Over de pot en de ketel

Afbeeldingsresultaat voor de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet

… de pot verwijt de ketel…

Amerika beïnvloedde tussen 1946 en 2000 tot 81 (!) keer toe presidents-verkiezingen in het buitenland

De CIA heeft Rusland beschuldigd van inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Critici wijzen erop dat de VS geen recht van spreken heeft. Amerika heeft een lange geschiedenis van beïnvloeding in andere landen. Waarom wordt dit niet breed uitgemeten in de media?

De VS heeft tussen 1946 en 2000 maar liefst 81 keer presidentsverkiezingen in het buitenland beïnvloed, zo ontdekte Dov Levin van de Carnegie Mellon University.

Propaganda

En dan houdt hij nog niet eens rekening met alle militaire coups en regimeveranderingen na de verkiezing van kandidaten die de VS niet mocht, waaronder in Iran, Guatemala en Chili. Ook heeft hij geen rekening gehouden met ‘hulp’ bij het verkiezingsproces, zoals verkiezingstoezicht. Bij beïnvloeding hebben we het hier over het financieren van de campagnes van bepaalde partijen, het verspreiden van desinformatie of propaganda, het bedreigen van kandidaten, enzovoorts.

CIA

In 1990 lekte de CIA tijdens de verkiezingen in Nicaragua informatie over corruptie door de marxistische Sandinisten, aldus Levin.

De oppositie gebruikte de informatie tegen de Sandinistische kandidaat Daniel Ortega, die verloor van oppositiekandidaat Violeta Chamorro.

In Haïti had de CIA na de afzetting van dictator en bondgenoot van de VS Jean-Claude Duvalier leden van de militaire junta in dienst om opvolger Jean-Betrande Aristide af te zetten.

IMF

Aristide behaalde een monsterzege op Marc Bazin, een voormalig medewerker van de Wereldbank die de voorkeur genoot van de VS.

De VS probeerde ook de Russische verkiezingen te beïnvloeden. In 1996 keurde president Clinton een lening van 10,2 miljard dollar van het IMF goed die bedoeld was om Rusland te veranderen in een kapitalistisch land.

Joegoslavië

In Joegoslavië probeerden de VS en de NAVO lange tijd om Slobodan Milosevic door middel van economische sancties en militair ingrijpen uit te sluiten van het internationale systeem.

In 2000 zette de VS miljoenen dollars opzij voor hulp aan politieke partijen, campagnes en media, waardoor oppositiekandidaat Vojislav Kostunica de nieuwe president werd van Joegoslavië.

“Zonder deze inmenging zou Milosevic waarschijnlijk aan de macht zijn gebleven,” zei Levin.

Amerikaanse afluisterpraktijken van ‘ bevriende bondgenoten’

2014: “In april raakte bekend dat NSA in het geheim 122 regeringsleiders had afgeluisterd. Van de 122 namen werden er 11 bekendgemaakt. Merkel was daar één van. In het verleden zou ook Gerhard Schröder, de voorganger van Merkel, door de Amerikanen zijn afgeluisterd. ” Meer…

Met dank geleend bij ninefornews  en Database Tracks History Of U.S. Meddling In Foreign Elections

3 gedachten over “Over de pot en de ketel

 1. Er zijn twee soorten van politiek ! De smerige politiek waar wij geen weet van hebben (hadden) en de politiek die via de media ons rond de oren geslagen wordt (werd) en die wij geloofden !
  Daar is vooral de laatste jaren verandering in gekomen . De stront komt bovendrijven en stinkt geweldig .De meeste mensen die hun verstand gebruiken slikken het niet meer , wat de correcte pers ons probeerd wijs te maken . Dat is de reden waarom er veranderingen in het vooruitzicht zijn . Zovelen hebben het reeds voorspeld en niet alleen rechtse partijen maar , er werd niet geluisterd want de correcte pers was blijkbaar onfeilbaar in zijn “opgelegde” berichtgeving
  Het nieuwe jaar zal in de loop van zijn bestaan enkele verwerpelijke kreukels
  gladstrijken en dat zal niet gaan zonder slag of stoot .
  “””” Ik maak van de gelegenheid gebruik om iedere ,lezer ,symphatisant, reactieschrijver , uiteraard ook de redactie en …..”Lolita”… een gelukkig , voorspoedig en strijdbaar NIEUWJAAR te wensen . 2017 wordt een jaar van veranderingen in de positieve zin.

  • Ook aan jou wederkerige wensen. Wat drinken jullie daar op het nieuwe jaar?

   • Je kunt hier zowat alles krijgen van Franse wijn tot sterke drank en zelfs Belgische bieren , een donkere leffe bv Het is zelfs betaalbaar als ge de prijzen vergelijkt met ons Vlaanderenland . Ik drink altijd melk en water maar voor het nieuwe jaar maak ik steeds een uitzondering (grapje)

Reacties zijn gesloten.