Exotische vergadering

In Bagdad vergaderden enkele dagen geleden meerdere soennitische stammenleiders om zich te beraden over de doeltreffendste manier om I.S. te bestrijden en te verslaan.

Blijkbaar zonder succes want de zgn. Anbar Liberation Conference eindigde op woensdag met vechtende sjeiks nadat beschuldigingen over het heimelijk ondersteunen van I.S.  geuit werden.
Later probeerde men het kind uit het badwater te halen door te verklaren dat “provocateurs” de vergadering bewust gestoord hadden.

De beschuldiging is niet nieuw.  Iraakse soldaten staan niet bekend voor hun leeuwenmoed.  De Iraakse president Al-Abadi kondigde een onderzoek aan naar de officieren, die tegen het bevel van hun oversten in, hun stellingen verlaten hadden.

Washington Post

FT

3 gedachten over “Exotische vergadering

  1. Och ik heb nog begrip voor iemand die met doorslaande argumenten zijn gelijk wil aantonen . Bij ons doen ze dat ook maar op een laffe achterbakse maar zogezegd democratische beschaafde manier met een cordonneke sanitairreke , niet waar mijnheer Jos Geysels

  2. Het zijn wel degelijk 80% van de soennitische veldheren (sic) die de val van Ramadi,Fallujah, Tikrit en Mosul (samen met Barzani-peshmerga-) mogelijk hebben gemaakt. Nog steeds spreken zij recht en maken nog steeds verbonden met de salafistische wahabisten van IS. De weerstand in Fallujah en de bomaanslagen met sjiitische doelen in Bagdad zijn hiervan bewijzen.

Reacties zijn gesloten.