Een verslag uit Syrië, zonder poco bril

Goede Vrienden,

Een tweekoppige draak overheerst steeds driester onze wereld: de leugens zonder grenzen van de mainstream pers en de oorlogsmisdaden zonder schaamte van de westerse grootmachten. De enen worden gebruikt om de anderen te rechtvaardigen. De westerse “beschaving” is gebouwd op oorlogsmisdaden. De zes jaar durende oorlog tegen Syrië is een misdaad met onnoembaar lijden voor het volk. Toch komen hieruit ook wonderen van goedheid, wederzijdse opoffering en heldenmoed voort.

Deze oorlog is tegelijk een uitnodiging om nog meer in harmonie met en voor elkaar te leven. En uiteindelijk zal Jezus Christus de overwinnaar zijn. Dat is ons geloof, onze hoop en onze kracht om het religieuze gemeenschapsleven en de inzet van iedere dag verder te zetten. In het jaar 150 was Qâra al een bisschopsstad en gedurende eeuwen waren hier 13 kerken totdat sultan Baibers in 1266 de religieuzen van het klooster en de christenen van het dorp uitmoordde.

Vele moslims weten goed dat hun voorouders christenen waren en hebben ook een oprecht verlangen naar het geloof in Jezus Christus. Het bloed van de martelaren zal vruchten voortbrengen.

P. Daniel

Vrijdag 28 april 2017

Pasen voor iedereen

Heel het terrein kleurt licht groen, zoals nooit voorheen. Tijdens de paasdagen is er enkele keren abnormaal veel water gevallen, tot vreugde van iedereen. En nu zie je onder een stralende zon tussen de vruchtbomen overal gras opschieten. Dieren en planten die ook hun deel kregen van het lijden van deze oorlog, beginnen te herleven. Voor de schapen is het dagelijks feest. De natuur roept ons toe: Pasen voor iedereen!

Een reeks containers heeft wat vertraging opgelopen maar is uiteindelijk toch toegekomen in Tartoes. Zaterdagmorgen vertrokken een zuster en twee fraters voor dringend werk in de opslagplaats van de hulpgoederen aldaar. Er moet een lijst gemaakt worden van wat beschikbaar is en enkele vrachtwagens moeten meteen gevuld worden. Donderdagavond arriveerden hier dan vier containers, juist op het ogenblik dat we klaar stonden om aan ons wekelijks uur van aanbidding te beginnen. Iedereen was present om te helpen, ook vele vrijwilligers uit het dorp. We genoten van de manier waarop die chauffeurs konden manoeuvreren om hun grote gevaartes op de juiste plaats te krijgen en van de kraanman die twee van die grote gevaartes van de truck moest plukken en heel zachtjes op de autobanden op de grond plaatsen, recht onder ons terras aan de achterkant van de nieuwbouw. En dan de man boven op de containers die de kabels aan de vier hoeken bevestigt! We konden ghet allemaal volgen. Zwaar en deskundig werk. De containers bevatten vooral medisch materiaal alsook banken en stoelen, die nu dringend nodig zijn voor de lessen hier en in het dorp. De stoelen en banken zijn gebruikt of misschien wel afgeschreven maar in zeer goede staat. En het medisch materiaal uit Zweden is nieuw en voldoende voor een volledig modern ziekenhuis. Drie containers werden leeg gemaakt… tot drie uur ’s morgens. Eén lege container vertrok weer, twee lege en een volle staan hier.

Zaterdagnamiddag stond plots de patriarch voor de deur: Gregorius III Laham om ons een zalige Pasen te wensen en enkele exemplaren te overhandigen van zijn paasboodschap. En donderdagmiddag kwam een sympathieke orthodoxe priester uit Damascus ons bezoeken en bleef twee dagen bij ons. Het werd een hartelijke wederzijdse en geestelijke uitwisseling. Hij is gehuwd en heeft drie kinderen.

“Kastelen van de lafaards”

Eens werd de preekstoel “het kasteel van de lafaard” genoemd omdat er geen debat mogelijk is. G.K Chesterton (+ 1936) antwoordt hierop met scherpzinnige humor. Een pastoor – zo zegt hij – kun je na zijn  preek op straat gemakkelijk een pak slaag geven, maar de persbureaus verbergen zelfs de mensen en instanties die de berichten feitelijk hebben gefabriceerd. Dat zijn de echte “kastelen van de lafaards” (in The Everlasting Man, briljante verdediging van de unieke God-Mens Jezus Christus, het christelijk geloof en de katholieke Kerk).

Ondertussen is de toestand nog veel erger geworden dan Chesterton wilde aanklagen. Het maakt geen enkel verschil meer uit of je nu Engelse, Franse, Duitse of Nederlandse berichten leest. Ze zijn over de geopolitiek allemaal even leugenachtig. Al het nieuws komt van 3 persbureau’ s: Associated Press (AP), Reuters, Agence France Press (AFP). En deze drie staan onder de controle van de CIA et het Pentagon. Zij bepalen wat er mag verschijnen, hoe en met welke foto’s. Plaatselijke redacteurs mogen hun verhaal op eigen wijze bevestigen om de indruk te geven dat het van hen komt.

De inmiddels overleden Udo Ulfkötte van de Frankfurter Algemeine heeft aangetoond hoe dit in zijn werk gaat. Als je het voorgeschreven artikel niet wil tekenen, verlies je je baan. De algemene trend van deze berichten in heel de Atlantische pers is duidelijk: pro-Amerikaans, anti-Russisch, voor een oeverloze globalisatie en de nieuwe wereldorde, tegen de soevereiniteit van de volken, voor massale immigratie, pro-islam en anti-christelijk, links-progressistisch voor de afbraak van de christelijke waarden.

In het begin van de oorlog tegen Syrië moesten alle berichten komen van de Amerikaans-Israëlische terroristenzender Al Jazeera uit Qatar. Ik heb ooit een voordracht gevolgd van een mevrouw in Belgisch Limburg die sprak in naam van Pax Christi en Broederlijk Delen. Ze voerde propaganda voor het steunen van de ”gematigde opposanten” in Syrië, had geen enkele kennis van het standpunt van de Syrische christenen noch van de gewone Syriërs. Ze projecteerde beelden en teksten op de muur en besloot met een dia “Bronnen”, waarop niets anders dan “Al Jazeera” vermeld stond!

Ondertussen moet alles komen van het Syrisch observatorium voor de mensenrechten in Londen, een bedrijf van één man die al 15 jaar niet meer in Syrië is geweest en als doel heeft de “opposanten” te helpen de Syrische regering omver te werpen en zijn eigen volk in de ellende te storten om de speelbal te worden van de westerse wereldheersers. Er is dus geen vrije pers meer als vierde pijler van een democratische rechtsstaat. We leven in een mentale dictatuur, een totalitair bestuurde maatschappij. Dit was al vanaf het begin van de oorlog tegen Syrië ons sterk  vermoeden en onze dagelijkse  ervaring.  (http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/04/Media-als-propaganda-vermenigvuldigers-Drie-door-CIA-aangestuurde-persbureaus-bepalen-het-nieuws).

Robert David Steele, een voormalige CIA officier verklaart dat de chemische aanval in Kahn Shaykhun een valse vlag operatie is, opgezet door senator John McCain, John Brennan (CIA) en Herbert McMaster (National Security) samen met Israël en Saoedi-Arabië (https://sputniknews.com/politics/201704211052868763-cia-idlib-false-flag/).

De Witte Helmen kregen voor hun medewerking 300.000 dollar.* Saoedi-Arabië wil zijn pijplijn in Syrië naar de Middellandse Zee.** Goldman Sachs wil oorlog om de olieprijzen te doen stijgen, de Amerikaanse neoconservatieven willen oorlog om Israël te dienen. Uiteraard wil het Amerikaans militair industrieel complex steeds meer oorlog om de wapenindustrie nog meer te doen floreren. Het is ook mogelijk, zegt hij, dat de “deep state” D. Trump wil controleren of zelfs van de macht verdrijven. In elk geval, zo beweert Robert David Steele, had president Bachar al Assad volkomen gelijk toen hij op 18 april zei dat deze chemische aanval een georkestreerd voorwendsel was om een militaire aanval van de VS te rechtvaardigen. Het Syrische leger heeft geen chemische wapens meer, heeft ze niet gebruikt en zou ze zeker nu niet gebruiken. De rebellen zijn veel terrein aan het verliezen en roepen om steun van buiten af. Met deze chemische aanval hebben de rebellen tevens de gesprekken in Astana en Genève weer kunnen bemoeilijken.

De VS, Engeland en Frankrijk hebben het voorstel gekelderd van Rusland, Iran en Syrië om een onafhankelijk onderzoek in te stellen. Zij willen niet dat de waarheid openbaar wordt. En zo kunnen de VS weer nieuwe sancties opleggen aan Syrië om de indruk te versterken dat Syrië inderdaad schuldig is en tegelijk kunnen ze het land steeds verder ontwrichten. Het effect zie je bij de Nederlandse minister (in onderstaande link van Golfbrekers). Als een papegaai praat hij de VS na en fantaseert er zelfs bij dat hij zelf een eigen onderzoek heeft ingesteld waaruit blijkt dat Syrië schuldig is. Natuurlijk kan hij over dit onderzoek geen details geven!? Hij stelt zich aan als de “naakte keizer” die zelf niet eens door heeft dat hij voor de mensen verschijnt als een keizer zonder kleren! Die man is het perfecte bewijs van wat we hoger schreven over de wijze waarop de door de CIA voorgeschreven leugens worden doorverteld en met eigen fantasie worden verrijkt.

Deze avond maak ik het vuur in het houtkacheltje aan met enkele oude knipsels van onze Vlaamse kranten van eind augustus 2013. Ze brengen uitvoerig het verhaal van een aangeslagen Amerikaanse staatssecretaris John Kerry die “als vader” de beelden van stervende kinderen niet uit zijn hoofd krijgt. De man kon van de toenmalige gifgasaanval in Ghouta zogenaamd niet slapen. Nergens wordt vermeld hoe goed hij geslapen heeft “als vader” toen hij met de NAVO, Turkije en de golfstaten deze gruwelijke aanslag op een massa onschuldige kinderen bekokstoofde.

Nvdr: John Kerry gaf zelfs toe dat de Arabische staten bereid waren te betalen voor de Amerikaanse invasie van Syrië en Assad af te zetten ‘that offer is on the table’:

En geen enkele van de journalisten van onze Vlaamse kwaliteitskranten stelt ook maar één van de vele kritische vragen die zich meteen al opdrongen:

 • Hoe is het mogelijk dat een tweetal uren na die massale gifgasaanval er al 35 video’s de hele wereld worden ingestuurd met de kwaliteit van Hollywood? (Dat er foto’s van Egypte bij zijn kan men inderdaad niet meteen weten).
 • Hoe kan men op die korte tijd zovele kinderen in zovele zalen netjes naast elkaar leggen en waarom zijn verschillende kinderen in meerdere kamers te zien?
 • Hoe is het mogelijk zovele kinderen na zulk een gruwelijke aanval zo te fotograferen zonder dat er ergens een moeder of ouder bij te zien is? (Zoals bij de recente gifgasaanval van 4 april 2017 in de provincie Idlib een van de “Witte Helmen” rustig met zijn gsm video’s aan het doorsturen is, terwijl hij zogezegd de dringende hulp verleent, zonder enige bescherming!)
 • Vanwaar komen zovele kinderen in een streek waar de bevolking al lang gevlucht was voor de gevechten?
 • Hoe kunnen de westerse staatshoofden meteen eensgezind de Syrische president met grote zekerheid openlijk beschuldigen voordat de onderzoekscommissie ook maar één vaststelling heeft kunnen doen?
 • Van waar komt dat groot verschil van aantal slachtoffers? De ene zegt dat Assad meer dan duizend mensen gedood heeft en de andere zegt dat het er tweehonderd zijn. Een verschil van 1/5!
 • Hoe is het mogelijk dat de grootscheepse overval en kidnapping van een massa kinderen twee weken voordien in 11 dorpen van Lattakia door geen enkele journalist ook maar met één woord werd vermeld? Het zijn deze ouders die hun kinderen op die video’s herkennen.

Een staatshoofd dat openlijk iemand van groot kwaad beschuldigt zonder enig bewijs gaat tegen alle rechtsorde in. Wanneer hij daarbij nog een militaire aanval pleegt, begaat hij een oorlogsmisdaad. En wanneer meerdere staatshoofden met elkaar afspreken om dezelfde houding aan te nemen, vormen ze een samenzwering van criminele oorlogsmisdadigers.

Ziedaar de “kastelen” van Chesterton. Hun bewoners zijn lafaards omdat de dood van honderdduizenden, de armoede en ellende van miljoenen en het lijden van een volk hen volkomen koud laat. Zij geven gewoon de leugens door precies zoals het hen voorgeschreven wordt. En westerse politici doen hetzelfde. Voor hen telt alleen de verzekering van de steun van de CIA bij de volgende verkiezingen.

De westerse “beschaving, gebouwd op oorlogsmisdaden?

President Clinton heeft tweemaal een militaire aanval uitgevoerd tegen Servië en tweemaal bevolen Joegoslavië aan te vallen (1995, 1999): 4 oorlogsmisdaden. Georges W. Bush is Afghanistan en Irak binnengevallen en heeft luchtaanvallen uitgevoerd tegen Pakistan en Yemen: 4 oorlogsmisdaden. Obama heeft de NAVO gebruikt om Libië te vernietigen en aan de ontwrichting van Syrië te beginnen: 2 oorlogsmisdaden. Trump heeft bij het begin van zijn ambt al raketaanvallen uitgevoerd tegen Syrië: een oorlogsmisdaad. Daarbij mogen me de verwoesting van een reeks andere landen niet vergeten: Somalië, Honduras, Oekraïne, Venezuela, Ecuador, Bolivia. En alles wordt verantwoord door nauwkeurig gefabriceerde leugens, die in heel de westerse pers tot in den treure worden herhaald. Dr. Paul Craig Roberts besluit dat de Amerikaanse regering bestaat uit onnozelaars en oorlogsmisdadigers. Hij zou liefst de UNO zelf met de EU, de VS, Australië en Canada voor het internationaal strafhof brengen. (http://www.mondialisation.ca/usa-un-gouvernement-dimbeciles-et-de-criminels-de-guerre/5586938).

Dit komt overeen met wat S. Lavrov recent zei: er bestaat geen internationaal recht meer. Als bekende Amerikaanse economist en voormalige “US Assistant Secretary of the Treasure fort he Economic  Policy” is Roberts vooral getroffen door het hoge gehalte van geweld, waaruit de Amerikaanse regering bestaat, alsook hun onnozelheid om andere grootmachten roekeloos te blijven uitdagen: “China en Rusland kunnen elk afzonderlijk de VS vernietigen. Samen kunnen ze Noord-Amerika onbewoonbaar maken tot aan het einde der tijden. Waarom blijven de onnozelaars van Washington deze atoomgrootmachten uitdagen? Denken ze dat Rusland en China voor hun dreiging zullen zwichten?”  Volgens hem is de westerse “beschaving” de grootste aanstoker van oorlogsmisdaden in de menselijke geschiedenis. Daarbij spelen Amerika-Israël de hoofdrol:  “Amerika is geweld en geweld is Amerika”.

Over de pot en de ketel

Het vuile spel van de VS in Syrië

Het gaat bijzonder goed met de wapenindustrie en de vooruitzichten voor de nabije toekomst zijn zonder meer schitterend. Vanuit de VS, Israël, Turkije, de golfstaten en vooral ook de NAVO worden de oorlogsmogelijkheden zodanig groter en vernietigender dat ze elk ogenblik beschikbaar zijn voor onmiddellijk gebruik. Vanuit Italië geeft Manlio Dinucci hiervan een goed overzicht (https://ilmanifesto.it/le-catene-di-ancoraggio-agli-usa/). De militaire bijdrage van Italië bedraagt, zo heeft hij uitgerekend, nu 63 miljoen € per dag en de regering wil naar de 100 miljoen gaan (afgezien van de militaire kosten ‘buiten budget’!) Het is ook Italië dat Trump geholpen heeft om met raketten Syrië te bestoken, maar daarover blijft de regering eerder bescheiden. Prof. Jules Dufour legt uit hoe een wereldoorlog “made USA” steeds meer concreet wordt voorbereid  (http://www.mondialisation.ca/vers-une-guerre-mondiale-made-usa/5586793). Indien de oorlogsmisdaden door regeringen  begaan ongestraft blijven, kleurt de toekomst van het westen roos, voor de rest van de wereld evenwel bloedrood.

Beeldverslag

https://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-25/   (mijn vorig bericht maar dan geïllustreerd en  aangevuld; hierin o.m. video’s over de Turkse volksvertegenwoordiger die de schuld van Turkije bewijst, de inzet van Tulsi Gabbard,  het onderzoek van prof.Theodore Postol (MIT) en het potsierlijk vertoon van de Nederlandse minister, die precies het tegendeel zegt van de  waarheid, een ooggetuige van de aanslagen in Rashidin, waar “de gematigde rebellen” snoepjes aan de kinderen geven om hen daarna op te blazen…).

De Debatclub nodigt  uit voor een debat tussen pater Daniel Maes en prof.  dr. Amin Makar, Chirurg-Oncoloog, Universiteit Antwerpen en Christelijke Egyptenaar. Thema: Assad of IS? Moderator: Frans Crols. Donderdag 8 juni – 20.00 uur – Hotel de Basiliek (Trooststraat 22, Edegem). Inkom: 5 euro (studenten 3 euro). https://www.golfbrekers.be/pater-daniel-maes-in-de-debatclub/

P. Daniel

* http://thewashingtonstandard.com/swedish-doctors-call-white-helmets-syria-end-fake-rescues-killing-civilians/

Geen satire: “de verborgen soldaten van de revolutie”

 

2 gedachten over “Een verslag uit Syrië, zonder poco bril

 1. Na de nacht van 4 op 5 april, volgde de nacht van 26 op 27 april, waarbij Israël precisie raketten afvuurde, vanuit het bezette gedeelte, op respectievelijk een onderzoekcentrum in Damascus en een munitiemagazijn in de nabijheid van de internationale luchthaven van Damascus.

  Officieel wil Israël zich niet uitspreken over die nachtelijke raket aanvallen, want het heeft al herhaaldelijk verklaard dat ze met alle macht wil verhinderen dat gifgas en arsenaal, van het Syrische leger, in handen zouden vallen van islamitische rebellen.

  Netanyahu op zijn beurt heeft al herhaaldelijk verklaard :” de internationale gemeenschap zal bij misdaden tegen de menselijkheid niet wegkijken”. Akkoord, dat doe ik hiermee niet.

 2. Franciscus, die in Rome het ambt van Paus uitoefent, heeft in Egypte de christenen opgeroepen om zich niet over te geven aan religieus fanatisme.Het is ook dringend nodig dat de aan moslim geweld overgeleverde christenen zich daarvan ver houden. Waar zou het eindigen als christenen zich actief tegenover moslim geweld zouden opstellen?
  Voor zichzelf hanteert Frans andere maatstaven. Er werd door een hele horde zwaar bewapende soldaten, voor zijn veiligheid gezorgd. Hij zou het dan ook zeer ongewenst gevonden hebben om de islam aan eigen lijf te ondervinden.

Reacties zijn gesloten.