Moslims moeten zich distantiëren…

“Moet er in de islam iets veranderen?”

“Voelen ze zich nog thuis?”

De VPO had een minder uitdagende vrouwspersoon – blond, kort rokje, blote benen – kunnen kiezen voor het het gesprek-ten-gronde met het tere moslimgemoed.    Haar gasten zijn alle drie 21, student, en uiteraard moslim.  Het “gesprek” begon al goed met een verwijtende “ik heb geoefend op jullie namen”.  Alsof ze hier niet thuis horen.

Uit het gesprek blijkt dat ze zich bedreigd voelen.  Want ze voelen blikken.  En dat kan of mag niet.  Wend je blik af.  Lach ook niet, want dat wordt ervaren als een neplach.

Abdul steelt de show.  Die heeft het over het onveiligheidsgevoel van de “zusjes”.  “Wij beschermen natuurlijk onze naasten.” De mannen moeten vroeg weg omdat ze hun “zusjes” moeten beschermen.  Die man mag o.i. zijn studies laten vallen; hem wacht een schitterende carrière als humorist.  Of misschien kan hij goed tekenen? Zullen we het eens over het irrationeel, subjectief, onbestaande onveiligheidsgevoel in Borgerhout, op het Kiel en andere woonplaatsen hebben?

U kan het programma op het onderstaand bruggetje (her)bekijken.

http://www.npo.nl/jinek/13-01-2015/KN_1666171

 Ja maar…

● “Ik vind dat satire heel ver kan gaan. Ook over de islam, zeker. maar ook satire heeft grenzen. Ik denk dat Charlie Hebdo voor bepaalde onderwerpen de grens heeft verlegd, maar ook voor andere onderwerpen de grens heeft overschreden.”
● “Waar ik eigenlijk voor pleit is dat de grenzen die kun je nu altijd zelf bepalen. Charlie Hebdo heeft dat heel lang zelf gedaan, maar nu is het echt tijd voor een debat. Nu is het echt tijd om ook andere mensen de ruimte te gunnen.”
● “Om heel eerlijk te zijn, natuurlijk, het jodendom heeft een hele, hele, hele pijnlijke geschiedenis. Maar de islam begint daar wel heel, heel snel op te lijken.”

De ‘ja-maar-brigade’ komt in actie

FVE

7 gedachten over “Moslims moeten zich distantiëren…

  1. Wacht nog 14 dagen,dan zijn de moslims slachtoffer,onze pamperpers zal daar wel voor zorgen!!!

  2. Och het zijn en blijven Moslims . Hij is de trotse bezitter van een baard zoals zijn groot voorbeeld de prof. Mohammed . De zij’s dragen hoofddoeken zoals werd voorgeschreven door hun godsdienst .Het viel me op dat die rechtse (die ik heel graag zou bekeren) zwaar was gesminkt zoals een westerse hoer. Is zij wel Halal ? is dat geen kaakslag voor de grote Profeet ! Het hele debat ( ik heb het afgezet na vijf minuten hun gelul te hebbende zijn gehoord. Het ging over die moorden in Parijs . De duizenden slachtoffers die IS op zijn geweten heeft is waarschijnlijk niet aan bod gekomen. Ik had liever een vraag gehoord zoals zou je met katholieke ouders ook gekozen hebben voor de Islam . Is die godsdienst dan geen product van uw opvoeding ? of …. aan die rechtse dan , zou je een Katholieke man kunnen huwen die je echt lief hebt maar die de Islam op zijn gat schrijft. Dat zijn vragen , de rest is rond de pot draaierij. Islam hoort niet thuis in het westen. Iemand die zich niet kan aanpassen moet verdwijnen uit onze maatschappij

  3. ‘Het irrationeel, subjectief onveiligheidsgevoel’

    Het is een ingebeelde ziekte, redactie.

  4. Het enige waarop ik wacht is de moslim exodus richting Afrika, waar in Afrika zal met niet interesseren als het maar Afrika is een continent waar ik niets mee heb.

  5. Ik had daar graag iemand in dit gesprek bij gezien, bijvoorbeeld een prof die de islam kan uitleggen zoals die vierde kandidaat op de PVV lijst bij de Europese verkiezingen die hun kon tegen spreken maar een echt debat had hier geen plaats. Wat de enige niet islamiet daar zat te doen weet ik niet goed maar veel intelligentie kwam niet uit zijn mond.

Reacties zijn gesloten.