Als de leugen regeert

Afbeeldingsresultaat voor hoax vergrootglas

De andere klok wordt niet geluid in de hoge torens van het poco gewenste groot gelijk. (DS)

De ene gifgas-aanval is niet zoals de andere.  Als de Amerikaanse coalitie toevallig een gifdepot raakt worden er slechts schouders opgehaald.  Zijn de kranten en tv-zenders nu even verontwaardigd als bij de zgn. gifgas-aanval van het Assad-leger?

Telkens men zich hier beroept op “bronnen”, gaat het om een éénmansbedrijfje, SOHR, het Syrian Observatory of Human Rights – een contradictio in terminis – , in een veilig huisje in Coventry, gevoed door de anti-Assad meute, gefinancierd door  het Westen, met zgn. “informatie”, verstrekt door de niet zo vreedzame gewapende oppositie, of ‘rebellen’, alias voor Al Nousra.  Kortom een islamitische Vranckx met de kleren van de keizer, en een hoog Von Münchhausengehalte. Op facebook noemt hij zichzelf ‘director’ van de SOHR.

“The Syrian Observatory for Human Rights is not associated or linked to any political body.
We are a group of people who believe in Human Rights, from inside and outside the country, documenting the Human Rights situation in Syria and reporting all Human Rights violations, filing reports and spreading it across a broad Human Rights and Media range. We cooperate with Human Rights organisations in Syria, the Arab world and the international community with what goes along with our goals and aspirations.”

Afbeeldingsresultaat voor syrian observatory for human rights cartoon

M.a.w.: dhr. Rami Abdul Rahman, die er nooit een geheim van gemaakt heeft dat hij de zgn. ‘Syrische oppositie’ steunt, werkt uitsluitend samen met gelijkgezinden, wat uiteraard de nieuwsvergaring en -verspreiding vergemakkelijkt.  Hij krijgt telefoontjes van bevriende bronnen, schrijft vervolgens zelf de tekst van een persmededeling, en verspreidt zijn ‘objectief’ nieuws aan bevriende ontvangers.  De westerse media nemen gewoon alles over zonder iets in twijfel te trekken, zonder feitenonderzoek.  Moderne journalistiek.  Bespaart op verplaatsingskosten.  Zelfstandig denken en logica overbodig.

Nu heeft de heer directeur van het SOHR weer een andere invalshoek gevonden, nl. vergiftigde maaltijden.  Wie verder leest, verneemt dan dat het niet om vergiftiging gaat maar wel om “slechte” voeding , “slecht” zoals in rot, beschimmeld, oud.  Als bron verwijst hij naar ‘activisten van het SOHR.    Hij schrijft er niet bij dat het “zijn” ‘activisten’ zijn die hulpgoederen, incl. voedselpakketten, in beslag nemen en voor woekerprijzen verkopen.  Waarschijnlijk opgeslagen in niet ideale omstandigheden: te warm, vochtig, stoffig, uitwerpselen van ongedierte.  Hoofdzaak de perceptie creëren dat voeding bestemd voor de burgerbevolking vergiftigd wordt door… vult u zelf maar verder in.

Floriaan Terbeke, directeur van het Vlaams Verzet tegen Lobotomie

 

 

 

 

2 gedachten over “Als de leugen regeert

Reacties zijn gesloten.