Gaza: meer vriendjes in het westen dan in de buurlanden

Egypte vernietigt nog maar eens 13 smokkeltunnels bovenop de 1600 die al door hen onbruikbaar gemaakt werden sinds Morsi afgezet werd.

egypt-israel-blockade-gaza_small

Grenspolitie van de het derde Egyptische veldleger nam drie vrachtwagens in beslag met 187 kg   bangoplant drugs en 60 kg onbewerkte opium.  De handelswaarde van de smokkelwaar door de tunnels loopt op tot 10 miljard dollar per jaar, dixit Hossam Sweilem, voormalig directeur van het militair centrum van onderzoek en strategische studies.

rafah_tunnel

Al-Sisi heeft een decreet afgekondigd waarbij iedereen die bij de bouw van tunnels, resp. wegen, die de veiligheid van het Egypte in gevaar brengen, betrokken is, zich strafbaar maakt, met gevangenisstraf als gevolg.  Egypte ziet Hamas als handlanger van de Moslim Broederschap in Egypte, die de laatste jaren terreur aanvallen uitvoert.  Elke ‘activiteit’ van Hamas werd op Egyptisch grondgebied verboden.  “Hamas heeft geen bestaansrecht in Egypte”, zo luidt de boodschap.

En, volgens Hamas, zijn er duizenden tunnels:

In de westerse wereld blijven ze maar betogen om uiting te geven aan hun verontwaardiging voor het lot van de Palestijnen.  Maar de Arabische wereld kijkt ernaar en blijft stoïcijns kalm. Hierbij enkele spottekeningen voor hun non-reactie:

The Arab silence (left) and the Israeli knife (right) together slit Gaza's throat

Arabische stilte (links) en Israël(rechts) snijden Gaza’s keel over

Israel uses the knife of "Arab silence" and the American fork to consume Gaza children.

Arabische stilte (mes) en Amerikaanse steun (vork)

The "Arab silence" fuels the Israeli tanks that shell Gaza.

Arabische stilte voorziet de Israëlische tanks van brandstof

The Arab League snoozes as Israeli missiles land on Gaza

 

 

13 gedachten over “Gaza: meer vriendjes in het westen dan in de buurlanden

 1. Dat komt omdat ze ervaring hebben met het krapuul die de Islaaaam misbruiken
  om te veroveren , te moorden en te onderwerpen . In het westen moeten ze dat nog aan den lijve ondervinden !

  • Misbruiken van de islam door krapuul? de islam is krapuul

 2. Maar als er niks gedaan wordt aan de bevolkingstoename in Gaza gaan ze straks mekaar de zee induwen, en aan de andere kant de omheining slopen door hun gewicht. Van een paar honderdduizenden naar 1.8 miljoen onderussen. Het moet daar goed, en vooral gratis toeven zijn. Mss worden ook veel Egyptenaren door de tunnels gesmokkeld, ‘op zoek naar een beter leven’?

 3. De westerse wereld blijft maar betogen om uiting te geven aan die arme Palestijnen. Inderdaad vele onschuldigen worden gedood bij al dat militair geweld. Maar ! hoeveel kinderen en “normale” Duitsers zijn er niet omgekomen bij de geallieerde bombardementen tijdens WOII . Bij mijn weten waren er in de landen die meevochten tegen de Nazi’s geen protestacties noch was er enige financiele steun voor die arme gewone Duitsers . Ik zie niet direct een verschil tussen die Nazi’s en dat Hamas krapuul . Alle ingredienten zijn er , hun Jodenhaat , hun wreedheid en hun natte droom , Israel van de kaart vegen . Ik denk dat de buurlanden zoals Egypte het begrepen hebben . De hersenen van Europa zijn aangetast door te veel beschaving , medelijden , begrip , verdraagzaamheid enz enz .

 4. Vandaag eindelijk een kritische opinie gelezen van Mark Grammens in ‘t Pallieterke over Gaza. Hij breit voort op een opiniestuk van Max van Weezel d.d. 2.08.14 in Vrij Nederland, onder te titel ‘De wereld van de Gaza-generatie’. Betogingen in A’dam of A’pen met de roep ‘dood aan de joden’ werden wel voorafgegaan door jeugdgroepen in Jeruzalem die ‘dood aan de Arabieren’ riepen. Een heuvel waarop men kan zien hoe Gaza lijdt onder de Israëlische aanvallen, is een toeristische attractie geworden.
  Mark Grammens schrijft ‘ op het moment dat we dit schrijven, zijn in het land van Gaza, waar 1,8 miljoen Palestijnen wonen op een gebied veel kleiner dan de provincie Antwerpen, reeds 1300 mensen gedood door Israëlische aanvallen, tegenover 50 Israëli’s, bijna uitsluitend soldaten die over mijnen struikelden of gevallen zijn onder kogels van scherpschutters. Een dergelijke verhouding (50 tegen 1300) noemt men geen oorlog meer, laat staan een conflict, maar een begin tot poging van volkenmoord.’
  Mocht iemand komen aanzetten met het dictaat dat Grammens een joden hater is, kan ik daar alleen maar eens hartelijk om lachen.

  • Daarvan verdenken we hem niet. Maar de redenering is eerder simplistisch.

  • De Palestijnen doen er ook alles aan om het onmogelijk te maken om niemand te raken bij het minste schot. Ze hebben allemaal 8 kinderen, en gebruiken zelfs kunstmatige bevruchting om de kans op meerlingen groter te maken. De tunnels worden niet gebruikt om goederen te importeren, want dan zou je wel een kar zien of zelfs rails, maar om nog meer arabieren het land van gratis melk en honig binnen te loodsen. Bekijk de overvolle markten van zodra de beschietingen gedaan waren, en de weldoorvoede lijven. Van een paar honderdduizenden vluchtelingen in ’46 naar 1.8 miljoen nu, proficiat VN en EU!

   • ‘en gebruiken kunstmatige bevruchting’

    en
    de vrouwen van de Falasja’s (joden uit Ethiopië) kregen van Israël de prikpil.

    • Vergat je dit nog te vragen : alle joods-orthodoxe gezinnen hebben, of ze nu in NY, Manchester, Parijs of Antwerpen wonen, grote gezinnen waar je een kindertal van 8 of 9 kunt opplakken. Kan je dan gaan zeggen dat ze die hebben om Israël te versterken?
     En waar halen die, in doorsnee niet begoede, Palestijnen het geld om een dergelijke dure ingreep te ondergaan?

     • Ik vermoed dat dat uitzonderingen zijn, zoniet zouden ze al grote stadsdelen hebben ingepalmd. Bij Palestijnen is het de regel.
      Zoals alles voor de Palestijnen, zal die dure ingreep wel gratis zijn. (VN, EU, Qatar, SA, Israel hebben geld teveel)

  • Overigens, als de Palestijnen de wapens hadden gehad om niet 50, maar 50.000 Israelis te doden, zouden ze hebben getwijfeld? Zouden ze lang wachten om een atoombom op Jeruzalem te gooien als ze er één hadden?

 5. Als we, in verband met de Islam, ons toestaan om hun Koran en geboden erbij te betrekken, die hun handelen bepalen, zie ik niet in waarom we dat bij andere religies, die zich door de eeuwen heen aan hun wetten hebben gehouden, niet zouden mogen.
  In de bijbel heeft God de Israëlieten het beloofde land, Israël, beloofd. Met de opdracht alle heidenen die daar woonden uit te roeien. Hij heeft dit gebod niet één maal, maar verschillende malen gegeven.
  Ik zeg niet dat het de zienswijze van seculiere joden is, maar de orthodoxen houden zich aan hun geboden.

  Ik kan je een feit vertellen uit mijn kindertijd. Mijn grootouders woonden op de Charlottalei in Antwerpen, de joden buurt. Als kind ging ik daar dikwijls tijdens de vakanties logeren. Wel, als daar een begrafenis stoet, met op de lijkwagen een kruis, voorbij kwam die stapsgewijs voor de eredienst naar de St Josefkerk trok, spuwden orthodoxe joden op de grond en zegden ‘rakaa’ om hun afkeer te tonen. Hetzelfde gebeurde iedere keer als ze die St Jozefkerk voorbij gingen.
  Daardoor komt het dat veel Antwerpenaars tegen hun kinderen zegden, als die spuwden, hé, je bent toch geen jood.

 6. ‘Ik vermoed dat, dat uitzonderingen zijn, zo niet zouden ze alle grote stadsdelen hebben ingepalmd’

  Raymond,

  ik woon in de enige joodse Shtetl (jiidish voor stadje) in Europa, Antwerpen.
  Daar wonen ong. 30.000 joden, waarvan ong. de helft orthodoxe. In een reportage van Trouw nl. Hoe intolerant is de orthodox? dat een getrouw beeld over die gesloten samenleving geeft, zegt een orthodoxe jood ‘2 kinderen is het absolute minimum, maar pas bij 7 of 8 begint het er een beetje op te lijken’ In diezelfde reportage zegt de 75 jarige Micheline Simon ‘ik ben toch geen seksbom en toch gaan ze met hun gezicht naar de muur staan als ik langskom’ het ligt in het verlengde van wat ik schreef over dat op de grond spuwen en rakaa zeggen als er een lijkwagen met een kruis voorbij rijdt.
  Je merkt aan alles dat ze in armoede leven. Ludo Abicht, die verschillende boeken over de joden in Antwerpen schreef en hen een warm hart toedraagt
  zegt in diezelfde reportage :’ men kiest voor vroomheid, de armoede neemt men op de koop. Ik schat dat een kwart tot de helft van de chassidische joden een uitkering krijgt van de Staat’ De repliek van Henri Rosenberg hierop : die kinderen kiezen niet voor die armoede.
  Ik licht hier maar een tipje van de sluier van wat de Wet, hun Wet, hen zoal oplegt.

Reacties zijn gesloten.