Het vuile spel van de VS in Syrië

De oorlog in Syrië gaat niet over waarden maar over belangen. En bepalend zijn vooral de Amerikaanse belangen, die samen gaan met de belangen van Saoedi-Arabië en de Golf- staten. Dat stelt de vroegere Midden Oosten correspondent voor het weekblad Die Zeit, Michael Lüders. Lüders is met enige regelmaat te zien op de Duitse televisie. Zo zette hij enkele dagen terug bij ZDF uiteen hoe we de mogelijke gifaanval moeten duiden. Hij doet dit rustig, en afgewogen, door telkens te duiden op de internationale belangen die het conflict in Syrië doen voortduren.  Lees verder…

CIA baas Brennan gaf toe dat de VSA ‘een rol gespeeld hebben’ in de oorlog in Syrië, echter niet wat u nu meent hieruit te moeten begrijpen…  Het is absoluut geen schuldbekentenis.  Hij wil hiermee slechts aanduiden dat de VSA niet ‘genoeg’ ingegrepen hebben en dat er slechts ‘een einde aan het bloedvergieten zal komen als er een Syrische regering op poten gezet wordt die “heel de Syrische bevolking” vertegenwoordigt’.   M.a.w. Assad moet weg om plaats te maken voor een regering die de belangen der VSA beter dient.

 

3 gedachten over “Het vuile spel van de VS in Syrië

 1. De radio van de nullenzender lijkt wel radio crombez geworden,hallo vrt er zijn nog andere partijen met een mening hoor,het Vlaams Belang bv.!!Indien die zoveel radio-en tvtijd kregen dan zaten ze nu op 20%!!!
  Om de burgers geld uit de zakken te kloppen moeten er blijkbaar geen wetten veranderd worden maar om de nationaliteit af te nemen zal het jaren duren!!!
  http://www.hln.be/hln/nl/39602/Referendum-Turkije/article/detail/3136145/2017/04/18/Crombez-Leid-imams-hier-op-in-plaats-van-dubbele-nationaliteit-af-te-schaffen.dhtml

 2. Laat aan duidelijkheid niets te wensen over. “Dit conflict is militair niet meer op te lossen.” Het mag ook duidelijk zijn dat Michael Lüders bij Erdogan op de “zwarte lijst” zal staan.

 3. Het moet niet allemaal kommer en kwel zijn in westerse landen, er zijn ook positieve berichten. Over een kampoenentitel bijvoorbeeld.

  Op een Duitse blog las ik: er is een titel die het buitenland ons bereidwillig gunt. Wereldkampioen in belasting betalen. Alhoewel, daar zijn we slechts vice kampioen. De Belgen zijn inderdaad nog beter.
  Daar waar anderen strijden voor een wereldkampioenschap, halen de Pelgen die zonder slag of stoot binnen.

Reacties zijn gesloten.