We worden genaaid

Definitie

Een subsidie is een financiële aansporing om het gedrag van de bevolking of van een specifieke doelgroep (dat kan ook een andere overheid zijn) te beïnvloeden in de door de overheid gewenste richting.

https://overheid.vlaanderen.be/slimmesubsidies-basisbegrippen

Een subsidie kan en wordt aan zowat alles en iedereen toegekend op voorwaarde dat ze niet staatsgevaarlijk Vlaams-nationalistisch zijn.  Zo krijgen het Zangfeest, de IJzerwake en de Gulden Sinjoren noppes, nougatbollen, nul-komma-nul.  Aandringen heeft geen zin.  Ook niet met de zgn. Vlaamsnationalistische N-VA in alle regeringen, op het Schoon Verdiep in Antwerpen en in menig gemeentebestuur.

Een snelle blik in de toegekende Vlaamse subsidies laat zien wie er zoal in de prijzen vallen.  De socialistische en tjeven vrouwenorganisaties onder andere, maar het Vlaamse FVV moet vanaf het einde van dit jaar de boeken sluiten wegens het stopzetten van subsidies.  Zo zijn er ook nog onderstaande subsidies:

subsidie van € 218.317,17 aan Federatie Marokkaanse en mondiale democratische organisaties
subsidie van € 329.609,64 aan Federatie van Marokkaanse Verenigingen
subsidie van € 271.624,10 aan Amnesty International Vlaanderen
subsidie van € 125.469,64 aan Oxfam Wereldwinkels
subsidie van € 323.811,09 aan de Unie van Turkse Islamitische Culturele Verenigingen van België
subsidie van € 277.422,65 aan de Unie van Turkse Verenigingen

http://www.sociaalcultureel.be/volwassenen/verenigingen_gesubsidieerd.aspx

en:

subsidies voor bijzondere journalistiek
subsidies voor laagdrempelige educatie voor kansengroepen
subsidies voor participatieprojecten kansengroepen
subsidies om onze eigen ondergang aan te moedigen, zoals:

Homans voorziet 1.5 miljoen per jaar voor moskeeën

 en Brusselse subsidies om onze cultuur te helpen uitroeien:

En dan worden we bovendien op de arbeidsmarkt van de Vlaamse overheid gediscrimineerd door de Vl. regering:

Absurd: Vlamingen door Vlaamse regering gediscrimineerd bij aanwervingen!
Niet de allochtoon, maar de Vlaming wordt gediscrimineerd door de Vlaamse regering. Toch minstens bij aanwervingen voor een job bij de Vlaamse overheid.  Meer…

 

 

6 gedachten over “We worden genaaid

 1. moar allee,
  iedereen weet toch sinds lang dat al die verenigingen en verenigingskes van Gutmenschen zoveel mogelijk aan de uiers van de Staat liggen,
  hun eerste doel is zoveel mogelijk graaien, anders zouden er niet veel van blijven bestaan.
  Heb ook altijd gezegd dat hun werking nog weinig te maken heeft met menslievendheid, gans dat zootje is pure business. Je moest s weten hoeveel derdeknoopsgatadvocaatjes en mislukte politieke kandidaten daar hun schamel loontje dik aanvullen.

  DE vraag is echter: de NVA is aan zet, waarop wacht zij om die discriminaties uit de wereld te helpen? – tot ze weer rond de 20% hangen?
  Mijn vraag is politiek: waarvoor dient de stem nog van een burger die op NVA stemde ?

  Tip voor het Zangfeest en de Ijzerwake: begin met Alle Menschen werden Brüder, en eindig daarmee, en je zal de centen zien binnenstromen.

  • en laat ze er dan niet Brüder gält’s Gut und Blut en Untergang der Lügenbrut bijzingen (nu gekuist in Duitsland) want er komt geen cent binnen.

 2. Willen we dat Vlaanderen kan overleven met een toekomstperspectief dan moeten we de groene, de rode en de nva troep eruit kegelen want “het gaat van erger naar kwaad”.

 3. Oxfam krijgt nog veel meer subsidies, de gemeentelijke subsidie bijvoorbeeld, o.a. subsidie voor de huur van hun winkeltjes (en die subsidie is niet min), kijk maar eens in Lovendegem… Als je al deze huursubsidies in alle gemeentes er nog eens bijtelt, plus de aankoop van slechtere en duurdere produkten – ‘fair trade’ weet je wel -, plus de wedde van de ambtenaren die rijkelijk betaald worden via de gemeentes voor de derde wereld werking (zwart of bruin is immers mooier van kleur dan wit, ik bedoel maar dat problemen van hier worden onder de mat geveegd om ons geld naar ginds te transfereren want het is mooier om ginds gulle schenker te zijn met belastingsgeld van mensen die echt moeten werken voor de kost dan hier problemen op te lossen, en naar ginds kunnen ze nog eens op reis gaan voor een inter”culturele” samenwerking (- wat cultuur bij zwart en bruin kan betekenen weet ik niet, ik zie ginds geen cultuur -).
  Als je alles rekent, krijgen de ngo’s veel meer subsidie dan hier gepubliceerd.

  • Het ging hier slechts over de subsidies die de ‘Vlaamse’ regering in al haar wijsheid toekent. We weten dat daarmee niet alles gezegd is, maar we kunnen nu eenmaal slechts publiceren waar we toegang voor kunnen krijgen.

Reacties zijn gesloten.