Jongeren of ‘jongeren’?

De media berichtten verschillende keren over jeugdige brokkenpiloten met zware Duitse huurauto’s.  Steevast worden ze jongeren genoemd.  Zonder verdere identificatie.  Wat ons nieuwsgierig maakt naar wie deze onervaren chauffeurs dan wel zijn.              Jongeren of jongeren‘?

Volg bruggetjes naar: VTM (filmbeelden) en HLN

In 2013 kwamen jongeren ook in het nieuws met dure auto’s  – de berichtgeving was toen iets minder subtiel – waaruit zelfs een onuitgeslapen burger snel kon besluiten dat het om ‘jongeren‘ ging, want hun eigen Antwerpse oase, Borgerhout, werd genoemd.

“De politie van Antwerpen maakt jacht op jongeren die rondrijden in hele dure auto’s, terwijl ze geen vaste bron van inkomsten hebben. Mogelijk hebben ze zo’n auto dan gekocht met geld van criminele activiteiten. Als de jongere niet kan bewijzen dat hij zijn auto gekocht heeft met geld dat hij eerlijk verdiende, wordt de wagen in beslag genomen.”

Volg bruggetje naar VTM.

Het parket staakte snel deze actie om de woede van de Borgoroccanen niet aan te wakkeren.  Volg bruggetje naar HLN: met de laatste paragraaf is de cirkel rond en zijn we terug bij het begin van dit artikel. Jongeren of ‘jongeren’?

FVE

3 gedachten over “Jongeren of ‘jongeren’?

  1. Jongeren heeft niet meer dezelfde betekenis , het is bijna een scheldwoord geworden dat rechtstreeks verwijst naar zonnebankgetinte , zogezegde medeburgers , pensioenredders , verrijkers die denken dat de wereld aan hun kl… hangt . Ik kan ze niet meer r…… of z……

  2. als er “jongeren”staat,weet elkeen toch dat”HET”blonde zweden zijn!Vlamingen worden steeds met naam,fam.adres en ouders,grootouders en soms betovergrootvader als oorzaak van alle kwaad .

Reacties zijn gesloten.