Is een gans meer waard dan een schaap?

Foie-gras mag – als het van de N-VA afhangt – niet meer geserveerd worden in de federale en Vlaamse regeringsgebouwen.  Parlementsleden hebben – naar verluidt – een voorbeeldfunctie.

Niet dat we daar iets tegenin willen brengen.  Maar we stellen ons wel de vraag of onverdoofd slachten dan geen dierenleed veroorzaakt.  De N-VA moet aan het kiespotentieel – de toekomst, nietwaar? – denken. Onverdoofd slachten is om die reden toelaatbaar, want dat dient de diversiteit, de tolerantie, het respect, de vrije beleving van een godsdienst… Weet er iemand of er halal voeding aangeboden in de restaurants van de parlementen?  Of moeten de neo-belgen zich tevreden stellen met een broodje-confituur?

In IJsland, Letland, Zweden (!), Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen… kan men bezwaarlijk veronderstellen dat er geen vrijheid van godsdienst bestaat.  En toch is daar de verdoving bij rituele slachting verplicht.
Recordaantal schapen geslacht bij Offerfeest 2014: 35.973 tegenover 30.761 in 2013 (+17%)

Nog dit: in het raam van de 6de staatshervorming wordt dit een Vlaamse bevoegdheid.  We zijn benieuwd naar het Charlie-gehalte van de Vlaamse minister voor dierenwelzijn, Ben Weyts.

FVE

2 gedachten over “Is een gans meer waard dan een schaap?

  1. Zoals GAIA de andere richting opkijkt als het gaat over ritueel slachten . Zo kijkt ook de Europese mensenrechtenorganisatie in dezelfde richting als “mensen” ook zonder verdoving worden geslacht , afgemaakt in de naam van Allah!. Integendeel…. komt maar binnen laat de deur maar openstaan , want er komen er nog ! Laat geen kritiek horen ! want dan zwaait er wat , vuile rechtse racist want ge schijnt het niet te beseffen ….. het heeft niets met de Islaaaam te maken ….begrepen !!
    Ondanks mijn slecht , rechts karakter moet ik toegeven dat er ook onder de Islam brave menschen zijn , maar het betreft een minderheid die geen kritiek kunnen of mogen uiten tegen hun moordlustige en fratsenuithalende “broeders”
    Indertijd waren de Nazi’s zo machtig geworden dat den brave Duitsch ook geen kritiek mocht of kon uiten….als ge begrijpt wat ik bedoel !

  2. Als we daarvoor op de NBA van Weyts moeten rekenen, zullen we nog zeer lang moeten wachten

Reacties zijn gesloten.