Met of zonder valse papieren…

… maakt niet uit: iedereen welkom!

Tafelschuimers allerhande kunnen binnenkort met een vals paspoort bij onze noorderburen “all inclusive” verblijven.
Het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland beraadt zich naar aanleiding van een arrest van de Hoge Raad op het mogelijk definitief schrappen van dergelijke zaken.

Dat bevestigt een woordvoerder vrijdag  naar aanleiding van berichtgeving in het AD waarin wordt gesproken van een definitief einde aan vervolging van vluchtelingen wegens het dragen van valse identiteitspapieren.

De Hoge Raad heeft op 3 juni het OM niet-ontvankelijk verklaard in de vervolging van een asielzoeker met een tijdelijke status. Op basis daarvan heeft Justitie in Noord-Nederland besloten de vervolging van een aantal vluchtelingen met valse paspoorten, die afgelopen woensdag ter zitting zouden komen, op te schorten.
Tot voor kort moesten vluchtelingen met een tijdelijke status voor de strafrechter verschijnen als ze valse documenten op zak hadden. Daar staat in Nederland tot 6 jaar celstraf op.
Volgens de Hoge Raad is dit echter in strijd met het Vluchtelingenverdrag. In artikel 31 van dit verdrag staat dat er geen strafsancties mogen volgen voor vluchtelingen, ook als ze niet de juiste papieren hebben.

5 gedachten over “Met of zonder valse papieren…

  1. Dus als ik het goed begrijp moeten vreemdelingen met valse papieren niet meer geexecuteerd worden door een vuurpeleton ! Dat zou in strijd zijn van art. 31 van de pamperwet voor vluchtelingen met een hoge raad! Begrijpen wie begrijpen kan !

  2. Schaf die paspoorten voor moslims helemaal af, het interesseert niemand van waar ze eigenlijk komen, als het maar moslims zijn.

  3. Te veel tolerantie is een vorm van lafheid. Als Wilders moest roepen: ‘Wij willen minder Syriegangers terug in NL’, verliet de helft van de PVV de partij. Het is genetisch.

  4. Wat lees ik vandaag op twitter? een tweet van Geert Wilders. In Nederland wil men 100.000 banen schrappen in de zorgsector. In ziekenhuizen, rust en verzorgingstehuizen en de thuiszorg. Mooi vooruitzicht voor de mensen die via belastinggelden hebben bijgedragen aan de uitbouw van de zorgsector. Om nog maar te zwijgen over de mensen die er werken.

Reacties zijn gesloten.