Israël, Gaza, Hamas, Van Ranst

Waarom Hamas een terroristische organisatie is. Geen leger.  Zonder respect voor oorlogs- en volkerenrecht.  Welig tierend op de composthoop van de doden, zowel aan Palestijnse als Israëlische kant.

Over de politiek-correcte berichtgeving:

Over Marc Van Ranst, de professor-dokter-betweter, die weliswaar nog nooit ter plaatse geweest is maar perfect de les kan lezen aan de hand van politiek-correcte berichtgeving, waarmee de cirkel rond is: volg bruggetje naar afl. 28 van Terzake.  U hoort en ziet hem over dit thema vanaf 28’50”.

FT

 

 

9 gedachten over “Israël, Gaza, Hamas, Van Ranst

 1. Een medewerker van Joods Actueel, Guido Joris, stuurt al een tijdje berichtjes aan mensen die kritiek uiten ivm de gebeurtenissen in Israël.
  Het zijn pareltjes zoals dit : ‘ga uw lasterlijke arische reet onder de douche afspoelen om zeker te zijn dat er geen antisemitische sporen op uw gat zitten.’

  Wij staan midden in de berichtgeving over de feiten in Israël Op dit blog en bij anderen (bv Likud, Brabosch, Elsevier, Joods actueel) pro. Bij anderen contra.
  Wij staan nog niet op enige afstand van de gebeurtenissen om onbevooroordeeld, zonder emoties en met verstand alles op zijn juiste waarde te kunnen schatten. Het ontbreekt ons aan kennis van de feiten (we moeten slikken wat ons van die of gene zijde wordt voorgehouden) het ontbreekt ons aan de stemmingen, de politieke spanningen ter plaatse waarvan de achtergebleven neerslag in hoge mate ontvlambaar is.
  Alleen over wat ons de voorbije geschiedenis als onderzochte en onweerlegbare feiten voorhoudt, kunnen wij zelf oordelen.

 2. Egypte heeft al en begin van de oplossing in gang gezet: de grens geopend. Nu nog 1.8 milj Gazanen erdoor jagen. Laat hen nieuwe huizen bouwen in Egypte desnoods met EU geld zodat ze eindelijk iets omhanden hebben. Egypte heeft al 50 milj moslimbroeders, op een paar meer zal het dus niet aankomen, temeer daar die al Sisi er wel raad mee weet.

 3. Kan iemand mij op dit blog, hetzij redactie, commentators, volksvertegenwoordigers of gewezen volksvertegenwoordiger mochten ze dit blog lezen, mij verwijzen naar één (1) artikel van de joodse gemeenschap, hetzij op een blog, een weekblad of een krant waarin zij het opneemt voor het Vlaams Blok, nu Vlaams Belang? Afgezien van het blog van Henri Rosenberg. Zij hebben ons, gestigmatiseerd (zoals politiek-correcten) met hakenkruisen, Auschwitz en verwijzingen naar het Naziverleden.
  Tijdens een gesprek met de belezen, erudiete, aristocratische Karel Dillen op de boekenbeurs van 1987 vroeg ik hem waarom hij daarop niet reageerde, antwoordde hij : ik wil met mijn kennis over hen, als ik die openbaar maak, niet aan de hoogste boom in het stadspark bengelen!

  En om op Henri Rosenberg terug te komen, hij nam op zijn blog ook de orthodoxe gemeenschap in het vizier. Geboden om de vrouwen langs een kant van de straat te laten lopen, de mannen aan de andere kant. Mannen te verbieden ook maar in de nabijheid van een vrouwenbadhuis te komen. Het ijveren voor huizen met twee toegangsdeuren, een voor mannen, een voor vrouwen. Hun onderwijs, waar leerlingen de school verlaten met weinig kennis van het Nederlands. Het uithuwelijken op zeer jonge leeftijd, 17 à 18 jaar. De uitputting van vrouwen door zwangerschap op zwangerschap. De zwendel met telefoonkaarten waardoor orthodoxe joden in de criminaliteit en de gevangenis terechtkwamen enz.
  Hij werd door het rabbinaat het zwijgen opgelegd.

  • Men kan geen appelen met peren vergelijken, hoewel het beide vruchten van een boom zijn: orthodoxe joden, die men in Antwerpen ziet, zijn niet te vergelijken met ‘wereldlijke’ joden of doorsnee Israëliers. De orthodoxe joden, in Antwerpen of elders, zijn te vergelijken met de Amish. Niet echt passend in de huidige maatschappij of moet ik zeggen, niet willen passen in deze maatschappij. Heb de ‘normale’ joden in mijn beroepsleven leren kennen; zij kijken bijna minachtend neer op de orthodoxe genoten. En rotte appels zullen er wel overal te vinden zijn.

 4. Geen paniek alles komt in orde , Hamas , Israel , IS met hun moordpartijen , Syrie enz enz . Nog enkele maanden geduld en we staan met zen allen , naar goede westerse gewoonte , rond de kerstboom en zingen uit volle borst “Stille nacht Heilige nacht” We vieren dan de geboorte van onze verlosser onze heilbrenger . Als hoogtepunt waar we allemaal vol verwachting naar uitkijken is de pauselijke zegen in Urbi Orbi (of zoiets) Ik kan amper wachten op deze verlossende zegen. Mijn geweten is dan gezuiverd samen met de rest !

  • Geen antwoord op mijn vraag. Kan je van de niet orthodoxe joden ook maar één (1) artikel noemen dat ietwat het Vlaams Blok/ Vlaams Belang verdedigde???
   Graag antwoord.
   De beste vriendin van mijn moeder was een Sefardische joodse, Eva Mandelbaum om haar naam te noemen, en je ‘normale ‘??? joden in je beroepsleven zullen haar waarschijnlijk wel kennen. . Ze zegde: die orthodoxe joden doen ons meer schade dan goed. Ik heb over joodse gebruiken, joods denken, de Mossad, veel van haar geleerd. Je kon met haar in discussie gaan, ze aanvaardde je standpunten. Ze zegde zelfs : die 6 miljoen joden kunnen we nooit blijven hard maken. Het was een lieve vrouw, ik waardeer haar, maar ze legde het Vlaams Blok tussen haar boterham.
   p.s. de vergelijking met de Amish gaat niet op. Die hebben zich niet wereldwijd gevestigd en zijn verwaarloosbaar in aantal.

 5. Om een situatie goed, of beter, te kunnen beoordelen moet men het eigenlijk zelf meegemaakt en beleefd hebben. En dan nog….
  Steunen op wat iemand vertelt is nooit hetzelfde want iedereen zal iets navertellen op zijn of haar manier, al naar gelang de eigen impressies en overtuigingen, met aanvullingen of weglatingen hoe klein of groot die ook mogen zijn. Het is ook een vorm van manipulatie van de toehoorders. Het beste bewijs is de eenzijdige berichtgeving die wel zo flagrant is dat iedereen het begint door te hebben, maar er zijn altijd nog onwetenden die het slikken. Als die mensen (journalisten, wetenschappers, experten etc) dan een zeker “aanzien” genieten worden ze door het merendeel graag geloofd.

 6. ‘om een situatie goed, of beter, te kunnen beoordelen moet men het eigenlijk zelf meegemaakt en beleefd hebben.’

  Ben het daar niet mee eens. Dan zouden we geen beoordelingen over de geschiedenis mogen hebben, omdat we er niet bij waren. Er zijn goede historici en charlatans, net zoals in de wetenschap. Mensen die hun rapporten vervalsen. Het is de kunst, door vergelijking en het door hen aangegeven bronnen materiaal, het kaf van het koren te scheiden.

  Dat Hamas geen leger maar een terroristische organisatie is, daarmee ben ik het 100% eens. Partizanen waren dat ook net zoals vele verzetsstrijders die evenmin respect hadden voor oorlogs- en volkerenrecht, maar ons werden voorgeschoteld als de grote helden, terwijl zij die een uniform aantrokken voor bandieten werden uitgemaakt. De geschiedenis, na WOII, heeft daar een norm van gemaakt. ECHTE historici weerleggen,na veel onderzoek en liefde voor de waarheid, de ons voorgehouden waarheid, al duurt het soms jaren.

Reacties zijn gesloten.