Feesboek: over witte konijnen en zwarte achterhoedegevechten

Van Huub Broers Privé:
Beste vrienden van n-va.

Het was voor mij inderdaad een emotionele dag, ja zelfs een zware dag. Omdat men mij meerdere keren vroeg om mijn kandidatuur voor gecoöpteerd senator niet staande te houden, vond ik een verantwoording tegenover de partijraad wel nodig. Blijkbaar hadden velen niet verwacht dat ik zou aankondigen dat ik mijn kandidatuur “niet verdedigde”. De druk was echter heel erg zwaar geworden en ik kon het niet meer “belopen”. Ik sliep al enkele nachten niet meer. Dat er als steun een lange staande ovatie volgde had ik echter niet verwacht. Ik zag zelfs tranen bij mannen en vrouwen. Ik was behoorlijk geëmotioneerd. Dank aan allen die voor mij zouden hebben gestemd. Ik vrees dat het misschien wel een meerderheid zou zijn geweest en dat heb ik ten bate van de partij willen voorkomen. Het had echter ook anders gekund. Daar ben ik van overtuigd. Dit is geen kritiek, maar een menselijke vaststelling. Politiek kan zeker menselijk zijn. Ik dank de partij omdat ik vier jaar senator mocht zijn. Jammer dat ik niet verder mocht doen. Ik dank de vele honderden (echt hoor) die vandaag hun steun betoonden. Mens-zijn is zo mooi.

6 gedachten over “Feesboek: over witte konijnen en zwarte achterhoedegevechten

  1. Ik denk dat het er in de politiek niet minder hard aan toe gaat als in privé bedrijven.

  2. De NVa gaat dezelfde weg op als in de gloriedagen van de VU, VB, LDD; De strijders van het eerste uur worden vervangen door postjesjagers die van de ene op de andere dag overlopen. het begin van het einde voor NVA . Opgepast voor de verjongingsstrategie van het VB.

    • Als een partij waardevolle medewerkers, ideologische flaminganten, een internationaal gewaardeerde jurist en professor én een Vlaams boegbeeld bij uitstek, geen mandaat geeft en de voorkeur geeft aan het journaille, dat in het verleden niet bepaald van enige affiniteit met ons kon verdacht worden, dan zegt dat inderdaad heel veel over de beginselvastheid van de partij. Gewoon een schande. De geschiedenis herhaalt zich. Méér dan u zich kan voorstellen. Bij de VU en bij de N-VA voordat de hoogmoed er zijn intrede deed.

      • maar de mensen die streven naar een mandaat bij een partij als de NVA hebben ook geen oordeel over het schijnheilig gedoe bij de NVA

Reacties zijn gesloten.