De nullenzender en onpartijdigheid…

De VRT is bewust bezig met onpartijdigheid, en dat wordt door alle stakeholders zo ervaren.

Geplaatst door Luc Van Braekel op dinsdag 26 januari 2016

Björn Soenens is naar verluidt ‘Amerika expert’:

“Soms vraag ik me af of het misschien iets met mij te maken heeft. Kom ik te vaak naar buiten? Profileer ik me te veel?”

“…elke seconde van de dag worden mensen overdonderd met negatieve berichten. Zo krijgen ze een vertekend beeld van de wereld en ik ben ervan overtuigd dat die aanpak op den duur niet meer zal werken.”
“…We moeten de achtergrond en de context ervan schetsen, en aangeven wat er aan kan worden gedaan.”
Knack

6 gedachten over “De nullenzender en onpartijdigheid…

 1. Wat navolging verdient tegen de VRT.

  De voormalige Tagesschau redacteur, Volker Bräutigan, heeft programma bezwaren ingediend tegen de ARD.
  Grond: ARD beroept zich steeds op de één man organisatie van de ‘Syrische instantie tot waarneming van de mensenrechten’. Zelfs als ze de enige bron is.
  Volker verwijst naar het grondbeginsel van de journalisten: dat een nieuwsfeit waarvan het waarheidsgehalte niet kan worden nagetrokken en via andere bronnen niet kan bevestigd worden, geen nieuwsfeit is.
  De chef en enige werknemer van die instantie is de vanuit Syrië naar Engeland uitgeweken Ossama Suleiman. Een driemaal veroordeeld obscuur persoon die zich de naam Rami Abdurrahman gaf en zich tot directeur benoemde.
  Suleiman wordt door de Amerikaanse geheime diensten ‘gesmeerd’. Hij zegt betrouwbare informanten te hebben in Syische burgeroorlog gebieden die hem telefonisch inlichten. De meeste van zijn aanwijzingen en beweringen waren vals, sommige overdreven.
  Het is zakelijk niet te verklaren waarom ARD zich permanent op deze bron beroept en de bronnen uit Moskau irrelevant vindt.

  Wanneer een oud- redacteur van het Journaal die zo één en ander aan de kaak stelt in verband met het VRT nieuws dat wij voorgeschoteld krijgen?

 2. elke seconde van de dag worden de mensen overdonderd met leugenachtige berichten ,waardoor ze een vertekend beeld van de wereld krijgen…Die aanpak zal op den duur niet meer werken als de waarheid naar boven komt drijven

 3. En als dat ook niet meer blijkt te werken dan voeren ze bij de vrt LIEGDIENST nog maar eens rudy vranckx op???

Reacties zijn gesloten.