In ‘t verzet: geen moskee in Berendrecht

In 't verzet slapende leeuwKom samen met ons in het verzet! Wees aanwezig op de protestactie op zaterdag 30 januari aan de Kapel Hagelberg in Berendrecht. Er worden korte toespraken voorzien door Filip Dewinter en Angie Bosmans. Na de protestactie trekken we naar de moskee aan de Steenovenstraat om ook daar ons protest te laten horen.

Antwerpen telt momenteel 51 moskeeën. Meer dan genoeg zou je denken … Niet dus! Ook in Berendrecht wil de moslimgemeenschap een moskee vestigen. Nog voor de opening kwam de Berendrechtse moskee al in opspraak. De radicale moslimprediker Tarik Ibn Ali werft immers fondsen voor deze moskee. Tevens zou deze moslimextremist het woord voeren op de opening van de moskee. Dankzij het protest van het Vlaams Belang gaat de toespraak van Tarik Ibn Ali niet door. De moskee komt er wel.

Islamisering van de Polder
Eind januari wil de islamitische VZW “Het gezin” in het gebouwencomplex van de oude Bosschool in de Steenovenstraat te Berendrecht een “Islamitisch Cultureel Centrum” organiseren. Er moet een moskee, een koranschool en polyvalente ruimtes voor allerlei moslimactiviteiten komen. Iedereen vraagt zich af waarom er uitgerekend in Berendrecht nood is aan een moskee. Veel moslims wonen er in de polderdorpen niet. Het vestigen van een moskee in Berendrecht is een zoveelste provocatie. Met de inplanting van een moskee in de Polder wil men moslims richting Berendrecht en Zandvliet lokken en na Antwerpen ook de polderdorpen islamiseren.  Lees meer…

Lees ook onze vorige bijdrage:

Hallo Staatsveiligheid? Iemand thuis?

 

 

 

12 gedachten over “In ‘t verzet: geen moskee in Berendrecht

 1. Jammer dat het adres niet in het artikel van VB is aangegeven: Bosstraat. Ik ben zeker aanwezig. Ik woon in Berendrecht en blijkbaar zijn de inwoners helemaal niet op de hoogte van de komst van een moskee. De oude school is hier bij de bevolking gekend als cultureel centrum “Het Gezin”. N-VA heeft deze informatie blijkbaar bewust achtergehouden!

  • Hallo Bieke …….Berendrecht is voor mij pure nostalgie . Ik bracht er als knaapje enkele keren mijn vacantie door bij Wilfried Bollens , naar het schijnt nu een gekend iemand . Ik werd er ook voor de eerste keer verliefd. Het spijt me te vernemen dat ook dat gezellig dorp van toen , wordt vergiftigd met een moskee en alles erop en eraan . Met de garantie voor het beleven van een religie naar keuze zal die moskee er zeker komen De grondwetsherziening voor vrijheid van godsdienst moet dringend op de agenda worden geplaatst maar niet voor de islam voor de katholieken !

  • Idd dat hoop ik ook. Alhoewel deze er al is en dit pand al jaaaren gebruikt wordt door de lokale moslimsgemeenschap en helemaal opnieuw opgebouwd is door hun ZONDER ENIGE SUBSIDIE te vragen!

   • Zou ook niet mogelijk geweest zijn vermits er nog geen erkenning voorlag. Vanaf het moment dat de moskee erkend is krijgt die betoelaging uit de Vlaamse Gemeenschap. Hoeveel heeft de benefiet opgebracht? Hoeveel hebben de Saoedi’s via ‘culturele en/of religieuze sponsoring’ bijgedragen?

 2. Hopelijk zal er een Moskee komen aangezien dit de moslimgemeenschap in Berendrecht meer vrijheid zal geven.

 3. De achterlijke islam komt hoe langer hoe dichter bij, een asielcentrum in de gemeente waar ik sinds 2,5 jaar woon. Nu nog een mosselkeet in de buurgemeente. Goe bezig N-VA en andere poco kornuiten.

 4. Hopelijk komt er massaal volk afgezakt naar Berendrecht om te protesteren
  tegen de komst van een moskee. De polderdorpen mogen we niet laten verloederen door de komst van nog meer moslims. Laat ons allemaal een varken meebrengen zodat de omgeving en/of grond onrein wordt. Ben er zeker van dat ze wel van mening zullen veranderen ! Tot zaterdag.

 5. Wat een dikke onzin hier. Dat hele artikel klopt langs geen kanten en zaait enkel haat! Zeker door een vieze vlaams belanger geschreven die zijn bekrompen zicht zoals altijd wil opdringen aan de burger die niet beter weet!
  Ten eerste is een moskee maar een onderdeel van wat hier zal plaatsvinden en zal zowel voor moslims als NIET MOSLIMS toegankelijk zijn! En wat werd er met de bosschool gedaan voordien? Niets!!! Iedereen liet het verloederen! En al jarenlang zetten moslims van de gemeenschap UIT BERENDRECHT zich in met het heropbouwen! Zo hebben ze al de sanering, electriciteit e.d. opnieuw aangelegd ZONDER SUBSIDIE en alles op eigen houtje gedaan! De lokale moslimgemeenschap gebruikt dit pand al jaren en nu het helemaal terug opgebouwd is en er een verkoopsovereenkomst getekend is, moeten natuurlijk die linkse aanhangers opeens moeilijk gaan doen…
  zoveel bewoners hier die ik hoor klagen maar die niet eens het verhaal kennen dus haal je kop mss uit het zand en kijk eerst rond voor je oordeelt! En het zal zeker geen moslims lokken naar deze kanten! De enigste provocatie die hier gebeurd is dat vlaams belang en nva hier een stokje voor wil steken en het volk ophitst om dit niet ok te vinden!
  En als je geen last wilt van mislils moet je dit net wel laten doorgaan want dan gaan de jongeren daar terecht kunnen en ze gaan er ook nederlandse les geven dus d.w.z. dat ze onze taal leren beheersen wat dus enkel positief is, alsook gaan ze aan huiswerkbegeleiding doen, waardoor ze beter gaan presteren op school en zo misschien betere studies gaan volgen…ook enkel maar positief dus… zo kan ik nog vb aanhalen, maar jullie zijn wss al zo gebrainwasht dat jullie mijn tekst niet eens gaan begrijpen, omdat ik niet roep “weg met de moslims” bah ik schaam me om te zeggen dat ik een belg ben als ik jullie reacties hier lees! Tijdens de eerste oorlog werd ons volk zo behandeld maar dit is al blijkbaar ver van ons bed aangezien jullie andere nu zo behandelen! Schandalig gewoon!

  • Wij voelen met je mee, Joyce. Wij schamen ons ook belg te zijn. We doen een poging je te begrijpen. Dus “als we geen last willen hebben van moslims” dan moeten we de rode loper uitrollen om hen binnen te halen en aan hun wensen tegemoet komen… Het is een hele geruststelling dat niet-moslims ook welkom zullen zijn. Vraag is natuurlijk of zij de stichtelijke leer en de lessen Nederlands per se nodig hebben. En we waren eerlijk gezegd ietwat verbaasd van jou te mogen vernemen dat het “linkse aanhangers” zijn die “moeilijk gaan doen”. Die linkse rakkers toch, tss! We mogen hopen dat je daarmee niet ons bedoelt. Dat kan nl. niet, vermits je onze redactie ervan verdenkt geïnfiltreerd te zijn door ‘vieze Vlaamse Belangers’. Quod non. We zijn proper gewassen, geschoren, netjes gekleed…
   Wat WO I met je retoriek te maken heeft, dat snappen we niet echt. Wou je het over de Vlaamse soldaten hebben die als kanonnenvoer moesten dienen, die ‘geleid’ werden door Franstalige officieren? Of waren dat Arabisch sprekende moslims die door de vermaledijde flaminganten de dood ingejaagd werden? Graag meer verduidelijking. We zijn altijd bereid iets bij te leren. Dank bij voorbaat.

Reacties zijn gesloten.