Er worden meer boeren verdreven dan illegale tafelschuimers

PROTESTACTIE AAN DE AMBTSWONING VAN JAN JAMBON

Landbouwers uit heel Vlaanderen dienden meer dan 20.000 bezwaarschriften in tegen de stikstofregeling die wordt voorgesteld door het kabinet van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Die mogen niet worden ingekeken door Vlaamse parlementsleden, en zelfs kabinetsmedewerkers van andere ministers dan Demir mogen enkel onder zeer strikte voorwaarden de bezwaarschriften inkijken.

Drie landbouworganisaties hebben daarom deze morgen geprotesteerd aan de ambtswoning van Jan Jambon om hun ongenoegen te uiten over dit gebrek aan transparantie. De organisaties verwijten de Vlaamse regering ondermeer dat er niet naar de boeren geluisterd wordt. Zij verklaren dat de agrarische sector bereid is om mee naar oplossingen te zoeken in het stikstofdossier. Intussen leven de boeren in een moordende onzekerheid over hun toekomst en die van hun kinderen.

Lees alles over de protestactie van vandaag in het onderstaande artikel.

Protestactie boeren: “Vlaamse regering gijzelt tienduizenden landbouwgezinnen”

Een 30 vierkante meter grote mat met daarop het opschrift “20.0000 bezwaarschriften kan je niet zomaar onder de mat vegen” werd woensdagochtend neergelegd voor de deur van de ambtswoning van Jan Jambon (N-VA). Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor agravrouwen hekelen hiermee het gebrek aan transparantie over de analyse van de bezwaarschriften in het stikstofdossier. Ook het politieke spel op kap van de boer valt hen zwaar. Lees verder…