Islam, die waanzin treft vooral christenen maar ook atheïsten

Klik op de burgemeester van Antwerpen om de tekst beter te lezen

Klik op de burgemeester van Antwerpen om de tekst beter te lezen

Afghanistan, Iran, Jemen, Malediven, Maleisië, Mauritanië, islamgebied in Nigeria, Pakistan,  Qatar, Saudi-Arabië, Soedan, het gebied onder controle van Al Shabaab in Somalië, de Verenigde Arabische Emiraten.

Dertien landen waar doodstraf staat op apostasie (geloofsverzaking) en/of blasfemie. Zo weet de International Humanist and Ethical Union  (IHEU) te melden in haar jaarrapport Vrijheid van gedachte 2013. Het rapport verscheen op 10 december 2013, Mensenrechtendag, iets van gehoord in de media? Iemand?
In de Vlaamse media werd er – voor zover ik kon nagaan – geen woord aan versleten. Samen met de massaslachtingen van christenen, atheïsten en anderen waar de media (moet?) over zwijgt, is dit weer een sterk staaltje van de gebruikelijke desinformatie die past in de islamisering van de beschaafde wereld.
Dit is het eerste rapport dat de rechten en de behandeling onderzoekt van niet-religieuze mensen, wereldwijd.

Het IHEU is minutieus te werk gegaan. Het heeft vierenveertig “grensvoorwaarden” gedefinieerd en op basis daarvan vijf classificaties opgesteld. Hier volgen deze classificaties met telkens enkele voorbeelden van “grensvoorwaarden”.

1. Vrij en gelijk geldt voor landen waar bv. vrijheid van godsdienst of geloof heersen en waar er geen gevallen bekend zijn van discriminatie ten aanzien van niet-gelovige mensen.

2. Meestal voldoende voor landen die bv.  een staatskerk kennen maar waar ongelovigen niet gediscrimineerd worden.

3. Systematische discriminatie voor landen waar o.a. vrijheid van godsdienst, van overtuiging en van vrije meningsuiting beperkt zijn.

4. Sterke discriminatie daar waar bv. gevangenisstraffen uitgesproken worden voor apostasie en/of  blasfemie en waar o.a. familiewetgeving en wetten inzake ethische kwesties onderworden zijn aan religieuze controle.

5. Grove schendingen voor de landen waar apostasie en/of blasfemie bestraft worden met de doodstraf en waar religieuze autoriteiten het staatsapparaat (mee) in handen hebben. De dertien hoger genoemde landen vallen onder deze classificatie.

Mij valt het op dat deze dertien landen allen landen zijn die zich bekennen tot de islam. Daarbij Iran, het leidinggevende land voor de sjiieten en Saudi-Arabië, dat de toon zet voor de soennieten.
“Nuttige idioten” in onze contreien en elders zullen natuurlijk opmerken dat de feiten in het rapport met “dé” islam niets te maken hebben. Ach, onze “nuttige idioten” zijn nu eenmaal meesters in het ontkennen van het licht van de zon.

Wie het ergens uit volle borst wil uitzingen atheïst te zijn, kan terecht in landen die het etiket Vrij en gelijk meekrijgen: België, Benin, Fiji, Jamaica, Japan, Kiribati, Kosovo, Nauru, Nederland, Niger, Sao Tomé en Principe, Sierra Leone, Taiwan, Uruguay, Zuid-Korea.

In dit lijstje valt dan weer de afwezigheid op van de Scandinavische landen. Dit is te wijten aan het feit dat deze landen bv. een staatsgodsdienst kennen zoals Noorwegen of wetten hebben over het bestraffen van blasfemie zoals in Denemarken. Niemand is volmaakt.
Zeker is dat dit eerste rapport van het IHEU een voltreffer is. Wie zich buigt over godsdienstvrijheid en vrije meningsuiting kan alleen maar profijt hebben bij het consulteren van deze tekst.

Freedom of Though 2013, A Global Report on the Rights, Legal Status and Discrimination Against Humanists, Atheists and the Non-religious, IHEU, International Humanist and Ethical Union, 244 blz.,  Zie   www.iheu.org 

Eén gedachte over “Islam, die waanzin treft vooral christenen maar ook atheïsten

  1. Maar BDW zou toch moeten weten dat die idealisten vechten voor de vrijheid en zeker geen misdrijven plegen tegen de menselijkheid, integendeel het zijn vrijheidsstrijders die hier met open armen zou moeten ontvangen worden en ze een audiëntie moeten krijgen bij onze koning en wie weet worden ze nog gezegend door de paus

Reacties zijn gesloten.