, voor zover het niet in de praktijk om een I.S.-strijder gaat.

De situatie in België heeft een eigen dimensie, verergerd door de de instinctieve weigering tegen een gemeenschap in te gaan en gezag te aanvaarden.  De 6 verschillende politiezones, 19 burgemeesters en een parlement dat zijn eigen spelletjes speelt.  Didier Reynders, buitenlandminister, erkent  “slapende cellen: het is niet de eerste keer dat we in dezelfde wijken belanden.  Dit keer moeten we tot op het bot gaan.”

Het kleine belgië, met 1/6 van de Franse bevolking, voorziet I.S. van 1/3 tot 1/2 van het aantal “strijders”, die Frankrijk levert.  Volgens binnenlandse zaken zou het aantal belgische burgers met een radicaal islamitisch profiel 828 bedragen.  270 zouden zich in Irak of Syrië bevinden, 15 op weg erheen, 129 op de terugkeer naar belgië, 62 zouden verhinderd zijn te vertrekken en 352 hebben de intentie zich in het strijdgewoel te gaan mengen.

Molenbeek dook op in het proces van Sharia4Belgium.  Molenbeek bleek het recruteringscentrum voor Syrië, de vertrekkers uit Frankrijk inbegrepen, te zijn.   Slechts 8 beschuldigden waren aanwezig op het proces in Antwerpen, vele andere bevonden zich zonder enige twijfel in het M.O.  Hun leider, Fouad Belkacem, werd veroordeeld tot 12 jaar hechtenis.  De beschuldigden dienden zich trouwens ook te verantwoorden voor de aanval op een commissariaat – nadat een vrouw met boerka voorgeleid werd – in Molenbeek.  Dat was in 2012.”

Lees ook: Verarming door verrijking   –   Moslim aanslagen gepland in belgië   –   ‘Er is geen groot probleem’   –    Moureaux verbiedt

Enkele video’s:

FT

7 gedachten over “Molenbeek, draaischijf voor jihadisten

 1. En jan jambon gaat het daar opkuisen zegt hij!!Gaat ie dan eerst de toestemming vragen aan de 17 baronnen??Ook toestemming vragen aan laurette onkelinkcx en aan dat centrum CGKR!!!Ook nog eens toestemming vragen aan de Franstaligen in brusslabia!!!

 2. Belgian police arrested three people on Saturday (November 14) in raids linked to the Paris attacks.

  Belgium’s prime minister said at least one of those held is from the Brussels district of Molenbeek. He was believed to have spent the previous evening in Paris, where two cars with Belgian number plates were impounded close to some of the violence, including the Bataclan music venue.

  http://www.liveleak.com/view?i=981_1447581619

 3. Lach maar met Moureaux, hij is de gelukkigste man ter wereld: in 2010 kreeg hij vd moslimgemeenschap een jonge Marokkaanse cadeau, ‘voor bewezen diensten’.

  • Wij weten niet met zekerheid of hij de “gelukkigste” man is; allicht lijdt hij sinds zijn huwelijk aan CVS.. Zijn eega zou naar verluidt 35 jaar jonger zijn!

   • Dat klopt Moureaux met zijn CVS heeft er , als oude zak, wel iets op gevonden , dat zijn huwelijk met die Marokkaanse schone in stand houdt . Op cruciale momenten worden de liefdesactiviteiten overgenomen door een “stuntman”

 4. Straf: de duitsers durven ons de les te lezen, ze zien de splinter in ons oog, maar niet de balk in hun eigen oog, nav de Molenbeekse terroristen:
  ‘Wanneer de belgen hun staat niet op orde hebben, waarom moet de rest vd EU daarvoor dan betalen? Is dat wat men in de EU bedoelt met solidariteit?’
  En dat terwijl D zelf de staat helemaal niet op orde heeft: ‘vluchtelingen’ onbeperkt (!) uitnodigen de EU-grenzen ongehinderd te passeren, en vervolgens de EU verplichten om ze te ‘herverdelen’!
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/11/15/terror-offene-grenzen-sind-das-problem-nicht-die-fluechtlinge/

Reacties zijn gesloten.