In een hogere versnelling? R.I.P. “Vrij & vrank”

‘t Pallieterke ligt vele Vlamingen nauw aan het hart. We schreven eerst “lag”, maar dat klopt niet. Dat we niet meer op ‘t Pallieterke geabonneerd zijn of wekelijks naar de krantenwinkel trekken om de nieuwste uitgave te kopen, dat we het niet meer lezen, behalve dan het stukje op facebook of op de webstek PAL NWS, wil niet zeggen dat we er niet meer mee begaan zijn. Integendeel. Mocht ‘t Pallieterke terug “vrij en vrank” verschijnen zoals we het van generatie op generatie gekend hebben, ermee vergroeid zijn, dan zouden we het als eerste terug omarmen. Geestelijk en financieel. Maar dat is echter niet het geval. Integendeel zelfs. Mogen we onze triestige stemming vertolken in onderstaand lied?

Vrije geest H.P. beschreef zijn frustratie en ontgoocheling in onderstaand stukje:

Het Pallieterke, mijn ex – lijfblad in woelige wateren!

Jarenlang was het Pallieterke de rots in de branding voor alles wat Vlaams en rechtsgezind was.  Ontstaan na WO II  tijdens de repressie-terreur van de Belgische bezetter,  tegen alles wat Vlaamsgezind was,   was het toen in zeer moeilijke omstandigheden,  een lichtstraal in de duisternis, en een steun voor de vele Vlamingen, slachtoffers van deze Belgische, tevens rode én loge-terreur. Het werd dan ook aangevallen op alle mogelijke manieren… Het was immers een rioolkrantje dat diende te verdwijnen, dixit Camiel Huysmans. Ondanks alles bleef het Pallieterke stand houden.  De Polderbizon had ten andere een gratis abonnement.  Een exemplaar werd trouwens vernield door een “bomaanslag” in zijn brievenbus

Toen de oude garde vertrokken was naar de eeuwige jachtvelden, draaide echter de wind.   Men moest immers met zijn tijd meegaan.   Dit bleek ten andere ook al uit de inhoud met bepaalde artikels, die eerder thuis hoorden in De Morgen en Humo.  Het slaafse meeheulen met de Covid 19(84) samenzwering en terreur,  deed dan ook definitief de deur dicht.  Over de 2 Olifanten in de kamer heerste er ook een oorverdovende stilte, in tegenstelling tot vroeger, toen de “Oude garde” hier wel durfde naar verwijzen.  Men had dus zijn ziel, zoals Faust, verkocht aan de duivel.  Deze Oude Garde moet zich dan ook elke dag in het graf omkeren. Door dit verraad spuwt men immers op hun graf. (vrij naar Boris Vian).

Ondertussen was er een nieuwe ploeg aan het bewind gekomen, met verruimers om het blad salonfähig te maken, een operatie die echter maar een kort leven beschoren was.

Een citaat uit een onverdachte bron van de hand van Bruno Struys, informeel medewerker (I.M.) van ‘tScheldt:

https://www.demorgen.be/nieuws/hoofdredacteur-t-pallieterke-de-laan-uitgestuurd-ook-columnist-vertrokken~bba296ad/

“Na een jaar komt een einde aan de vernieuwingsoperatie van Wim De Smet (51) aan het hoofd van het Vlaamsgezinde ’t Pallieterke. De Smet gaf een lange carrière bij Het Laatste Nieuws op toen hij in januari overkwam. Hij moest het 75 jaar oude weekblad afstoffen en er een volwaardig rechts-conservatief blad van maken dat op ieders salontafeltje kan liggen. ..

Tegelijkertijd kreeg ’t Pallieterke ook een verbeterde onlineversie, doordat de uitgeverij de nieuwssite SCEPTR liet vervellen tot PAL NWS…”

Dit citaat maakt al veel duidelijk. Als het op ieders salontafeltje kan liggen,  dan is het eerder een gratis reclameblaadje,  zonder inhoud, totaal ongevaarlijk voor het regime, maar ook nutteloos voor de Vlaamse zaak.

Ook anderen verlieten het gehavende schip, nog een citaat uit de voormelde bron :

“ Samen met De Smet vertrekt echter ook Alain Grootaers. De columnist had zijn lot aan dat van De Smet verbonden. Grootaers raakte bekend als manager van De Kreuners, journalist van Panorama en later ook hoofdredacteur van P-Magazine. “Ik was begin dit jaar gevraagd door oud-collega Wim De Smet die een nieuwe wind wou laten waaien”, zegt Grootaers. “Nu hij opstapt, heb ik ook mijn conclusie getrokken.” Grootaers heeft intussen al een column bij Doorbraak. Begin september heeft ‘t Pallieterke ook de samenwerking stopgezet met freelanceredacteur Kristof Luypaert. Volgens Van Camp staat zijn vertrek los van dat van Grootaers en De Smet. “Toeval”, klinkt het. “Mijn project liep daar af en ik heb intussen een nieuwe opdracht aanvaard”, bevestigt Luypaert. “Ik ben in alle vriendschap vertrokken.” Volgens Apache gaat Luypaert nu voor het Vlaams Belang werken, maar dat wil hij niet bevestigen noch ontkennen. Voor hij in de zomer van 2020 naar Pal NWS kwam, was Luypaert de communicatiemedewerker van N-VA-Kamerlid Michael Freilich.“

En hier stellen er zich  dan vragen over de verruimers (sic):

 • Wim De Smet, komende van het Laatste Nieuws, de logegazet bij uitstek
 • Alain Grootaers van de Kreuners (en Couscous kreten)
 • Luypaert medewerker geweest van Freilich.

Kortom, naar mijn bescheiden mening: een verzameling logemollen en hasbara trollen!  Het gaat mijn rechttoe-rechtaan verstand te boven hoe men dergelijke sujetten kan binnenhalen in een satirisch-kritisch Vlaams-nationaal weekblad met stamboom. Wie is verantwoordelijk voor de open toegang tot het Paard van Troje? Wie trok aan de touwtjes? Iemand die ervaring heeft met dergelijke “verruimers” zodat of opdat het Vlaams-nationale gedachtengoed versmacht wordt onder het dekbed van de raison d’état?

Moest daarbij onwillekeurig terugdenken aan professor Eric Defoort zaliger die de VVB ging vernieuwen. En of dat gebeurde: zowel hele afdelingen als trouwe leden gingen prompt op de loop nadat hij de actieve bewegers van de VVB als nuttige idioten had bestempeld die hun tijd aan bezigheidstherapie besteedden.

De VVB heeft nooit zoveel persaandacht gekregen als toen: https://www.hln.be/binnenland/defoort-neemt-ontslag-als-voorzitter-vvb~a68dedd5/ met titel en citaat: “Defoort neemt ontslag als voorzitter VVB – Redactie 27-08-09, 09:24 Laatste update: 26-09-15, 07:59 [X]

“Eric Defoort heeft woensdagavond ontslag genomen als voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). De “linkse en veranderingsgezinde” voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging vond niet genoeg medestanders voor de verandering die hij beoogde, schrijven de kranten van Corelio. (belga/mvdb)”

Dit bracht de VVB dan ook op de rand van de afgrond. En kon zich nadien ook niet meer van het débâcle herstellen. Wie trok hierbij aan de touwtjes?

Deze verruiming heeft dan alle kenmerken van een operatie “beschadiging” via infiltratie van mollen onder de dekmantel van de “vernieuwing en modernisering”. Een dergelijke beschadigingsoperatie heeft zich de laatste tientallen jaren ook voorgedaan bij andere Vlaamse en rechtsgezinde organisaties. Het voorbeeld bij uitstek is het IJzerbedevaartcomité, nu een “Agitprop” in dienst van de Belgische bezetter.

Blijkbaar zijn er toch nog enkele mensen met gezond verstand bij het Pallieterke en werd er ingegrepen. Hebben deze uiteindelijk Golfbrekers gelezen? Toch wel eigenaardig vermits er in ‘t Pallieterke van verleden week nog extra bladzijden aangekondigd werden (… meer advertenties), waardoor het meer en meer op het ter ziele gegane zondagse bakkerskrantje zal lijken.

Wat het uiteindelijke resultaat zal zijn blijft af te wachten.  Ondertussen is er wel een haast onherstelbare schade aangericht.   Het vertrouwen is zoals de maagdelijkheid: die kan men  immers maar één maal verliezen… En dat zal ook de bedoeling geweest zijn. Het feit dat De Morgen en Apache er mee uitpakken, wijst op een de(r)gelijke “operatie beschadiging” door het regime: https://www.apache.be/paywall/10084?destination=/2021/09/29/t-pallieterke-ligt-op-apegapen. Slechts dit kon men lezen, de rest zit achter een betaalmuur:

“t Pallieterke ligt op apegapen “ 29 september 2021 Tom Cochez  –

Een jaar na de vernieuwings- en verruimingsoperatie rond ’t Pallieterke en de digitale variant PAL NWS blijft van de redactie van het extreemrechtse weekblad ‘voor mensen met een goed hart en een slecht karakter’ nauwelijks nog iets over.”

Beiden bronnen kunnen én willen hun leedvermaak dan ook moeilijk verbergen…

Zoals ik reeds vroeger al meermaals heb geschreven,  velen onderschatten nog altijd het gevaar van dit rot corrupte Belgische regime, dat nu met Vivaldi een tandje heeft bijgestoken. En als het met infiltranten niet lukt, dan zijn er nog de DDOS aanvallen om een “gevaar uit te schakelen”. Golfbrekers kan daar van meespreken.   Of een regelrechte vendetta, zoals momenteel tegen ‘tScheldt :https://www.tscheldt.be/nooit-geziene-totale-aanval-van-regimepers-op-tscheldt/?mc_cid=14e109a1ac&mc_eid=ace5ab94e5

Vrij en vrank, goed hart, naar eigen aanvoelen: geen slecht karakter,

uw trouwe H.P. “

Nvdr: Wie nog een authentiek Pallieterke wil (her)lezen, kan deze opvragen bij ADVN: hierbij twee voorbeelden uit 1947 en 1981:

https://pallieterke.advn.be/pdf/1981/19810528_037_022.pdf

3 gedachten over “In een hogere versnelling? R.I.P. “Vrij & vrank”

 1. Medewerker H.P. ziet terecht de kuiperijen achter de schermen.

  Reeds vele jaren (het Nationalistisch Verbond bestond 25 jaren) waarschuw ik de Vlaamse Beweging voor hetgeen nu de laatste tijden doorgaat : de Vrijmetselarij, die in talloze maffioze affaires verwikkeld is, plant al decennia de volledige collapse van de Vlaamse Beweging én de weerstands-kracht in het Vlaamse volk.

  I.p.v. nog maar notitie te nemen van de waarschuwing van een volledig onbaatzuchtige militant (meer dan vijftig jaren) houdt men niet op te drammen over een aantal hopeloze punten. Het probleem van de massale immigratie bvb. kan men maar oplossen in een ‘bevrijd’ Vlaanderen. Over de stappen tot het onafhankelijk maken van Vlaanderen worden helemaal geen voorbereidingen gedaan.

  Inzake de Covid-misdadige volksmanipulatie hoort men niets. Karl van Camp ging volledig mee in het regeringsnarratief, o.a. in zijn column : “Wees voorzichtig”. Van het Vlaams Belang hoort men ook niets ernstigs i.v.m. de dreigende dictatuur inzake vaccinaties. Waar is hun verstand gebleven? Wil men de afgang van het RN van Le Pen achterna?

  De aanval van de gluiperige belgische krachten hebben nu het ANZ, delen van de VVB (door o.a. Vlinks) en ‘t Pallieterke in het vizier. Dit hebben we bij IJzerwake (wij voeren het testament van de Frontjongens uit) goed in de gaten, met hun hypocriet inslaan van nieuwe wegen.

  Gaat men bij dit deel van de Vlaamse Beweging in de leer bij de verraders-clan Anciaux, die erin geslaagd zijn de VU en daarna de IJzerbedevaart te vernietigen?

 2. Vrij en vrank is verdwenen. Vele Vlamingen voelen zich alleen gelaten door de Vlaamse elite (?). We laten ons slachten gelijk de konijnen en bieden geen weerstand omdat we ons niet gesteund voelen. Er wachten ons droevige tijden en alleen een eendrachtige Vlaamse flank kan ons redden. De geschiedenis van Vlaanderen ligt in de handen van twee partijen en de goed wil van enkele anderen. Laten ze deze kans aangrijpen zodat we niet verdwijnen in de nevelen van de geschiedenis. PS een paar weken geen toegang gekregen tot Golfbrekers. De reden ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.