Vals nieuws uit islamitische hoek

Afbeeldingsresultaat voor photoshop puzzelOp moslim facebook-profielen wordt volop getwijfeld of de Milaanse politieagent wel toevallig ter plaatse was.  Hier het bewijs: de politieagent is duidelijk een fascist, die de vluchtende Anis Amri in een hinderlaag gelokt heeft om hem vervolgens te executeren.  Tenminste, dat wordt gesuggereerd.

Zo kan je alles bewijzen. Wij hebben onze Studio Rony geraadpleegd om na te gaan of de rechtse foto wel koosjer is.  Ons leek het dat het hoofd van de agent bovenop een ander  lichaam geplakt werd.  Studio Rony meende dat we hoogstwaarschijnlijk gelijk hebben omwille van volgende redenen (meteen een les ‘photoshop’):

 • ter vergelijking: op de foto onderaan, die misschien gebruikt werd, is Luca Scata fysiek beter ontwikkeld: bredere schouders, gespierdere armen.  Het lijkt alsof er aan zijn hoofd – haar, omkadering, baard, snor – geprutst werd.
 • de resolutie van de foto is beneden alle peil, een beproefde methode om fouten op een bewerkte foto te verdoezelen
 • bij vergroting klopt de positie van het hoofd niet met de hals; deze is bovendien te licht van kleur in verhouding tot het gezicht
 • Italianen zijn nogal chauvinistisch – met een andere vlag rondlopen is onwaarschijnlijk; als iemand een zo duidelijke politieke mening wil ventileren doet deze dat niet onder een valse vlag.

Afbeeldingsresultaat voor luca scata

 

 

 

 

 

 

 

 

8 gedachten over “Vals nieuws uit islamitische hoek

 1. Het is wel zeer stil bij het verder onderzoek in deze zaak.
  Een Pakistaan loopt blijkbaar weg uit de LKW. Hij wordt gevolgd. Opgepakt. Het is de verkeerde.
  Omdat de politie achter de verkeerde aanzat, kon de echte, gewapend en drie grenzen overschrijdend tot in Milaan geraken.
  Tot geluk van de onderzoekers en media had hij het gebruikelijke scenario gevolgd. Pas vergeten in de cabine.
  Zo’n pas schijnt tegenwoordig, naast geweren, handgranaten, bomgordels, tot de standaard uitrusting te behoren.
  Het begon al op 9/11. De pas van de officiële aanslag pleger, Mohammed Atta, werd als door een wonder en volledig intact, 8 straatblokken verder gevonden door een FBI agent. Die pas moet door een reusachtige vuurgloed, die staal deed smelten, door wanden, deuren en 70 verdiepingen diep gevallen zijn. Om 8 straatblokken verder op zijn vinder te wachten.

  Bij Charlie Hebdo liet een professionele, getrainde, aanslag pleger op zijn vlucht toevallig zijn pas in de auto liggen.

  In november 2015 vond men bij een zelfmoordactie in een voetbalstadion in Parijs, naast het lijk, de pas van Rachid -of hoe hij ook heette mocht- zodat niemand er aan zou twijfelen dat hij zich de lucht had ingeblazen.

  Je kan je daar minstens vragen bij stellen.

   • Hij zou daar nog aan toevoegen dat volgens zijn informatie (en de onze):
    – wij omringd worden door onduidelijke figuren ‘sans papiers’
    – dat we daar veel medelijden en zorg aan moeten besteden.
    – dat er daar figuren tussen zitten ‘avec papiers’.
    – dat volgens die papieren blijkt dat ze zich verschillende namen en verschillende nationaliteiten toe eigenen.
    – dat volgens vrijgegeven foto’s blijkt dat hun uiterlijk ook met de regelmaat van de klok verandert.
    – dat ze niettemin zo eerlijk zijn om bij een aanslag de juiste papieren achter te laten met de meest recente foto, om te vermijden dat de verkeerde wordt neergeknald.

    • Heb de publicatie van de bewerkte facebookberichten over de Milanese politieagent beperkt gehouden. Er werden nog andere geplaatst: zoals nepberichten over Mussolini-sympathieën en andere, de ene al crapuleuzer dan de andere, met de begeleidende boodschap dat Luca die intussen gewist had zodat de nieuwsgierige lezer ze niet meer kan vinden, maar gelukkig hebben zij die in de loop der jaren gevolgd en bewaard voor het nageslacht. Fake news dat tegelijkertijd heel erg beschadigend voor de man in kwestie was, maar hiertegen doet Zuckerberg niets. Het ene fake news is het andere niet.

Reacties zijn gesloten.