In de brievenbus: feest bij DS

MM900285281[1]FEEST BIJ “DE STANDAARD” : DE VLAMING HOUDT WEER VAN BELGIE.

Op dinsdag 28 april ll. bracht “De Standaard”, vroeger met het AVV-VVK, als hoofdtitel dat de Vlaming weer van België houdt.  Dit leidde zij af uit het dixit dit blad gerespecteerde ISPO onderzoek van de KU Leuven.  Daaruit zou blijken dat de interesse voor Vlaanderen, voor een staatshervorming en het Vlaams natie-gevoel spectaculair geslonken is.

De enige reactie die we hierop genoteerd hebben is deze van de VVB, die er nogal lacherig over deed, en de waarde van de bevraging in twijfel stelde.  Nochtans kan iedere kritische waarnemer vaststellen dat de opgave van de doorsnee-burger voor “burgerlijke gemeenschapsplicht” ontstellend laag is.  Grote groepen van de bevolking hebben geen enkele Vlaamse reflex meer en ik citeer dit in verhouding tot hun plicht de uitdagingen voor onze samenleving niet te ontzien.
Een aantal anderen hult zich dan weer in volstrekte lethargie, aldus reeds vooruitlopend op de dreiging van een overheersing door machten van buiten ons volk.

In 't verzet 3 luie stoel STOP3AMet een kleine kern in de spits die “verzet” pleegt, kunnen we deze boodschap van “de Standaard” niet lijdzaam aanzien.  Want het is echt niet de bedoeling telkens een artikel als gegrepen door het “fatale noodlot” te schrijven.  In die zin brengen wij een opdracht van hoop!  Met een uitgesproken nadruk vraag ik alle Vlamingen, die Maddens, Sanctorum, wijlen Van Hauthem lezen, om respons te geven.  Laat aub weten dat u niet akkoord gaat met de implosie van de Vlaamse strijd door de N-VA en het stilzwijgen van vele talrijke anderen.

Verkeerdelijk redeneren velen dat we slechts averechtsen zijn, die van nature het spel van de hoge heren altijd willen verbrodden.  We willen nu al voorlopend waarschuwen voor de zware teneergang van de destijds toch zo Vlaamsgezinde fracties; al lijken ze nu  gelijk te krijgen door de passiviteit van de Vlamingen.  Maar echte staatsmannen lopen het volk niet achterna als schoothondjes, maar wijzen hen de weg.  Kijk maar naar Vaclav Havel, de leiders in Hongarije, Lech Walesa en niet vergeten  Alexander Solzjenitsyn.

Dat de Vlaamse samenleving zo “verbelgist” is, kan men zeker toeschrijven aan enkele decennia van het meest virulente mollenwerk, in de meest uiteenlopende kringen.  Ik noem er maar enkele : de Vlaamse “kwaliteitskranten”, de belgische Voetbalbond, de beweging B-Plus.  Maar niet minder in het oog springend is die Vlaamse (ex-nationalistische) partij, waar men de eigen Vlaamse vlag niet meer toelaat op haar bijeenkomsten.  De kernvraag is: wie gelooft er dat na vijf regeringsjaren er terug met heel het vroegere programma zal worden aangeknoopt?

Tot verbijstering van onze strijd-generatie, die door natuurlijk verloop uitgedund wordt, is er bij de jongere generaties niets meer merkbaar van een realistische aanpak van de uitdagingen, die ik ook noem.  Een grondige afbraak van vaste arbeidsstatuten, lange-baan perspektief bij de mobiliteitsproblemen (Vlaanderen staat steeds stiller), massale import van andere culturen die geen beroepsgeschiktheid hebben, dreigend demografisch deficit (benadeling van het gezin en daardoor steeds minder geboortes), het afschaffen van rust- en bezinningspauzes in het leven (geen zondag of “sabbat” meer), de gedachtenpolitie die er (weldra met hulp van de nieuwe media) ons steeds verder in slavernij brengt; het verdwijnen van een intellectuele elite die toonbeeld en toongevend durft zijn voor de massa.

Albrecht Rodenbach zegt over Vlaanderen in zijn gebed : “toen was het machtig, schoon en fier” en ook “kluisters en juk, het sloeg ze ruw neer”.  Hiermede doe ik een appel aan u allen om niet te zwijgen, niet toe te behoren tot dat nieuwe Belgisch gevoel, niets te accepteren van de praatjes van machtigen die om de macht alle principes verloochenen.

Zoals onze “kinderen” het heiligste zijn wat we bezitten, zo hebben we de heilige plicht om de meer dan honderdjarige Vlaamse strijd niet in het moeras te laten eindigen.   Juist voor hen die na ons komen en waar we rekenschap aan moeten geven!

Ontbind de “wrede tirannie die ons het hart doorwondt”!

Jos Wouters – Boom

Nvdr: We doen ons best, Jos.  https://www.golfbrekers.be/dode-mus-doctrine-leidt-tot-tricolore-kaartspel/

8 gedachten over “In de brievenbus: feest bij DS

 1. De verkiezingen tussen Labour en de Conservatieven werd een nek aan nek race? De Vlaming houdt terug meer van België? Zo zijn er nog een hoop verzinsels die links leuk vinden en die hun oorsprong vinden in een soort propaganda à la Joseph Geubbels.
  Het groot probleem is dat de Vlaming laks is, buikje vol, achter de TV en een ander zal het wel oplossen. Misschien als men algemeen het verraad van N-BA begint te begrijpen – want dat lijkt nog altijd niet helemaal te zijn doorgedrongen – er wat meer reactie zal komen.

  • NB-A is toch al op de goede weg, de grote voorvechter voor verandering heeft zich bij de joodse verenigingen verontschuldigd omdat zijn grootvader bij het VNV was.

    • Pieter Huybrechts reageerde in de lezersbrieven van GvA over de vergetelheid van BDW en zijn Mea culpa :’ mijnheer De Wever is blijkbaar vergeten dat hij enkele jaren geleden de excuses van toenmalig burgemeester Patrick Janssens aan de joodse gemeenschap ‘gratuit’ vond.’
     Pieter, gratuit hangt ervan af uit wiens mond gelijkaardige excuses komen, dat maakt het verschil.

 2. @ redactie
  Maddens deed dit reeds in Knack, de moeite om hier te publiceren. Je hoeft het alleen maar even op te snorren.

Reacties zijn gesloten.