De groene speculanten

lovenaarA2De groene speculanten

Indien u in de toekomst op straat nog wordt aangesproken door leden van Greenpeace om financiële steun te verlenen, is het goed te denken aan het bericht op de webstek van Spiegel.online, waaruit blijkt dat  de Greenpeace centrale in Amsterdam door wisselkoersverliezen een bedrag van 3.8 miljoen euro verloren heeft.  Een medewerker  speculeerde op een daling van de euro, maar de euro steeg. Het geld dat verloren is, kwam van giften o.a. uit Duitsland.

Uit het bericht blijkt ook dat het verlies dus niet te wijten is aan “corruptie” . De vraag is natuurlijk hoe “één medewerker” kan beslissen over een dergelijke financiële transactie.

Dit doet denken aan Jérôme Kiervel bij de Société Générale in Frankrijk die ook alleen handelde!

Een mogelijke verklaring kan gevonden worden in het feit dat Georges Soros een topfinancier is van Greenpeace, en deze organisatie dan ook gebruikt voor zijn zakelijke belangen.

Volg dit bruggetje over de actie van Greenpeace aan de Noordpool, gericht tegen Rusland, waar blijkbaar andere dan milieubelangen een rol speelden.

Het is ook opvallend hoe de media dit toch aanzienlijke verlies voor een NGO pogen te verklaren als een “louter technisch incident” bij het beheer van de geldmiddelen.

Het is dan ook noodzakelijk de financiering van Greenpeace nader te bekijken. Volgens de webstek van Greenpeace België gebeurt de financiering  door – en ik citeer – :

“Greenpeace wordt gesteund door individuele personen. Wij behouden onze volledige onafhankelijkheid door elke financiering van politieke partijen, regeringen of industriële groepen te weigeren.”

Met een financier als Georges Soros (met zijn Open Society) kan er bijgevolg van onafhankelijkheid geen sprake meer zijn.

 Achter Greenpeace gaat dan ook een verborgen agenda schuil, met bedrieglijke praktijken, ook op financieel gebied.

Lovenaar

 

1 gedachte op “De groene speculanten

  1. Hahaha, wie laat nu zijn geld door Hollanders beheren?! Dit verlies is nog niks vergeleken met wat een beheerder van een woningcorporatie er heeft doorgejaagd: €2 miljard! De NLers zijn compleet het noorden kwijt, zoek maar eens op de firma Royal Imtech, een bekende automatiseerder van grote projecten, zoals ziekenhuisparkings, complete pretparken enz. Ze namen het ene na het andere buitenlandse bedrijf over, het kon niet op. Tot vorig jaar de lijken uit de kast vielen: hun duits filiaal bv had tientallen miljoenen verloren met een pools pretpark. Overal werden directeurs met bosjes ontslagen, maar het was te laat: het aandeel kelderde van €28 naar … €1 nu.
    Voeg daar nog bij dat zowat iedere chef-ambtenaar van politie, scholen, zorg, ziekenhuizen, woningcorporaties enz (veel) meer verdient dan de premier, en sommigen met een Maserati rondrijden als dienstwagen, en je begrijpt waarom NL 100.000 mensen in de zorgsector moet ontslaan, en waarom de AEX heel ver achterblijft bij de DAX.

Reacties zijn gesloten.